Pozitif Düşünce ile Nasıl Tanıştık?

Bu kez biraz sohbet etmek istiyorum sizlerle. Konumuz "pozitif düşünmek" ya da belki de düşünebilmek. Evet, evet biliyorum böylesi bir dünyada pozitif düşünmek çok zor ama belki de siz böyle söylediğiniz için dünya da böyle, hiç düşündünüz mü?

Pozitif düşünce ile geçmişimiz çok eski değil. 33 yıllık hayatımın belki de topu topu son 3 ya da 2 yılında başladı birlikteliğimiz. Başlarda çok zorlandık. Hep pozitif olmayı unutuyor, negatif düşüncelerin aklımı esir aldığını hissediyordum ama pes etmedim. Aklıma gelen her negatifliği yavaş da olsa sildim ve yerine bir pozitif koydum. Ben başarmak için çalıştıkça o da beni destekleyici şeyler yapmaya başladı ve böylece yavaş yavaş anlaşmaya başladık, hatta bu ilişki cümlelerime de yansıdı. 

Pozitif düşünce seni destekleyici ne yapmış olabilir ki dediğinizi duyar gibiyim, yoksa aklınızdan palavra atma gibi şeyler mi geçiyor? Bugüne dek hangi palavra mı şahit olduğunuz ama lütfen? :))

Pozitif düşünce aklımdakilerin olmasını sağlayarak, bir an içimden geçirdiklerimi tatlı sürprizlerle önüme koyarak destekledi beni. Siz de yaşadınız değil mi böyle şeyleri? Üstüne detaylıca düşünmeden, çok içten dilediğiniz ve unuttuğunuz bir şey birden sizin oluverdi. İşte o sizinle arkadaş olmaya çalışan pozitif düşünce, işte o size hayata dair pırıltılar gönderen bir ümit.

Neyse, ben bizim ilişkimize geri döneyim. Bu şekilde arkadaş olmayı başardıktan sonra artık ben kelimelerimi bile özenle seçmeye başladım. Mesela bir dilek dilerken olumsuzluk eklerini kullanmıyor, olumsuz anlamı olan kelimeler seçmiyordum. Bu yöntemim pozitif düşüncenin de çok hoşuna gitti ve bu kez bana istediğim başka hediyelerimi verdi. Artık biz birer dostuz ve ona koşulsuz güveniyorum. Neden mi? Çünkü dostlar birbirleri için her şeyi yaparlar. İşte, "Ben dilerim, o olur." felsefem böyle başladı ve beni öyle mutlu ediyor ki sizlerle de paylaşmak istedim. Benim dünyam artık çok güzel çünkü ben sokağa atılan ya da hep orada yaşamış olan kedi ve köpekleri besliyor, benim seven ve sevdiğim insanlarla görüşüyor, hayalini kurduğum şeylere ansızın kavuşuyor ve daha büyük hayallerimin de bana hızla yaklaştığını hissediyorum. Ben artık çok mutluyum.

Söylediklerim size saçma mı geldi? Evet, bir dönem bana da hepsi çok saçma gelmişti ama "Denesen ne kaybedersin?" dediler bana. Haklıydılar. Ne kaybederdim? Denedim ve kaybettiğim hiçbir şey olmadı çünkü pozitif düşünce ile tanıştığınızda asla kaybetmezsiniz. Gidecek olanlar sadece hayatınızda görevi bitenlerdir. Fazlalıklar gittiğindeyse sizi mutlu edecek asıl güzellikler gelir hayatınıza.

Şimdi aklında onlarca soru olan sizlere sorma sırası bende :) Pozitif düşünce ile arkadaş olmaya ne dersiniz? Gerçekten de bir şey kaybetmezsiniz. Baktınız olmuyor bozarsınız arkadaşlığı bir daha görüşmezsiniz ;) Bu konudaki düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Bana yazmayı ihmal etmeyin.
Sevgi ve umut hayatınızdan eksik olmasın...



