Yeni Ahit - The Brand New Testament

Mr. Nobody ile gönlümü çalan yönetmen Jaco Van Dormael, The Brand New Testament - Yeni Ahit ile yine derin konulara el atmış ve dünyanın bugün geldiği durum üzerinden tanrı ile ilgili kritik yapmamızı sağlamış. Bakalım Yeni Ahit bizlere neyi anlatmaya çalışmış.


Hiç Tanrı ile çataçat kavga etmeyi, "bu dünyanın geldiği hal nedir, neden düzeltmiyorsun?" demeyi düşündünüz mü bilmiyorum ama Yeni Ahit'le bu konu üzerine yoğunlaşıyor ve bir nevi Tanrı'yı yaptıkları yüzünden cezalandırıyoruz. Ailesine çok kötü davranan Dieu (Tanrı) oğlunun evden kaçmasına neden olmuştur. Oğlu kim diye soranlarınız olursa elbette ki İsa cevabını vereceğim :)

Dünyayı düzeltmek adına evden kaçan oğlunun ardından bu kez kızıyla sorunlar yaşamaya başlayan Dieu maalesef onu da daha fazla zaptedemez. Kızı Ea, abisinden aldığı taktiklerle asla dışarıya çıkamayacağı bu evden kaçmanın yolunu öğrenir ve babasına en büyük cezayı verip kaçar. İnsanları bir bilgisayar aracılığıyla yöneten Dieu'ye en büyük ceza bilgisayarını bozmaktır tabii ki. Ea, önce tüm insanlara ölecekleri tarihi belirten bir mesaj gönderir ve ardından kendisine havariler bulmak üzere dünyaya iner.

Birbirinden farklı 6 havarisini bulmak, onlarla konuşmak ve "Yepyeni Ahit"i oluşturmak üzere dünya üzerindeki serüvenine başlar. Bu esnada evde Dieu bilgisayarının bozulduğunu fark edip Ea'nın peşinden dünyaya iner. Sonsuzluktan beri Dieu'nün tüm bağırışlarını çeken eşi ise evde yeni şeyler keşfedecektir.

Dünyada çekilen acılar, yaşanan savaşlar, katliamlar, öldürülen hayvanlar, açlık, hastalıklar ve daha onlarca sorunu gördükçe isyan bayrağını çekmek isteyen bizlere farklı bir bakış açısı sunan The Brand New Testament - Yeni Ahit, yaşanan bu sorunların tanrının erkekliğiyle ilgili olduğunu düşünüp, eğer kadın olsaydı neler olurdu onu görmemizi sağlıyor. 
Müzikleriyle de kalbinizi çalacak olan Yeni Ahit için keyifli seyirler dilerim :)

10 yorum:

  1. Dünyada yaşananlar erkek hakimiyetinin acımasızlığını düşündürüyor insana. Bir kadın eli değse her şeye fena olmazdı sanki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu söylediklerinle filmi özetlemiş gibi oldun. İzlemediysen mutlaka izle :)

      Sil
    2. Bir hafta önce izledim. Özellikle filmin olayların bağlandığı son bölümlerini çok sevdim. Genelini de sevdim tabi :)

      Sil
    3. Süper o zaman:) İzlemiş olduğunu tahmin etmiştim ;) Sevgiler.

      Sil
  2. Bu filmi çok merak ediyordum, başladım, izlerken yarım kaldı. Bir daha da dönemedim ama izlediğim kadarıyla çok hoşuma gitti. Çok zekice ele alınmış bence konu, hem güldürüyor hem düşündürüyor. Tamamını izleyince daha net fikrim olur tabi.
    Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de her adımı çok iyi düşünülmüş. Çok keyifle izlediğim filmlerden biri oldu. Teşekkürler :)

      Sil
  3. Değişik bir konu değişik bir bakış açısı. Ben kadın ya da erkek olmakla değil de "insan" olmakla alakali olduğunu düşünüyorum. Filmi merak ettim izleyeceğim, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii bizim anladığımız kavramıyla insan olunabilse keşke ama olmuyorlar maalesef. O günler de gelecek tabii ümitliyim :)

      Sil
  4. İlginç ve güzel bir filme benziyor. Merak ettim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.