Hoşgörülü Müsün?

Her birimizin hayatı, hayalleri ve dolayısıyla da yolları böylesine farklıyken ve bence dünya böyle daha güzelken neden kendimizden farklı olanı ötekileştiriyoruz? Neden kendi yaptıklarımızın en doğru olduğunu zannediyor ve etrafımızdakileri aksini yaptıklarında acımasızca eleştiriyoruz? Bırakalım bunları, dünya farklılıklarıyla güzel.

Hoşgörü eksikliğimiz biraz da bir başka bireye nasıl saygı gösterilir onu bilmediğimizden ileri geliyor. Her şeyi en iyi ben bilirim havasında dolaşıp etrafındaki herkesi küçük gören bireyleri bilirsiniz, işte onların sayısı maalesef ki her geçen gün artmaya başladı. Saygı, hoşgörü, empati gibi kavramlar unutulmaya başlandıkça, her birimiz, insan kalabalığına karıştığımız her an bir kaos ortamındaymışız hissi yaşıyoruz. Böyle ortamlardan kurtulabilmek de kendimizi evlerimize kapatmak ya da kendimize yarattığımız steril arkadaş grupları oluyor. Çoğu zaman en iyisi bu diye düşünsem de bakmadığım, sırtımı döndüğüm tarafta yükselerek gelen bir dalga var. İşte bu nedenledir bu yazıyı yazmam, işte bu nedenledir sizlerle paylaşmam. Dilerim durum tahmin ettiğim kadar kötü değildir ve sizler de benim içime su serpebilirsiniz.
Hayatınızdan sevgi, saygı, hoşgörü ve sağlık eksik olmasın :)

12 yorum:

  1. Maalesef durum tamda söylediğiniz gibi :( gerçekten bunları gerçekleştirebilecek bir toplum olsak bir çok şey iyiye gidecek. O kadar önemli bir konuda yazmışsınız ki . Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Tüm yaşananlara rağmen bir gün bunu başaracağımıza inanarak yaşıyorum. Siz de öyle yapın. Sevgiler :)

      Sil
  2. hoşgörü her şeyin başı gerçekten. herkeste azıcık bulunsa bu ülke çok daha farklı, daha yaşanası bir yer olabilirdi. hatta dünya..

    YanıtlaSil
  3. Rahatlatıcı şeyler yazmak isterdim ama benim gördüğüme göre de hoşgörü kavramı bizim toplumumuzun lügatinde pek yer almıyor.
    Yaşamımızın her anında rastlamak mümkün buna, en ufak farklılıklara dahi tahammülü yok insanların. Her geçen gün uzaklaşıyoruz birbirimizden.
    Çok yoruyor bazen ama mücadele etmek gerekiyor bu zihniyetle. Yoksa tamamen içinden çıkılmaz bir hal alır.
    Sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı güzel günlerde buluşmak dileğiyle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorucu olduğu kesin ve söylediğin gibi yine de mücadele etmek şart. Bizler de bırakırsak hoşgörüyü elden o zaman nasıl bir dünyaya döneriz kim bilir.

      Sil
  4. hoşgörü yanında ahlak felsefemizde ki bozulmada önemli tüm bu yaşananlarda ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın. Ahlak konusuna girmekten çekiniyorum çünkü o konu maalesef ülkemizde artık yerlerde.

      Sil
  5. Ahlaki değerlerinin sağlamlığından dolayı iyi niyetli, hoşgörülü... gibi -aslında her insanda var olan- özelliklere sahip olanlar görünmezken, küstah, bencil, dünya benim etrafımda dönüyor zannındaki diğerleri, çoktan ön saflara geçmiş oluyor ne yazık ki.Umudum göze pek görünmeyenerin asıl çoğunluğu oluşturması...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileğini sonuna dek paylaşıyorum. Dilerim dünya söylediğin gibi bir hal alır. Sevgiler :)

      Sil
  6. Haklısınız, kendimizden olmayanı ötekileştirmeye çalışıyoruz çünkü empati yapabilme yeteneğimiz yok, çünkü toplum olarak çok sinirli insanlarız, basşkasının başarısına sevinmiyor aksine kıskanıyoruz, bunun nedeni sadece bizden kaynaklanmıyor elbette, eğitim sistemimizden kaynaklanıyor bence çünkü.

    Dilerim ki daha hoşgörülü bir toplum oluruz zaten toplum olarak hoşgörülü olduğumuz zaman eminim ki yine toplum olarak huzurlu ve mutlu bir toplum oluruz.

    Çok güzel yazıydı, kaleminize ve yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Haklısın söylediklerinde. Hayatın bir yerinde o zinciri kırıp küçüklükten itibaren hoşgörüyü öğretebilsek devamı da gelecektir zaten. Dilerim başaracağız. Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.