29 yorum:

  1. Hiç de saçma değil söyledikleriniz. Ben de katılıyorum pozitif düşünceyle arkadaş olmanın ne kadar doğru olduğuna. Keşke insanlar bunun farkında olabilse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kişiye bile bu yazıyla dokunabilirsem ne mutlu. Sizin de bu fikre katıldığınıza sevindim. Dilerim zamanla sayımız daha da artar. Sevgiler :)

      Sil
  2. Pozitif düşünmek, hayatı kesinlikle pozitif kılıyor, size katılıyorum, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Yanlışlıkla sildiğim iki güzel yorumun üzüntüsüyle Serhat senden ve diğer arkadaşımdan çokça özür diliyorum :( Umarım bu yazımı görüp yorumunuzu tekrar yazarsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık olsun. Yazdıklarımı toparlamaya çalışayım hemen. :D
      Sistemli olarak pozitif düşünmeliyim diye bir çabam olmadı hiçbir zaman. Ama başımıza gelen her kötü olayın bir çaresi olduğuna inanıyorum, olumsuz konuşmalardan da hiç hoşlanmıyorum zaten.
      Ben olumlu düşüncemi daha çok çabalayacağım şeyler için motive edici olarak kullanıyorum. Yani düşünce gücünden ziyade, düşüncenin etkisiyle yapılan işlerden sonuç almaya çalışıyorum. Bunu hayatıma yaymaya çalışıyorum. Kafam karıştı zaten biraz okuyunca. Belki de ben farkında olmasam da pozitif düşünce ile arkadaş olmuşumdur çoktan. :D Sadece farklı isimlendiriyor veya yorumluyor da olabilirim. :)

      Sil
    2. Aynen, sen sistemi çözmüşsün çoktan ve bu yönde ilerliyorsun. Karşına çıkacak olan zorluklar dilerim kolaylıkla aşabileceklerin olsun hep. Yorumunu sildiğim için de çok özür dilerim. Üşenmeyip tekrar yazdığın için de çokça teşekkürler :)

      Sil
  4. Ben nedense pozitif değil negatif düşünüyorum olaylar karşısında içimdeki negatif düşünceyi atamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim en kısa zamanda bu alışkanlığından vazgeçebilirsin çünkü negatif düşündüğünde de o hemen gelip seni buluyor hem de daha hızlı bir şekilde. En azından aklına gelir gelmez çıkarmaya çalış aklından :)

      Sil
  5. Merhaba;
    Pozitif düşün pozitif olsun her şey mantığı sanki zorla bir kişisel gelişim kitabında gibi hissettiriyor beni ve rahatsız oluyorum .
    Ki ben hep her işin olumsuz yanlarını düşünerek ona göre yön çizmeye çalışan bir insanım ...
    Ama bu herkesin demek istediği negatif düşündüğün için böyle oluyor değil benim için ... Çünkü kötü yönlerini ne endim ne de hiç tanımadığım sevmediğim başkaları için istiyorum ... Sadece olasılıklara karşı önlem almaya çalışan yönümü bastıramıyorum ...
    Yaşama ve yaşam içinde olan şeylere olumlu yaklaşmaya çalışıyorum . Polyanna ve çocuk ruhum ruhumdan beslenmeye çalışıyorum ... Böylece de zorunlu ders içinde havamdan kurtulmaya çalışıyorum ...
    Değişik bir psikoloji sanırım benimkisi ...
    Çok uzatmadan susuyorum ki hafta sonu iyice karışmasın ...,
    Mutlu , umutlu ve yürekten kahkahalı bir haftasonu diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef pozitif düşün her şey pozitif olsun diye bir şey yok ama mesela bir işe başlayacakken "ay kesin şimdi şöyle şöyle olur" diye en olmayacak şeylerden bahseden kişiler var ya hani öyle olmamak gerek demek istiyorum. Çünkü hep pozitif olmayacak aksine bizi çok zorlayacak şeyler de olacak, olacak ki bir şeyler öğrenebilelim.
      Elbette ki bazı şeyler kötü sonuçlanabilir kimisi de iyi sonuçlanır burada olması gereken, istenmeyen bir durum olduğunda yelkenleri suya indirip pes etmememiz gerektiği pozitiflik burada devreye giriyor. Olsun diyip pozitif düşünerek başarısızlığı başarıya çevirebiliriz.
      Dilerim hepimiz için öyle bir hafta sonu olur teşekkürler :)

