Bay Hiçkimse - Mr. Nobody

Hiç aslında var olmadığınızı düşündünüz mü? Ya da hayatınızın Truman Show'daki gibi bir yalandan ibaret olduğunu. Ya her şey sadece başka birinin rüyasında gördüklerinden ibaretse...


Nemo, 2092 yılında 117 yaşına gelen ve dünyada kalmış olan son ölümlü insan ve ona Mr. Nobody diyorlar. Artık ölüm döşeğine gelmiştir ve dönemin insanlarına her anı canlı izletilmektedir. Ona hiç sorulmadan yaşatılsın mı yaşatılmasın mı anketleri yapılmakta, üzerinde çeşitli yöntemler denenmektedir. Nemo ise çok çok eskilere, doğumundan öncesine döner.

Dünyaya nasıl geldiğini, anne ve babasını nasıl seçtiğini, onlarla nasıl bir hayatı olduğundan bahsederken bir gün anne ve babası ayrılır. Bir tren istasyonunda her ikisininde ellerini tutarken ona iki tercih sunarlar; ya babasıyla kalacaktır ya da annesiyle gidecektir. Bir çocuğun böyle bir tercihi yapabilmesi öyle zordur ki hangisini seçerse hayatı bambaşka bir yol alacaktır.

Kendinizi inanılmaz bir paralel evren sisteminde bulacağınız Mr. Nobody'i izlerken başta her şey karmakarışık gelebilir endişe etmeyin her şey yerine oturacak ve neyin neden olduğunu anlayacaksınız. Farklı seçimlerden nasıl farklı sonuçlara ulaşıldığını görecek, belki kadere bakış açınız değişecek ve hayatınızda mutlaka var olması gereken insanlarınsa ne yaparsanız yapın hayatınızda olacağını göreceksiniz.

Hayat, evren çözülmesi hem çok zor hem de oldukça kolay sistemler. Kim bilir belki de Mr. Nobody bu bulmacanın çözüm yoludur sizin için. Keyifli seyirler :)

12 yorum:

  1. Karmaşık ama dediğin gibi sonradan rayına oturuyordu her şey. İnsanı sorgulamalara götüren güzel bir filmdi. Ben incelemesini yazamazdım herhalde, neyi yazacağımı bilemezdim. O açıdan tebrik ederim, çok güzel bir inceleme olmuş.
    Aynı yönetmenin 29 Nisan'da vizyona giren "Yeni Ahit" filmi var şimdi de, komedi ağırlıklı onu izlemeyi düşünüyorum. Yine benzer konulara değiniyor sanırım farklı yollardan. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Evet, o da listemde yakın zamanda izlemeyi düşünüyorum. Bu tarz filmler zaten çokça merak ettiğim konular hakkında daha da meraklanmamı sağlıyor. Bakalım Yeni Ahit'te neler hissedeceğim? Sevgiler.

      Sil
  2. İlginç bir filme benziyor. :)

    YanıtlaSil
  3. Selam. :)
    Geçen sene izlemiş ve etkisinden uzun süre kurtulamamıştım bu filmin. Hatta film müziklerini indirmiş ara ara dinlerim hala...
    Hani bazı filmler ölümsüzdür bu filmde öyle. Özellikle kişiyi, farkında yaşayan kişiyi çok fazla sorulara maruz bırakıyor bence...
    Birde Tanrının Kitabı filmi çok etkilemişti beni, izlemediyseniz tavsiye ederim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, bir şeylerin farkındaysan ve arıyorsan bir şeyleri çok etkileniyorsun bu filmden.
      Tanrının Kitabı'nı da izlemiştim. O da etkileyici bir film gerçekten. Teşekkürler ve sevgiler :)

      Sil
  4. Baya bi ilgimi çekti sanırım dayanamayıp izleyeceğim. Ama önce blog günüm olduğundan şu blog ziyeretlerini bitirmeliyim. yazdım köşeye bunu
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
  5. Ilginç bir film izlemek isterim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.