Ay'da 172 Saat - Johan Harstad

Hep sorar dururlar bilir misiniz? Aya neden bir kere daha gidilmedi? ya da acaba hiç gidilmedi de bizi mi kandırdılar? Gidildiyse ne oldu da bir dahası olmadı? Bitmek bilmez sorularla dolu bu konu ve dediğim gibi gidildiğine inanmayan çok büyük bir kitle var. Johan Harstad da sanıyorum bu fikirden ve yıllar önce gerçekten alınan bir sinyalden yola çıkarak bu kitabı yazmış. Ay'da 172 Saat geçirmek ister misiniz? Dünyadan üç genç bu inanılmaz fırsatı yakalama şansına sahip olacak.

Yıllar önce yapılmış olan Ay Seyahati'nde bilinmesinin istenmeyeceği şeyler yaşanmış ve NASA yıllarca oraya gitmeyi tercih etmemiştir. Şimdi ise zamanının geldiğine karar verip, bunun dünya çapında büyük yankı uyandırmasını istemektedir. Gençlerin de ilgisini çekmek amacıyla başvuruda bulunan üç genci de eğitimli ekiple birlikte Ay'a göndereceklerini bildirirler. Dünyada büyük bir yankı uyandıran bu haberle tüm gözler bu şanslı üç gence çevrilecektir.
Şanslı 3 genç belirlenir, aileleriyle birlikte Amerika'ya davet edilirler ve ardından yoğun bir eğitim süreci başlar. Büyükler için her şey güllük gülistanlık olsa da ergenlik çağındaki bu üç genç için her şey çok daha farklı gelişmektedir. Ay'a gidiş günü gelip çattığındaysa herkes farklı duygular içerisine girer. Beklenmeyen sürprizler, anlaşılamayan sorunlar ve istenmeyen sonuçlar.
Ay'da 172 Saat, özgün konusu bakımından birçok okurun ilgisini çekse de bana çok keyif verdiğini söyleyemeyeceğim. Maalesef bizleri heyecandan öldürebileceği her noktada yazar olayı kısa kesmiş ve bu nedenle de istediğiniz keyfi alamıyorsunuz. Kitaplarda puanlama yapmayı pek sevmem ama bu kitap benim için 5 üzerinden ancak 2,5'tan 3 alır. Keyifli okumalar :)

16 yorum:

  1. Konu çok ilgi çekici ama anladığım kadarıyla doğru yazar tarafından ele alınmamış. :) İnceleme için teşekkürler, belki bir gün okurum. Daha sırada çok kitap var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Çok daha çarpıcı anlatılabilirdi hikaye. O sıra hiç bitmiyor :)

      Sil
  2. Benzer konulu Marslı diye bir kitap okumuştum. O greçekten müthişti. Eğer ayda hayatta kalma mücadelesi veren bir astronotun maceralarını okumak ilginizi çekersde kesinlikle öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marslı kütüphanemde. Filmi vizyona girmeden almıştım okumak için ama halen ona sıra gelemedi maalesef. Teşekkürler öneri için.

      Sil
  3. Benim çok beğenip senin hiç beğenmediğin bir kitap🙈

    YanıtlaSil
  4. Aya seyahat zamanla komşuya geçmek kadar kolay olacak. O zaman komşu ziyareti yaparız herhalde. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Herhalde, tabii sağ salim gidip dönmek şartıyla.

      Sil
  5. Jul Verne ayarında değil yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jules Verne'ün hikayeleri sizi orada ne kadar fantastik olursa olun sizi hikayede yaşattırır. Burada ise maalesef hikayenin orta yerinde kesintiler yaşıyorsunuz.

      Sil
  6. Okunacak çok kitap var çoook.

    YanıtlaSil
  7. almakta kararsızdım, eledim o vakit:)

    YanıtlaSil
  8. Konu ilginç ama tabii yazarin anlatma sekli de önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar böylesi güzel bir konuya hak ettiği değeri verememiş bence.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.