      Sil
  6. Ben sanırım şanslı bir insanmışım. Çünkü kendimi bildim bileli pozitif düşünüyorum. Neyi beslersen o büyür hayatında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de en şanslılardansın belki de. Ne doğru söz, herkesin bu sözü hatırlaması dileğimle. Sevgiler :)

      Sil
  7. Ne güzel dile getirmişsin Sinem :) En güzeli, pozitife tutunduğunda negatif olanın artık sana tutanamıyor olması.
    Güzellikler seninle olsun arkadaşım <3

    YanıtlaSil
  8. Sizin gibi pozitif yaşadığını söyleyenleri gördükçe pozitif oluyorum bende. Dilerim bir gün bende sizin gibi pozitif olabilirim. poizitifli günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bugün olma her gün ol. Pozitif olmak için yazıyı her gün açıp okuyabilirsin benim için sakıncası yok ;) Sevgiler

      Sil
  9. Bu yazını okurken bazı şeyler gerçekten dank etti bana mesela bende birkaç yıl önce hayat felsefem herşey mükemmel olacak şeklinde düşüncem vardı istediklerim oldu ama sonra bazı şeyler olumsuz gittikçe bu düşünce kendini olumsuz düşüncelere ve isyanlara bıraktı bu yüzden bende tekrar başladım olumlu olmaya. Benim hayatımda umut 💕 hep olsun hepimizin hayatı güzellik dolu olsun sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsın. Hayatından umut hiç eksik olmasın ve tabii güzellikler de :) Sevgiler

      Sil
  10. Pozitif düşünmek, küçük şeylerden mutlu olmak ve anın tadını doyasıya yaşamak gerçekten insana enerji katıyor ve hayatımızı daha da güzelleştiriyor. Teşekkürler bu güzel paylaşım için. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için. Söylediklerinin her birinde haklısın. Sevgiler benden :)

      Sil
  11. Beynimiz egitilebilen bir organ. Düsüncelerimizi nasil yönlendirirsek ona göre sekillenir. Ben de inaniyorum pozitif düsüncenin gücüne. Yapamam basaramam yerine basarmak için elimden geleni yapacagim gibi degistirmeliyiz olumsuz düsünceleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Çok teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  12. Pozitif Düşünce ile arkadaşlık teklifine varım ben sinem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasın :) Hemen çalışmalara başla umarım tüm güzellikler bir an önce bulur seni. Sevgiler...

      Sil
  13. nenden karamsar insan yoktur çevremde. yazınızda bahseetiğiniz gibi bir insab olsam ömrüm bile uzar. :) ben de çabalayacağım. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasın :) Çabalamaya karar vermen bile büyük bir adım o halde senin için. Başlarda zor olacak ama inan zaman geçtikçe kendi kendine yaptığını fark edeceksin. Sevgiler :)

      Sil
  14. Sonunda böyle pozitif düşüncenin gücüne inanan birini daha bulabilmek ne mutlu!! Gerçekten okudukça hak verdim size, kendi hayatımda belki sık sık ihmal ediyorum fakat yine de inanıyorum ki her pozitif düşüncemde karşılığını muhakkak alacağım. Bu güzel yazı için çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok mutlu olduğum benzer şeyler düşündüğümüz için. Sayımız arttıkça tüm evrende bir farklılık yaratacağımıza inanıyorum. Çevremize yavaş yavaş aşılamalıyız bunu. Kocaman sevgiler gönderiyorum :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.