Ev Dekorasyonunda Renk Kullanımı

Evlerimizi dekore etmek her birimiz için belki de en heyecanlı, en severek yaptığımız ve bir o kadar da yorucu eylemlerden biridir. Bunca yorgunluğun ardından ise ortaya istediğimiz, hayal ettiğimiz gibi bir şey çıkmazsa can sıkıntısından öteye gidemez hatta belki evde çok vakit geçirmek bile istemeyebiliriz. Bu nedenle zevklerimizde emin olmalı ve onlar arasındaki uyumu iyi korumalıyız.


Dekorasyonda renkleri kullanmayı seviyorsak eğer duvar renklerinde açık ve tek renkleri tercih etmek bizim yararımıza olacaktır. Böylece göz yormayan, aksine dinlendiren bir görüntüye sahip olur ve içerisinde vakit geçirmekten keyif alacağımız odalara sahip oluruz.

Fotoğraflarda gördüğünüz evde de duvarlar tek renk kullanılarak mobilya ve aksesuarlarla hareketlendirilmiş. Mobilyalar ve aksesuarlar benzer desenler ya da renkler kullanılarak hem kendi içlerinde hem de diğer odaları da katarak evin bütününde bir uyum yakalanmış. Kumaşlarda kullanılan çiçek desenleri kimi yerlerde gerçek çiçeklerle desteklenmiş.

Böylesi kalabalık kullanılan bir duvarın önünde ise siyah-beyaz renklerin hakim olduğu sade mobilyalarla karmaşanın önüne geçilip odak noktası duvardaki fotoğraflara çevrilmiş.

Evlerimiz çok büyük harcamalar yapmadan da istediğimiz, mutlu olacağımız hale gelebilirler yeter ki neye ihtiyacımız olduğunu en baştan bilelim ve alışverişimizi ona göre yapabilelim. Sizi mutlu eden evlere sahip olmanız dileğiyle, sevgiler :)


Görseller www.desiretoinspire.net ten alınmıştır.

6 yorum:

  1. ben de renk kullanmayı çok severim bu dekorasyondaki uyuma da bayıldım..

    YanıtlaSil
  2. harika fikirler =) bazen diyorum keşke dekorasyon okusaydım, acayip ilgi duyuyorum.. elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de çok isterdim ama para olduktan sonra ev dekorasyonu çok da zor değil sanırım ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.