Yeşil Bisikletli Kız - Çimen Erengezgin

Kolay okunan ve kişisel gelişimden uzak duran kişilere bir başlangıç kitabı olarak tavsiye etmiştim Çimen Erengezgin'in ilk kitabı Gezginname'yi. Gezginname ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Çimen Hanım'ın ikinci kitabı Yeşil Bisikletli Kız da yeni çıktı ve biz de kulüp olarak kitabı okumaya karar verdik. Kendisiyle bir buluşma da gerçekleştirecektik fakat maalesef iptal edildi.

Gezginname'deki gibi kısa hikayelerden oluşan kitap maalesef benim için pek keyifli bir kitap olmadı. Bu iki kitabı aynı kişi yazmış olamaz diye düşünmeye başlamışken, kitaba da adını veren Yeşil Bisikletli Kız isimli hikayede Gezginname'den izler buldum. O andan itibaren kitaba daha çok sarılarak okusam da beklediğim duygu yoğunluğu kimi hikayelerde vardı kiminde ise hiç yoktu. Bu nedenle üzülerek sizlere tavsiye edemeyeceğim bu kitap için söyleyebileceğim başka bir şey ne yazık ki yok. Vermek istediği mesajları veremeyen, bazı hikayelerin neden yazıldığını bile anlatamayan bir kitap olmuş. Dilerim Çimen Hanım bundan sonraki kitaplarında hikayelerini bu açılardan da değerlendirir. Kişisel gelişim zaten insanlar tarafından uzak durulan bir alanken bu tarz içerisine dahil olan kitapların çok daha özenle ele alınması gerektiğini düşünüyorum.
Sevgiler...

10 yorum:

  1. Yazarı da kitaplarını da ilk defa duydum.
    Diğer kitabın incelemesini de okudum. :)
    Ben bu tarz kitaplar okursam, biraz okuduğum bölümle ilgili de tüyolar veren Ahmet Şerif İzgören'i tercih ediyorum. Kişisel gelişim kitapları, okuduğum kadarıyla aynı şeyleri tekrar ediyor gibi geliyor bana, pek ısınamadım o yüzden. Tercih etmiyorum genelde.
    Anlatım ve paylaşım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef haklısın. Sürekli tekrar eden bu bilgiler ve maalesef insana bir şey katamayan kitaplar yüzünden de uzak duruluyor bunlardan. Ben de daha farklı kitaplar okuyorum bu konuda.
      Sana Tanrılar Okulu şiddetle önerebilirim. Ayrıca spiritüel kitapları da seviyorsan Ruhların Yolculuğu ve Yuvaya Yolculuk da tavsiye edebileceklerim arasında.
      Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  2. Tanrılar Okuluna baktım biraz, ilgimi çekti ve listeme ekledim. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yazarı hakkında da araştırma yap mutlaka. Çok değerli bir insanmış.

      Sil
  3. Merhaba;
    Hiç tanışmadığım bir yazar ... Açıkçası kişisel eğitim kitapları çok tercih ettiğim bir tür olamıyor ... Ender sevdiklerim var elbette ... Ama çoğu aynı mesajları farklı cümlelerle veriyor gibi geliyor açıkçası ...
    Teşekkürler bilgilendirme için ...
    Keyifli akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız, kaliteli kitaplar bu alanda çok da fazla yok maalesef. Ben de seçerek okuyanlardanım. Bu konuda size Tanrılar Okulu'nu önerebilirim. Hatta sonrasında Kurtlarla Koşan Kadınlar'ı da mutlaka okumalısınız.
      Sevgiler :)

      Sil
    2. İnanır mısınız yıllar önce bir doğum günü hediyem idi ; Tanrılar Okulu ... İnanılmaz moral bozukluğu olan bir dönem idi ve arkadaşım çok zor kitap okuma demişti ... Kitaplığımın süsü kaldı o da .... ,
      O zaman elimdekiler bittiği an başlamalıyım ...
      Teşekkürler

      Sil
    3. Tanrılar Okulu gerçekten de zamanı geldiğinde okunabilecek kitaplardan. Yıllardır okunmayı beklediğine göre belki de o zaman gelmiştir. Dilerim sizin için de yaşayan kitap olarak yerini alır :)

      Sil
  4. sanki aynı şeyleri okuyormuşum gibi geldiğinden kişisel gelişim kitaplarından yıllardır uzak duruyorum. yorumlarda önerdiğiniz Tanrılar Okulunu merak ettim ama, bir bakacağım ona.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın birçoğu aynı şeyleri tekrar tekrar anlatıp duruyor zaten. Tanrılar Okulu'nu mutlaka incele. Zamanı geldiyse kolayca okuyabilecek ve başucu kitabı yapacaksındır.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.