Kronik Terörizm Sendromu

Ülkemizin son yıllardaki özetini anlatan bu listeyi mutlaka görmüşsünüzdür. Dün gece yeniden, yeniden ve yeniden büyük bir şokla sarsıldık. Olabileceğine belki de en son ihtimal verdiğimiz yerde, bir havalimanında büyük bir terörist saldırı gerçekleşti. Ölen herkese Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Bahsetmek istediğim ise artık başımızdakilerin yapmamızı istediğinin aksine ötekileştirme politikasından bir an önce uzaklaşmak. Petrol savaşları, din savaşları, güç savaşları derken halklar teker teker öldürülürken perde arkasında yeni projelere çoktan geçilmiş oluyor. 
Tüm insanlığın artık "sevgi" yoluna düşmesini diliyorum. Nefret söylemleri, lanetlemeler bizlere onlarca kat güçle geri dönmekten başka bir işe yaramıyor. Kötüleri Allah'a havale edip sevgiyi yaymaya devam etmeli, yüzümüzü güzele dönmeli ve dünyanın bu çarpık gidişatını değiştirmeye çalışmalıyız. 
Ülkem üzerinde oynanan oyunlar sonucu kronik bir terörizm sendromuna yakalanmış gibi, her birimiz psikolojik olarak tam da ohh diyecekken yeni bir patlamayla sarsılıyoruz. Biliyorum yeniden dışarıya çıkmaya korkacak, zorunda kaldığınızda ise eve dönene dek diken üstünde olacaksınız. Haklısınız ama bu şekilde hayat geçmez. Hangimizin nerede öleceği belli olmadığı gibi o zamanı değiştirebilmek de elimizde değil. Size doğru şekilde destek olabilecek insanlarla korkularınızı konuşarak rahatlamaya çalışmalı ve bizleri evlerimizde kapalı kalmaya zorlayan bu eylemlere boyun eğmemeliyiz.
Sevginizi gönderin dünyaya... Onun buna hiç olmadığı kadar çok ihtiyacı var bu günlerde. Aksi halde gün geçtikçe bizi yok edecek. Sevginizi gönderin, gönderdikçe büyüsün, gönderdikçe size de daha çok sevgi geri dönsün.

15 yorum:

  1. 10 patlama olmuş aman Allahım. İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri güvenlik ihtiyacıdır. Bu temel ihtiyacımıza 10 defa saldırı olmuş:((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar sadece son dönemde yaşadıklarımız. Siz de biliyorsunuz zaten. Böyle bakıldığında aslında toptan çıldırmadığımıza şükretmek lazım.

      Sil
  2. Bugün bu konuyla ilgili yayın yapan kızlarımı onur listeme aldım. Yazdıkların zaten durumu özetlemiş.Korkup da dışarı çıkmamak kadar aptalca bir tavır olamaz .Senin de önerdiğin gibi, bazı yüreklerin vurdumduymazlıktan kurtulup vatanları için üzülmeyi, endişelenmeyi hatırlamaları gerekiyor.Ha durumumuz nasıl? Berbat, yönetilmiyoruz.Her yanımız zafiyet açığıyla dolu.Sahipsiz bir toplum, hayal aleminde bir iktidar.Diğer yanda, bir kerelik yaşama hakkından edilmiş ölenler ve yakınlarını kaybedip hayatlarının bundan sonrası rezil edilenler.Ama canlarımızdan biri öldüğünde yanınıza yaklaşılıp söylenen o acımasız söz.Hayat Devem Ediyor.Hayat umursamazlar için yine devam edecek, ta ki onlara bir ....değene kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim bu bombaların gerçekten neden patladığını gün ve gün anlayamayanlar anlamaya başlamıştır ya da birileri onlara anlatıyordur. Yoksa bombalar patlamaya bizler de bu paranoyayı yaşamaya devam edeceğiz.
      Maalesef hayat devam edecek. İnsan, bu hisse saplanıp kalırsa yaşayamaz. Bir gün arka plana atmak zorunda kalacağız tüm kötü hatıraları. Dilerim tekrarı olmaz.

      Sil
  3. Kendimizi hayattan ve insanlardan soyutladığımız anda, zaten terörün amacına hizmet etmiş oluyoruz bir anlamda. Çok doğru bir yazı. Ne derece başarılı oluyorlar bilemiyorum ama insanlarımız ölüyor. Sadece insan ölüyor deyip bir durup düşünmemiz lazım, bütün nefret söylemlerinden sıyrılarak. Bu gidişle bugün televizyondan izlediğimizi yarın biz yaşayacağız, bundan kaçarak kurtulmak mümkün değil, üzerine giderek eylemlerin işe yaramadığını göstermek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın. Nerede ne olacağı belli olmadığından belki de hiç ummadığımız bir yerde yakalanacağınız bu nefret dolu eyleme. Sırf bu nedenle hem bombaların neden patladığının nedenleri anlatılmalı insanlara hem de bu durumdan nasıl kurtulabileceğimiz.

      Sil
  4. Her aya 1 patlama koymuşlar resmen ne hale geldik ya :(

    YanıtlaSil
  5. Dün Ekşi Sözlük'te biri "ülke call of duty"ye döndü yazmıştı.
    Ne kadar acı ama ne kadar haklı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle maalesef ama bu şekilde devam edemeyiz. Böyle gidersek intihar vakalarında, cinnet geçirenlerde artışlar olacaktır. İnsan psikolojisi bu olanları bir yere kadar kaldırabilir. Bir de şu var ki terörü görmezden gelelim desek diğer konularda da durumumuz çok vahim. Hiçbir şey iyi gitmiyor.

      Sil
    2. Haklısın. Nereye elimizi atsak daha beter bir şeye çarpar olduk. Sürekli endişeliyiz. Hiçbir şeyi görmezden gelmeye hakkımız da yok mecalimiz de. Dayanmaya, direnmeye mecburuz.

      Sil
  6. 90'lı yılları o kadar özledim ki... Çocuktuk ama mutluyduk, belki çok güzel yollarımız yoktu şimdikine göre ama huzurluyduk. Belki tüp zor bulunuyordu kimi zaman ama paylaşımcı ve sevgi doluyduk. Artık konuşmak anlamsızlaştı neredeyse. Her seferinde yeniden, yeniden ölüyoruz. Alışmak istemesek de iki sonra unutuyoruz her şeyi. Aslında bana en çok koyan olanların, sebebiyetin farkında olmak ve buna rağmen tek kelime edememek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milletler yöneticilerinden etkilenirler her zaman. Sevseler de sevmeseler de. Hani derler ya imam osurursa cemaat sı...mış. Bizimki de o hesap. Çok nefret dolu bir adam var ve onun yüzünden oluyor her şey.

      Sil
  7. Tamamen aynı fikirdeyim. Bunca nefret söylemi, söyleyenlerin içinde bir lekeden başka bir etki bırakmıyor. Madem bu şekilde yanlış düzelmiyor. biz de iyiliği yayarak tüm dünyayı saran bu "iyiliğin kötülükle, doğrunun yanlışla savaşına" bir son vermeliyiz. Hepimizin Gülücüklü Kalabilmesi Ümidiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirde olmamız ne güzel :) Diliyorum ki başarabiliriz bu güzel yolu. Daha çok insanı sevgiye döndürebilirsek zafer bizim ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.