Avcı: Kış Savaşı, The Huntsman: Winter's War

Pamuk Prenses ve Avcı'nın ardından hikaye farklı bir yol izliyor ve Pamuk Prenses'ten öncesine ve sonrasına tanıklık ediyoruz. Ayna, cadı ve cadının kız kardeşi neler yaşamışlar, neden böyle olmuşlar bir bir öğreniyoruz. Peki ya Avcı bu hikayenin neresinde mi diyorsunuz? Haydi hep birlikte bakalım.

"Ayna ayna, söyle bana, var mı benden güzeli dünyada?" yıllardır ne kadar da çok duyduğumuz bir cümle. İnsanlığın en büyük yanlışlarından, kibrin en güzel göstergesi sanıyorum. Bunun uğruna canlar bile alınabiliyor. Aynalı cadıyı yakından tanıyoruz hepimiz amma ve lakin onun bir de sevgi dolu bir kız kardeşi olduğunu biliyor muyduk? Ben bilmiyordum. O sevgi dolu kız kardeş yaşadığı ihanet sonucu ablası gibi güçleri olduğunu farkediyor. Daha doğrusu ihanetin ardından bu güçleri ortaya çıkıveriyor ve ablasından ayrılıp kuzeye gidiyor. 

Buzlardan ve soğuktan yarattığı krallığında kendisinden alınan çocuğunun yerini doldururcasına çevredeki tüm çocukları birer birer toplayıp kocaman bir ordu yaratıyor. Sevgisiz sadece savaşmayı öğrenerek büyüyen çocuklar günün birinde dünyanın en iyi savaşçıları haline geliyorlar. Birbirini sevmenin, aşık olmanın kesinlikle yasak olduğu bu krallıkta Eric ve Sara birbirlerini seviyor ve oradan kaçmaya çalışıyorlar. Ne var ki Kraliçe Freyagören gözleriyle bu anın geleceğini önceden bilip bunun yaşanmasına engel oluyor.

O günden sonra Avcı olarak anılan Eric soğuk ülkeden ayrılıp ormanda yaşamaya başlıyor. Arada yaşanan Pamuk Prenses vakasını bildiğimizden filmde orası geçilip sonrasına, aynanın Pamuk Prenses'i rahatsız etmeye başladığı bölüme geçiliyor ve aksiyon böylece başlıyor. Kocaman yalanların, çıkar ilişkilerinin ve kandırılan insanların bolca bulunduğu Avcı: Kış Savaşı'nda görsel efektlerin de çok doyurucu olduğunu söylemeliyim. Hele karşılaşacağınız gulyabanilere bayılacağınıza eminim. Fantastik film severlerin mutlaka izlemesini önerdiğim Avcı: Kış Savaşı için keyifli seyirler.


2 yorum:

  1. Güzel miydi bilemem ama özellikler bir yerinde Avcı nın kurtlara hoş demesi :) filmi benim gözümde bir kademe düşürdü :)
    Fantastik tarzda film sevenler için seyredilebilir diye bileceğimiz bir film gerçekten.
    Hiç birşey aslında görüldüğü gibi değildir hayat bazen bize bir aynanın yansıttıklarıdır tabi onlarda çarpık ve tek taraflı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avcı nerede kurtlara hoş dedi bilemedim inanın. Sanıyorum çeviri ile ilgili bir sorun var. Alt yazıda öyle bir şey hatırlayamadım ama olabilir tabii.
      Hayat gerçekten de aynanın yansıttıklarıdır ama bence çarpık değil gerçek yüzümüzdür tüm yansıtılan.
      Yorumunuz için teşekkürler. Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.