Reyhan Şerbeti Yapımı

Katkı maddesi içeren içecek ve yiyeceklerden elimizden geldiğince uzaklaşmamız gerektiğini artık biliyoruz. Ne kadar kolayımıza gelse de kutu meyve suları bile içerisindeki maddeler yüzünden uzak durmamız gerekenler klasmanında. Bu nedenle elimizde çok da seçenek kalmıyor değil mi? Ayran, limonata, katı meyve sıkacakları ve diğer makineler aracılığıyla yaptığımız taze içecekler vardı şimdi benim için içmeye doyamadığım bir seçenek daha var; Reyhan Şerbeti.


Bu muhteşem lezzetle tanışmam ise sürekli alışverişlerimi kendisinden yaptığım pazarcım sayesinde oldu diyebilirim. Tarifi elbette o vermedi ama bir demet reyhanı, aldığım çeşit çeşit otun içine atarken "Sen bunu kesin seversin abla" dedi. Eh, eve geldiğimde yemelere doyamadığım otlarımı temizleyip, ayıklayıp, kavanozladım ve son olarak reyhanla baş başa kaldık. Bir yaprak koparıp tadına baktım, güzeldi ama sıkça tüketeceğim bir şey değildi. Neyse dedim azar azar doğrarım salatalara ve vazgeçilmezim, instagramıma bir bakayım dedim. Ve işte işaret tam karşımdaydı. Bir süredir kendisini takip ettiğim Yemek Yolculuğu'nun hesabında Reyhan Şerbeti tarifi vardı hem de çok basit.
İşareti aldıysa asla durmayan Sinem doğru mutfağa koştu tabii. Bir çırpıda şerbeti hazırladım ve soğuduğunda bu yazın alternatif içeceği karşımdaydı. Rengiyle de kalbimi çalmadı değil ;)
Eminim ki sizler de tadına ve rengine aşık olacaksınız bu lezzetin. Haydi ihtiyacınız olanlara bakalım:

1 demet mor reyhan
1 limonun suyu
1,5 su bardağı toz şeker (ben şekeri 1 su bardağı kadar koyuyorum)
2 litre sıcak su

Yıkayıp temizlediğiniz reyhanları derin bir tencereye koyup üzerine önce limon suyu ve şekeri ekleyip ardından da sıcak suyu ekleyin. Birkaç kere karıştırın ki fazla şeker tabanda birikmesin. Şerbet oda ısısına gelince bir tülbent yardımıyla süzerek sürahiye alın ve buzdolabına koyun. Tamamen soğuduğunda şerbetiniz hazır. 

Misafirlerinizi önce görsel olarak ardından da tadıyla etkileyeceğinize eminim. Afiyetler olsun. Sevgiyle...

14 yorum:

  1. denemek lazım mutlaka güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir lezzet ve yapımı da çok kolay. Dene mutlaka :)

      Sil
  2. Çok severim reyhani salatalar da. Şerbetini denemedim ama nefis kokuyordur

    YanıtlaSil
  3. pek sevdiğim bir tat değil benim ne yazık ki :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa gerçekten mi? Üzüldüm. Beni kendisine aşık etti.

      Sil
  4. Merhabalar.
    Bende bu şerbet ile geçen sene tanıştım ve hemen yaptım. :) Hatta yazın hemen hemen her hafta yapıyordum. Biz bu şerbeti Türk Kahvesi yanına soğuk soğuk ikram ettik ve çok beğendik.
    birde ben şekeri azalttım sizin gibi onun yerine ufak bir çubuk tarçın atıyorum. O da ayrı bir lezzet veriyor, denemek isterseniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerilerinizi mutlaka dinleyeceğim. Tarçının bu lezzete çok yakışacağına eminim ve evet kahve yanında da çok iyi gidecektir. Çok teşekkür ederim. Sevgiler :)

      Sil
  5. mor reyhan bulunabilen birşey mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, pazarda yeşillik satanlara sorarsan mutlaka bulursun. Yaprakları morlu yeşilli oluyor.

      Sil
  6. harika görünüyor tam da sıcaklar basmışken balkonumun reyhanlarıyla denerim ki ben bunu <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa reyhanın varsa mutlaka dene. Bu sıcaklarda öyle güzel gidiyor ki. Ben de dün annemlere yaptım. Hem rengine hem tadına bayıldılar.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.