Çiçeklerde Hastalıklar ve Böceklerle Savaş

Bitkiler de bizler gibi zaman zaman çeşitli hastalıklara yakalanabiliyor ya da böcekler tarafından istila edilebiliyorlar. Bu hastalıklarla ve böceklerle mücadele etmenin onlarca farklı yolu olsa da şimdi sizlere tavsiye edeceğim yöntem hem her çeşit sorunda kullanabileceğiniz ve fayda bulabileceğiniz hem de kolay ve en sağlıklı ilaçlama yöntemi.

Bildiğiniz gibi elimden geldiğince kimyasal maddelerden uzak kalmaya çalışan biriyim. Günümüz dünyasında bu çok zor biliyorum fakat elimden geldiğince engelleyebildiğim kimyasalları engelliyorum. Çiçeklerdeki hastalıklar ve böceklerle ilgili kullandığım yöntem de yıllardan beri kullanılagelen Arap Sabunu ile ilaçlama. 1 litre suya koyacağınız 4 yemek kaşığı arap sabunu, bahçenizdeki ya da evlerinizdeki her çeşit bitkiye gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir ilaç. 

Sabunun suda iyice eridiğinden emin olduktan sonra artık hepimizin evlerinde bulunan fısfıslarla çiçeklerinizin hastalıklı ya da böcekli kısımlarına bir miktar sıkmanız ve gün aşırı, düzelene dek tekrarlamanız yeterli. Tabii ki bu işlemi direkt güneş ışığı alırken değil, güneş bitkiye gelmiyorken yapmalı ve bitkinin yanma riskinin de önüne geçmelisiniz.
Sağlıklı ve canlı bitkileriniz olması dileğimle. Sevgiler :)

10 yorum:

  1. Aklımızda bulunsun teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi fikir...Teşekkürler uygularım hem kolay hem temiz...:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Sadece su, arap sabunu ve fıs fıs. Hepimizin bitkileri iyi olsun.

      Sil
  3. Ben birkaç gün önce böceklenen çiçeğime uyguladım ama sabunu az koymuşum yazını okuyunca fark ettim. Şimdi evde değilim, dönünce tekrar denerim. İnşallah iyice böcük sarmamıştır :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy sarmamıştır inşallah. Hemen iyileşsin çiçeğin :)

      Sil
  4. Biz de kimyasallardan uzak duruyoruz bahçemiz için, ben pek ilgilenmiyorum zaten de daha çok yardım ediyorum, bizimkilere söyleyeyim bu yöntemi, bilmediklerini tahmin ediyorum, faydalı olur. Hem çok pratik, teşekkürler, çok faydalı bir bilgi oldu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Kimyasallardan ne kadar uzak kalırsak o kadar iyi hepimiz için. Bambaşka bir yerde kullanılan kimyasalın etki alanı gelip bize kadar ulaşabiliyor çünkü. Umarım faydası olur.

      Sil
  5. Uyguladığım bir yol. Ve en sevdiğim konulardan. Selamlar :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.