10 Amazon, Kitap Ağacı Ankara'nın Konuğu Oldu

30 Nisan'da Kitap Ağacı Ankara ekibi çok özel konukları ağırladı. 10 Amazon - Yüksek Doz Yaşam isimli kitabın yazarları, meme kanseri ile savaşmış ve onu yenmiş, gerçekten de 10 Amazon'dan 6 tanesi cumartesi günü bizlerleydi. Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin hemen arka tarafında bulunan Sanat Sokağındaki toplantı salonunda düzenlenen toplantımızda Kanserle Dans Derneği'nden de birçok misafirimiz vardı.


Günümüzde kanser çok sık karşılaşılan bir hastalık haline geldi. Besinler, hava kirliliği, kötü alışkanlıklarımız, sürekli maruz kaldığımız radyasyon ve kim bilir daha neler vardır listede. Bu nedenlerle, görülme oranları sürekli artan bir grafik sergileyen kanseri yeniyor olabilmek hem zor hem de takdir edilesi bir durum. Bu güzel kitabı da bugünkü oranlarla her sekiz kadından birinde görülen meme kanserine yakalanan kadınlar yazdı. Hastalıklarını nasıl öğrendiklerini, ne hissettiklerini, tedavi sürecinde neler yaşadıklarını ve daha nicelerini.

Kanserle çok yakından tanışmış biri olarak kitabı okumak çok da kolay olmadı elbette ama toplantıda her birini o kadar umut dolu, mutlu ve hayata tutunmuş görünce bütün hüzünler arka planda kaldı. Her biri aşağı yukarı aynı dönemlerde meme kanseri teşhisi almış olan ve birbirlerini sosyal medya aracılığıyla bulup, tedavi döneminde birbirine destek olan bu kadınlar şimdi de bu kitap aracılığıyla diğer kanser hastalarına destek oluyorlar. Hem kitabı okuyarak manen rahatlayabilir hem de tüm gelirleri Kanserle Dans Derneği'ne bırakılan kitabı satın alarak diğer hastalara destek olabilirsiniz.

Bu hastalığı yaşayan ve yenen binlerce, milyonlarca hasta var ve onu yeneceğinize inanmak bu yola 1-0 önde başlamak demek. Bu zorlu yolu geçmek zorunda kalan tüm hastalara acil şifalar diliyor ve hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamalarını diliyorum. Sevgiyle...


4 yorum:

  1. Tüm hastalara acil şifalar dilerim. Bu arada kitabın nasıl temin edileceğini yazarsanız iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplar artık okurlar tarafından genellikle internetten alınıyor. Bir mağazadaki fiyat ile interneti karşılaştırdığımızda uçurumlarla karşılaşıyoruz. Bu nedenle herhangi bir isim vermedim. Google'a 10 Amazon yazdığınızda kitap satışı olan birçok siteden kitaba ulaşabilirsiniz.

      Sil
  2. Yer yer agladigim, yer yer kahkaha attigim, yer yer ah canim dedigim bir kitap oldu benim icin bu kitap. Kitap Agaci Almanya üyemizin sayesinde tanistim bu kitap ile. Muhakkak okunmasi gerekiyor. O kadar kiskandim ki Ankara ekibini. O gün orada olmak vardi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke olabilseydin ne güzel olurdu. Duyguların çok yoğun olduğu bir buluşma oldu bizler için. Belki bir daha buluşuruz ve sen de bizimle olabilirsin. Kim bilir? Sen dileğini gönder, o da bir gün olsun.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.