Kaptan Amerika : Kahramanların Savaşı

Bu sıralar siz de benim gibi hissediyor musunuz bilmiyorum ama sanki "kahraman" filmlerine doymuş gibi hissediyorum kendimi. Neredeyse her hafta başka bir kahraman grubunu izlemeye başladık. Umarım bir süre bu serilere bir ara verirler yoksa hiç heyecanı kalmayacak gibi.


Kahramanlar kendi kafalarına göre olaylara müdahale etmeye devam etmekte ve kötü yaratıkları yakalamaya ya da yok etmeye çalışırken neden oldukları zararı düşünmemekteydiler. Ne var ki insanlık her ne kadar onları koruyor olsalar da kahramanları kontrol etme gereği hissetti ve onlarla bir anlaşma imzalamaya karar verdi. Bu anlaşmaya Yenilmezler'in sadece bir kısmı onay verirken diğer kısmı ise bunun çok büyük bir hata olduğunu söyler.

Filmin en keyifli anlarının Örümcek Adam ve Ant Man'in olduğu bölümler olduğunu söylemeliyim. İlk yarı benim için oldukça durağandı ve ne yazık ki vasattan öteye geçemedi. Yorgunluğumu da hesaba katarsak filmde uyukladığımı da itiraf ediyorum. İkinci yarı aksiyonun yükseldiği ama yinede böylesi kahramanların birleştiği bir filmde izlememiz gereken görüntüleri veremeyen bir yarıydı.

Benden maalesef geçer not alamayan Kaptan Amerika : Kahramanların Savaşı, alttan alttan savunduğu büyük ölümlerin yaşanmaması için masumların ölümlerine göz yumulabilir mesajıyla da aslında kötü bir imaj çiziyor. Ne diyelim umarım bu hatadan bir an önce dönebilirler. Sevgiyle kalın.


22 yorum:

  1. Ya herkes öneriyor bu filme gitmeyi de daha fırsat bulamadım Marvel yapıyorsa kötü olma ihtimali yok zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pek önermedim yazıda ama :) Herkesin kendine göre bir zevki var elbette. Bir abla tavsiyesi olsun benden sana yazıyı okuduktan sonra yorum bırak ;)

      Sil
  2. Kahramanların yapımcıları da sizin gibi sıkılmış olmalı ki kahramanları karşı karşıya getirmişler. Yine de kahraman filmleri eğlencelidir. Bir kurtarıcının olması insana iyi geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bence de öyle düşünmüş olmalılar. Eğlenceli olduklarına ben de katılıyorum. Kurtarıcı fikri küçüklüğümüzden beri bize öyle öğretildiği için bize güven veriyor haklısınız.

      Sil
  3. Aylar oldu sinemaya gitmeyeli. Zamanı gelmişti ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ben son çıkan Batman Superman filmini izlerken aynı şeyleri yaşamıştım. İlk yarı durağandı, sonrası da yeteri kadar iyi değildi. Onu bir tek Batman için izlemiştim, hayal kırıklığıydı. Bu filme hiç bulaşmayayım durum aynıysa. :)
    Ayrıca kesinlikle çok abarttılar, bu kadar art arda hem de bekleneni büyük ölçüde veremeyen yapımlar, biraz soğutuyor insanı. Bilerek mi yapıyorlar acaba! :D
    Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef durum aynı hatta bence daha da beter. Hiç olmazsa Batman-Superman de müziklerle kendime gelmiştim. Burada ise olayı Spiderman ve Ant Man'le toparlamaya çalışmışlar bence.
      Umarım bilerek yapmıyorlardır :) rica ederim.

      Sil
  5. Bundan sonra izleyeceğim ilk film olacak bakalım nasılmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım benden çok daha fazla keyifli vakit geçirirsin :)

      Sil
  6. Benim oğlan daha 3 yaşında hayran bunlara. Ben pek istemiyorum aslında. Biraz daha öğretici şeylere yönlendirmeye çalışıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, en iyisini yapıyorsun. Bunlar anca dövüşüyor çünkü;)

      Sil
  7. İyileri karşı karşı getiriyorlar.Hiç iyiler birbiriyle kavga eder mi?İyiler güçlerini birleştirir kötülere karşı savaşır.Editör hangi kafayla filmin konusunu yazmış : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyinin kötüyle savaşması klasikleşti sanırım onların gözünde bu yüzden iyileri birbirine düşürmeye başladılar ;)

      Sil
  8. Evet kesinlikle kahramanlık filmlerinden baygınlık geldi :) Ama bunu izlerim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Keyifli izlemeler dilerim. Umarım zevk alırsın filmden.

      Sil
  9. Marvel filmlerini sevmiyorum çocuksu geliyor bana..DC daha iyi gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli olsunlar çocuksu, değil benim için fark etmez ;)

      Sil
  10. Ben de filmi beğenmeyenlerdenim.Vurdulu kırdılı filmlerin ötesine geçememiş bence.Bu türü sevenler için güzel olabilir tabii.4 kişi izlediğimiz seanstan çıkarken ikisini uyandırmak zorunda kaldık; )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz 4'te 2, biz 3'te 1 ile istatistiği az çok tutturuyoruz sanırım :)) İzleyiciyi hafife aldıklarını, işte aksiyon dolu film kesin izlerler diyerek konuyu es geçtiklerini düşünüyorum. Bakalım önümüzdeki filmler neler gösterecek.

      Sil
  11. Bu filmi kalitesiz diye nitelendirmenize üzüldüm fakat şu varki Marvel Cinematic Universe piyasadaki en kaliteli süper kahraman filmlerini yapıyor. Önceki serileri izlemediyseniz olay akışı durağan gelmiş olabilir size fakat bir diğer versus filmi olan Batman VS Superman rezaletti. Gerek senaryo olsun gerek efektler olsun Captain America: Civil war her yönden üstündü. Ha tabiki zevk meselesi ama Marvel filmleri belli bir zaman çizelgesinde ilerliyor kahramanların doğuş filmleri belli bir sıraya göre çıkıyor. Diğer süper kahraman filmlerinde bunu göremezsiniz. Büyük bir sıralama var ortada. Herkese hitap etmesi beklenemez zaten. Ama sizin gibi birinin böyle bir filmi beğenmemesi şaşırttı beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her filmi kendi içerisinde ve bana hissettirdikleri açısından değerlendirmeye çalışıyorum. Bu nedenle yorumların herkesinkinden biraz farklı olabilir. Fakat şunu da itiraf etmeliyim ki, o dönemde arka arkaya gelen kahraman filmlerinden çok bunalmıştım. Dolayısıyla çok kaliteli bir şey gelmeliydi ki önüme beğenebileyim.
      Batman vs Superman de sizinle hem fikirim. Müziği haricinde beni çeken bir yanı olmamıştı ki hala müzik kulaklarımda yankılanmaktadır. Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.