Sarmaşık

Gişe Memuru filmiyle dikkatleri üzerine çeken Tolga Karaçelik bu kez hem yazıp hem yönettiği filmi Sarmaşık ile karşımızda. Filmin türü her yerde dram olarak geçse de izlerken gerim gerim gerildiğimi söylemeliyim. Her anına psikolojik bir savaşın hüküm sürdüğü film Tolga Karaçelik'ten başarılı işler beklememiz gerektiğinin de habercisi.


Gemisi seferde olan bir armatör iflas eder ve gemi, mürettebatıyla birlikte denizin ortasında mahsur kalır. Kaptan gereken yerlerle irtibata geçip mürettebatın büyük kısmını karaya gönderse de geminin akıbeti belli olana dek her kısımdan birer kişi olacak şekilde mürettebatla gemide kalırlar.

Beş kişilik bu mürettabatın üçü zaten son limanda sefere katılan yeni adamlardır. Hiç birinin nasıl insanlar olduklarını bilmemek bir yana, kocaman gemide günlerce, haftalarca ve belki de aylarca bir arada yaşayacaklardır. Hiçliğin ortasında kalmak elbette ki hiçbirine iyi gelmeyecek, psikolojiler bozulmaya başlayacaktır.

Yemekler tükenmeye başlar, su bitmek üzeredir fakat ne gelen vardır ne giden. Kaptanın bir telefon görüşmesini duyan mürettebattan birkaç kişi artık duruma el koymak gerektiğine karar verir. Zaten gerilmiş olan sinirler artık tavan yapmış ve durdurulamaz hale gelmiştir.

Oyuncular Nadir Sarıbacak, Özgür Emre Yıldırım, Hakan Karsak, Kadir Çermik ve Osman Alkaş filmi baştan sona alıp götürürlerken Nadir Sarıbacak ile Kadir Çermik'i ayrı bir yere koymak zorundayım. Her ikisinin de oyunculukları muhteşem. Kendilerini gidip sarsmak, tokatlamak, ne yapıyorsun ya sen? demek istiyorsunuz. Beğenerek izleyeceğinizi düşündüğüm Sarmaşık için keyifli seyirler dilerim :)

6 yorum:

  1. Mükemmel bir film. Bu tarz filmlere genel bir isim veriliyor olabilir ama ben durum filmi diyorum. Mükemmel bi hikaye..

    YanıtlaSil
  2. Ben okurken bile gerildim biraz. :) Konu merak uyandırıcı, fırsatım olduğunda izlerim. Teşekkürler, kalemine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  3. yerli yönetmenlerin filmlerini hep dikkate almışımdır, öneriniz için çok teşekkür ederim, mutlaka bakacağım :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.