Özel Adalarda Konumlanan 10 Muhteşem Otel

Dünyayı gezmeye devam ediyoruz. Geçen hafta ülkemizde Bördübet'teydik. Enerjiler depolandıysa bu hafta özel adalarda konumlanan 10 oteli geziyoruz. Her biri bir diğerinden güzel, aşık olunası bu adalar evet bizlere uzaklar ama biliyorsunuz, biz burada bolca hayal kuruyor ve hayallerin gerçek olacağına inanıyoruz. O halde haydi, seçim yapmakta oldukça zorlanacağınız bir gezi dizisi gelsin ve en sonunda "En iyisi hepsine gideyim." deyin :)

Vivanta by Taj Rebak Island

Langkawi, Malezya'da bulunan Rebak Adası'nda konumlanmış olan Vivanta by Taj'de unutulmaz günler yaşacağınıza eminim. Hiç size özel bir adada bulunmuş muydunuz? Masmavi Andaman Denizi'ne kendi özel plajınızdan girebilir ya da 100 milyon yıllık ormanda keşfe çıkabilirsiniz. Langkawi Havaalanı'ndan yapacağınız kısa bir araba ve tekne yolculuğunun ardından kendinizi usulca kıyıya vuran dalga seslerine, size yılların hikayesini anlatacak olan kuş seslerine ve çeşitli çiçek ve bitkilerin muhteşem kokularına bırakın. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Peter Island Resort & Spa

Karayipler'de bulunan Birleşik Krallığa bağlı Britanya Virjin Adaları'nda bulunan Peter Island Resort ve Spa'da sizi tam anlamıyla bir cennet bekliyor. Spa hizmetlerinin övüle övüle bitirilemediği bu otelden ayrılmak istemeyeceksiniz. Volkanik faaliyetler sonucu oluşan adanın toprakları bu nedenle çok bereketli. Adada oluşturulan sistem sayesinde bırakılan karbon ayak izi minimum seviyelerde. Çevresindeki adalardan kolaylıkla helikopter, tekne ya da otelin özel yatı ile gidebileceğiniz adada günler hiç bitmesin isteyeceksiniz. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz. 

Parrot Cay by COMO

Karayipler'deki Turks and Caicos'ta bulunan Parrot Cay by COMO romantizm seviyelerinin hep doruklarda yaşanmasını sağlayan bir otel. Düğün törenleri, balayları ve evlilik tekliflerinin sıkla yapıldığı bu otelde sihirli bir şeyler olmalı. Çevredeki adalara geziler düzenleyebileceğiniz, istediğiniz yerde size özel akşam yemeklerinin hazırlanabildiği, yoga, dalış ya da tüple dalış yapabileceğiniz ve birlikte seyahat eden aileler için özel etkinliklerin düzenlenebildiği Parrot Cay by COMO sizce de bir kere gidip görmelik bir yer değil mi? ;) Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Nikoi Island

15 hektarlık bir alana sahip olan Nikoi Adası Endonezya'nın Bintan şehrine deniz üzerinden 8 km uzaklıktadır. Singapur'a da 85 km uzaklıkta bulunan Nikoi Adası'na 2,5 saatlik bir tekne yolculuğu ile gidilebilmektedir. Beyaz kumlu plajları, mercan resifleri ve beyaz granit kaya kütleleriyle çevrili bu ada içinde bir de yağmur ormanı barındırmaktadır. Bulunduğu bölgenin mimarisiyle uyumlu halde yapılmış olan yapılarıyla doğaya da uyum sağlayan bu otelde katılmakla bitiremeyeceğiniz kadar çok etkinlik düzenlenmekte. Bu adadan ayrılırken bir parçanızı orada bırakmak zorunda kalabilirsiniz ;) Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Rosewood Jumby Bay

