Dersaadet'te Dans - Engin Geçtan

Yin-Yang, Siyah-Beyaz, Artı-Eksi ve benzerleri... Her biri diğerinin tamamlayıcısı, zıttı ve dengeleyicisidir. Biri diğeri olmadan olamaz, olmaya çalışırsa kaos meydana gelir. Ve Engin Geçtan da zaten "Kaosun kenarındayız." diyor.

Bir toplum düşünün; hiçbir sınıf ayrımının, yönetimlerin, paranın olmadığı ve insanların bu şekilde yaşayıp sadece onların hislerini onlara yansıtan bir ilahları olan bir toplum. Sonra dönüp bizi düşünün; genellikle hisleri yüzünden perişan, hep yeni bir şeyler edinme çabasında ama parası olmayan, yönetimlerin sürekli bir kavga halinde olduğu, kendini kaybetmiş, çığırından çıkmış bir toplum. Kitapta birer paralel evren gibi anlatılan bu iki dünya birbirini dengelerken hiçbir sorunun yaşanmadığı dünyada işler biraz karışır ve ilah Oro diğer dünyayı merak etmeye başlar. Tam da o günlerde dünyalarına diğer dünyadan Davut gelmiş ve kafasını iyice karıştırmıştır.

"Başlangıçta tek bir dünya vardı. Bizim dünyamız, dünyanın şimdi yalnız size ait olan bölümü kararırken oluştu. Bizim ve sizin dünyalarınız birlikte, Yin ve Yang dengesini sağlamaya çalışan ikili dansın partnerleri. Ama korkarım, yakın gelecekte bizim dünyamız da kararmaya başlayacak."

Oro, diğer taraftan bilgiler almaya devam edip oraya kaçıverir. Davut ise geldiği bu yeni dünyada kuralların, cezaların ve daha birçok şeyin olmamasını yanlış bulup kendisini yönetici ilan eder. Artık o ne derse o olacaktır. Ne kadar da bizden değil mi? :) Oro ise geldiği bu dünyanın kurallarına, hislerine ve daha birçok şeyine alışmaya çalışmaktadır. Oro'nun diğer tarafa geçmesi ve Davut'un orada liderliğini ilan etmesiyle beyaz taraftaki insanlar da siyah tarafa geçmeye başlar. Böylece dünyalar arasındaki denge kaybolmaya ve kaos meydana gelmeye başlar.

Hani derler ya "bu dünya, üzerinde yaşayan birkaç iyi insan sayesinde dönüyor" diye işte bence de iyiler ve kötülerin dengesi bozulmamalı. Daha da kararmaya başlarsa gelecek olan kaos biliyoruz ama kim bilir aydınlatmayı başarabilsek ne güzel şeyler göreceğiz. 

Dersaadet'te Dans ısrarla tavsiyemdir. Keyifle okuyun. 


10 yorum:

  1. Bu kitabı listeme ekledim.İyi okumalar...

    YanıtlaSil
  2. Bana kalırsa da bu dünyada bir çok şey yanlış. :) Oro ve Davut'un farklı kendi iç dünyası ilgimi çekti, bende aldım listeme. Keyifli okumalar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha başka ne iç dünyalar var kitapta bir bilsen. Çok seveceğine eminim. Teşekkürler :)

      Sil
  3. Oro ve Davut ile beraberinde yaşananlar ...
    Oldukça ilgi çekici ...
    Teşekkürler ..
    Keyifli okumalar diliyorum .
    Huzurlu geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Dilerim okur ve en az benim kadar beğenirsin. Sevgiler...

      Sil
  4. Güzel bir kitaba benziyor. Engin Geçtan' ın İnsan Olmak kitabını okumuş ve beğenmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan Olmak'ı da çok methediyorlar. Aslında kendisinin tüm kitaplarından övgüyle bahsediliyor. Zamanla her birini okumak gerek.

      Sil
  5. Çok merak ettim kitabı. Hemen alıp okuyasım geldi o derece ama şuan yapamıyorum maalesef. Gerçekler! :D
    Ama ekledim listeme, ilk fırsatta alacağım. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engin Geçtan'ın tüm kitaplarını okumaya karar verdim diyebilirim :) Öyle güzel, öyle akıcı ve öyle güzel bir konuya sahipti.
      Ben teşekkür ederim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.