Anti Makyaj Hareketinde Bir Ünlü Daha: Alicia Keys

İşte çok büyük bir mutlulukla vereceğim haber geldi beni buldu sonunda. Anti Makyaj hareketi büyük starlar arasında dillendirilmeye başlandıysa bizleri bulmasına da çok az kalmış demektir.  Fondötenler, pudralar ve adını dahi bilmediğim kapatıcılar, ... bilumum makyaj malzemeleri hepinize yol göründü bence ;)


Biliyorum, biliyorum kozmetik sektörü bu hareketin önüne taş koymak için elinden geleni ardına koymayacaktır elbette ama olsun bu haberi görebilmek bile büyük bir adım bence. Haydi birlikte bakalım Alicia Keys "Anti Makyaj" hareketine nasıl katılmış?

Grammy ödüllü, ABD'li R&B ve soul şarkıcısı, söz yazarı ve yapımcı Alicia Keys, herkesin mükemmel olması gerekirmiş gibi bizlere dayatılan kozmetik ürünlerine savaş açmış. Artık kusurlarını kapatmak istemediğini söyleyen Alicia Keys bu konuda bir de makale kaleme aldı.

"Artık ne yüzümü, ne ruhumu, ne düşüncelerimi, ne zorluklarımı, ne duygusal gelişimimi, hiçbir şeyi saklamak istemiyorum.

sözleriyle hislerini belirten şarkıcı bu hislerini güçlendiren fotoğraflar da çektirdi.

Yeni şarkısı "In Common" ın fotoğraf çekimleri için gittiği fotoğraf sanatçısı Paola Kudacki!nin kendisine ettiği teklifle makyajsız bir halde objektif karşısına geçti. Bu çekimin ardından 

"Kendimi hiç bu kadar özgür, güçlü ve güzel hissetmemiştim. Nihayet kendimi bulduğumu düşündüm. Kendimi dinledim ve duvarları yıktım." 

dedi.

Bu kararını destekleyen hareketleri de şu şekilde sürdü; Şampiyonlar Ligi finalinde 380 milyon insanın önünde makyajsız performansını sergiledi, Fault ve Vanity Fair dergileri için yaptığı fotoğraf çekimlerinde de makyaj yaptırmadı. Eşi Swizz Beatz de "Onu 'makyaja hayır' hareketinde destekliyor ve tebrik ediyorum." şeklinde açıklama yaparak eşinin arkasında durduğunu gösterdi. Alicia Keys, geçtiğimiz günlerde katıldığı, canlı performans sergilediği, İtalyan TV programında da makyajsızdı.

Alicia Keys'in kararının yanı sıra İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre; kadınlar ömürlerinin yaklaşık iki yılını, her yılın dokuz gününü makyaj yapmaya ayırıyor. Her yaş grubundan 2496 kadın üzerinde yapılan çalışmada, kadınların ortalama günde 38 dakikalarını makyaj yapmaya harcadıkları ortaya çıktı. Sizce de boşa giden çok uzun bir zaman değil mi? 

Sonuna dek desteklediğim bu proje hakkında sizlerin de görüşlerinizi almayı çok isterim. Evet, süslenmek kanımızda var ama makyaja bu kadar uzun süre ayırmak ve tüm kusurlarımızı kapatmaya çalışmak hakkında neler düşünüyorsunuz merak ediyorum. Doğal olandan mı, kozmetik harikasından mı yanasınız? Sevgilerimle :)

18 yorum:

  1. Ben doğallığın her zaman daha güzel olduğuna inananlardanım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de :) Yanıma yandaş toplayayım bu yazı sayesinde ;)

      Sil
  2. Açıkçası ben, boyalarımdan vazgeçemem. Makyajsız halimden hoşnutsuz değilim ama bu benim tutkum, boyalarımı seviyorum. Bu akımın ünlüler arasında çok uzun süreceğini de hiç zannetmiyorum. Makyajsız olmayı tercih etmek için de, illa ki trende gerek yok bence. Kim kendini nasıl mutlu ve iyi hissediyorsa öyle davranmalı, en güzeli bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) Zaten sanıyorum makyaj sevilerek yapılmazsa asla yapılmaz. Yaparken keyif alıyorsunuzdur herhalde siz de. Ünlüler arasında elbette ki trend olması zor çünkü reklam piyasasının büyük kısmı zaten kozmetik firmalarının elinde. Nereden para kazanacaklar yoksa.
      Ben makyaj yaparken sıkılanlardan olduğumdan bu haberi paylaşmazsam olmazdı :) Sevgiler...