Yalnızca botlarla gidilebilen ve Karayipler'de bulunan Rosewood Jumby Bay öylesine güzel bir ada ki yeryüzündeki cennet olarak adlandırılabilir. Üzerinde araba bulunmayan adada ulaşımı yürüyerek ya da bisikletlerle sağlayabilirsiniz tabii bu muhteşem deniz kenarından ayrılabilirseniz. Karayipler'deki en iyi tesis olarak gösterilen Rosewood Jumby Bay benim bu listedeki favorim oldu. Bu kumsalda günlerce yatabilirim. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Lizard Island Resort

Queensland, Avustralya'da bulunan Lizard Island Resort, 24 adet ince, beyaz kumlu plajı, 40 adet lüks süiti ve 1 adet lagünü ile sizleri bekliyor. Adaya sadece kuzey Queensland'den Cairns Havaalanı'ndan özel uçuşlarla gidilebiliyor. Hiç unutamayacağınız aktivitelere katılabileceğiniz Lizard Island Resort'ta beş yıldızlı yemekleri yeme fırsatına da sahip olacaksınız. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Vomo Island Resort

28 villası ve 2 rezidansı ile sizleri bekleyen Vomo Island Resort, Güney Pasifik, Fiji'de konumlanıyor. Tatilinizi sanki kendi evinizdeymişçesine rahatça yapabileceğiniz Vomo Island Resort'a Fiji Uluslararası Havalimanı'ndan helikopter ile yapacağınız 15 dakikalık yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Denis Private Islands Seychelles

Seyşeller'de, Denis Adası'nda konumlanan Denis Private Islands'da otantik ada yaşamını çıplak ayakla tecrübe etmenin keyfine varacaksınız. Bu adaya gelirken yanınıza giyecek olarak sadece birkaç adet mayo almanız öneriliyor çünkü diğer giysilere ihtiyaç duymayacakmışsınız :) Kameralarınız, fotoğraf makineleriniz ve elbetteki yedek hafıza kartlarınızla gitmeniz gereken bu ada belki de kalbinizi bırakıp döneceğiniz yer olabilir. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Jumeirah Dhevanafushi

Hint Okyanusu'nun kalbinde konumlanan Jumeriah Dhevanafushi huzurun tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz bir tesis. Kısa bir iç hatlar uçuşunun ardından kolayca ulaşabileceğiniz tesiste sonu gelmeyen incecik kumlu plajlar, kristal berraklığında bir deniz, Hint Okyanusu'nun tropikal tüm güzellikleri ve keyfine doyulmaz spa aktiviteleriyle baş başa kalacaksınız. Burası tam da dünyayı unutabileceğiniz yer. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Musha Cay Resort

Karayipler, Bahamalar'da bulunan Musha Cay Resort sizlere güneşin sadece sizin için doğduğunu, denizin dalgalarını sadece sizin ayaklarınıza vurduğunu, ay ışığının sadece sizin yolunuzu aydınlattığı hissini tattıracak. Birçok özel tören ve kutlamanızı da yapabileceğiniz bu tesiste kendinizle baş başa kalıp tüm bu özel hizmetin zevkine varabilirsiniz. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Her birinde sonsuz lüks ve huzuru bulabileceğimiz bu tesisler birbirleriyle benzerlikler içerseler de her birine gidip görmek güzel olurdu. Favori mekanımın ardından yazarken başka yerlerde de gözüm kaldı itiraf etmeliyim. Sizler de en ama en çok hangisine gitmek isterdiniz yazın. Bakalım en çok neresi beğenilecek. Sevgiler :)







2 yorum:

  1. Musha Cay Resort ile Denis Private Islands ilk gitmek isteyeceğim yerler sanırım. Hepsi güzel ama, karar vermesi gerçekten zor. :) Fotoğraflara bakarken bile huzur kaplıyor insanın içini, orada bulunmak nasıldır kim bilir? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken her birine gittim gittim geldim sanki. Ne güzel yerler var dünyada. Her birini gezmek görmek nasip olur inşallah.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.