      Sil
  3. Herşeyin bir ayarı ve ölçüsü vardır. İsteyin hiç makyazsız da isteyen de dozunda bir makyaj yapabilir. Makyajı insan kusurlarını örtmek için yapmaz. İnsan yaratılıştan güzeldir felsefe olarak. Sadece içindeki duygu nasıl olması gerektiğini süfle eder. Gözde sürme, yanakta pembelik nasıl olur gibi bir iç ses insanı yönetir. Kimi insan biraz kendiyle de dalga geçebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh keşke gözde sürme ve yanakta pembelikle bitse kozmetik ürünleri sevgili Profösör. Dediğim gibi adını bile bilmediğim ürünler var :)

      Sil
  4. Kozmetik sektörü de moda sektörünün bir parçası olup, tüketim ekonomisini körükleyen sektörlerden biri. Son yıllarda erkekleri de kıskacına almakla birlikte, daha çok kadınlara dayatılan ve uygulanan bir baskı yöntemi.
    Zaman ve enerji kaybı olduğu düşüncenize ve makyajsız bir yaşamın özgürlük olduğu görüşünü tamamen katılmakla birlikte, göz kalemi olmadan çıkmam:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Haklısın vallahi. Ben de rimel olmadan çıkmam. Hoş pek sürülecek kirpiğim de yok ama :))) Neyse işte canımız ne isterse o ;)

      Sil
  5. Bu hareketi diğer sosyal medyalarda görmüştüm. :) Ben doğallıktan yanayım. Zaten alerjim de olduğundan makyaj ürünleri kullanmıyorum özellikle göz çevrelerine. Belki bayramlarda falan bir iki kez. Sürdüğüm ürünler dudak parlatıcısı oluyor o da dudağım kuru olmasın diye. Yüzümde sivilce lekesi oluştuğunda sadece parlatmak için BB krem kullanıyorum o da yüzümde değişiklik yaratmıyor zaten. Makyaj yapılacaksa da aşırıya kaçılmamalı. Benim yaşıtlarımı görüyorum, yüz hatları makyajdan harap olmuş yaşından çok büyük ve rengini kaybetmiş duruyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum söylediklerine. Tercih edilen kozmetik ürünlerinin kalitesi ve kullanım yanlışları nedeniyle birçok kişi maalesef cildinin kalitesini günden güne bozuyor. Napalım herkesin kendi tercihi demek zorundayız.
      Doğallık forever diyelim seninle Valar. Sevgiler :)

      Sil
  6. Son zamanlarda makyajlar çok abartılmaya başlandı ama tamamen makyajsız yerine hafif makyaj da yapılabilir diyorum kendimce. İnsanlar kat kat sürüp sürüştürdüğü için yanlış algılanıyor makyaj videoları izledikçe bende bi şok oluyorum :D Yüzümde sivilce, akne yok ama bir rimel, bir allık sürdüğüm de daha mutlu hissediyorum. İnsanlar abartmadan sade yapsa çok güzel olurdu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın. Ben de aynı görüşteyim. İnsanların makyajlı ve makyajsız hallerinin videoları beni sıkça şok eder. Zamanla birçok insanın böylesi yoğun makyajdan uzaklaşacaklarını düşünüyorum.

      Sil
  7. Bir erkek olarak doğallıktan yanayım bende. Ünlüler dünyasını pek takip etmiyorum ama Alicia Keys'in bir kaç şarkısını dinlemiştim ve video kliplerinden hatırladığım kadarıyla makyajı ön plana çıkıyordu, böyle bir karar alması ve bu konuda mücadele etmesi önemli bir adım bana göre de... Sergilediği bu tutum hayran kitlesi dışındaki insanları da etkileyecektir ki benim de desteklediğim bir görüş olduğu için sevindim. Makyaj bana göre güzelleştirmiyor. Hatta bir süre sonra cildi de bozuyor ve insanı doğal halinden iyice uzaklaştırıyor. Bende "doğallık forever" görüşünü destekliyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz :) Erkeklerin çok yoğun makyajdan hoşlanmadığını sıkça duyarım zaten. Dile de getirip destek olunca daha güzel oluyor. Dünyamız hızla yapaylaşırken yavaş yavaş her açıdan doğaya, doğala dönme zamanımız geldi de geçiyor diye düşünüyorum.

      Sil
  8. Bence çok güzel bir hareket. Umarım dalga dalga yayılır ve kozmetik devleri de sektör değiştirerek organik tarıma başlarlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy bu dileğe ancak kocaman bir amin diyebilirim. Dilerim böyle bir hareketi görmeden ölmem :)

      Sil
  9. Heyooo... Yehuu... Yeppi... Yaşasın vb :D
    :))))
    Gerçekten bu seçim için moda gerekmiyor ancak güzellik sosyal görünümle çok alakalı, makyaj yapmayanlar azalırsa zorunluluk olmaktan çıkar en azından bazı kişiler için. Ben sevindim :D
    Zaten ne sorardın Mim'ini yazarken Makyaravun'a 'neden' demiştim ;D
    ;)) güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Doğal görünüme evet diyenleri pek seviyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.