Güzel Ünye

Çocukluğumuz her birimizde ayrı yer tutar. O zaman gidilen yerler, yaşanan olaylar, yapılan şeyler hiç unutulmaz. Hep oralara gitmek, eskiyi yad etmek hatırlamak isteriz. Ordu'nun güzel ilçesi Ünye de benim için tam olarak bu kategoriye giriyor.


Eski güzelliği kalmasa da diye başlamak zorundayım anlatmaya çünkü şehirleşme, her yere beton apartmanlar dikme hevesi, dağlardan çıkarılan mermerler Ünye'nin de güzelliğini örtmeye başladı artık. Her gün milim milim yok ettiğimiz doğayı geriye döndürmek hiç mi hiç kolay olmayacak ama hala büyük çoğunluğun umurunda değil bu durum. 

Yok edilen bu doğanın mensuplarından biri de güzel Ünye'nin Çakırtepe'si. Yıllar yıllar önce, ben küçük bir çocukken gidip oturduğumuz, Ünye manzarasını doyumsuzca seyrettiğimiz Çakırtepe'de sadece tek bir tesis vardı ve doğayla uyumlu, ağaçları kesmeden yapılmıştı. Oranın o güzelliğini o zaman da çok severdim şimdi de yeni yerleri değil yine orayı tercih ederim. O güzelim yere apartman şeklinde tesis yapanlarında aklından hep şüphe ederim. Ünye'ye gidecek olursanız Çakırtepe'ye gidip ağaçların altındaki masalara oturmadan, bir kıymalı pide yiyip, o güzel manzarayı seyrederek çayınızı yudumlamadan geçmeyin. Esen serin rüzgarıyla ohh derdirtirken size, aklınızdan beni de geçirin. Ruhum da sizinle bir gezinip gelsin oralardan. Sevgiler :)

14 yorum:

  1. Ama beni dönüşte yarı Karadenizli hissettiren ikinci memleketimi anlatmışınız. Ben Ünye Ortaokulu mezunuyum, bili musun da? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy gerçekten mi? Çok sevindim :) Belki de yan yana geçmişizdir Ünye'de geçmiş günlerde. Eskiden ne çok giderdik, ne severdik. Artık işte böyle nadiren gidebiliyoruz.

      Sil
  2. Ordu'ya gittiğim de Ünye'ye gitmediğim için pişman oldum şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ordulular kızmasın ama Ünye bence Ordu'dan daha güzel ;)

      Sil
  3. Bende Balıkesir Altınolukta'ki yazlığa gittiğimde aynı hislere kapılıyorum, 10 sene önce ne kadar güzel, doğanın ve doğallığın hakim olduğu bir yerdi orası da, şimdi dereler kurutuluyor, ağaçlar yıkılıp güzel zeytinlikler sökülüyor, binalar inşa ediliyor. Çok arayacağız ama iş işten geçmiş olacak. Çok güzel bir yermiş gerçekten, orada oturmak ve anın tadını çıkarmak isterdim, ileride kısmetse. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah kısmet olur. Maalesef çok üzüleceğiz ileride. Bir yandan dikmeye, varolanları kurtarmaya çalışıyoruz ama ne kadar başarılıyız bilemiyorum.

      Sil
  4. ne güzelmiş. bütün sahil yerlerini severim yaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir memleket köşesi... Fotoğraflar da bu güzelliği iyi yansıtıyor.

    YanıtlaSil
  6. aaaaa Ünye'li misin sen de?
    çok şaşırdım mutlu oldum
    http://mavianne.blogspot.com.tr/2016/07/karadenizin-incisi-renkleniyor_14.html

    memleketim ne güzeldir
    Nasıl da güzel insanlar yetiştirmiş
    çok çok selamlar
    Ünye Memlekettir
    çakırtepe de pide hasanbaba'da dondurma yemeyen Ünyeli çocuk yoktur
    mavianne'de bir çok ünye yazım var belki göz atmak istersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ünye'li değilim Samsun'da büyüdüm. Bu nedenle her ay, iki ayda bir giderdik Ünye'ye. Sahilini, tepesini her şeyini çok severim Ünye'nin. Bana huzur veren yerlerdendir. Birkaçını okudum Ünye ile ilgili yazılarınızın. Diğerlerine de mutlaka bakacağım. Teşekkürler :)

      Sil
  7. samsun benim üniversite hayatımın geçtiği yer
    anne tarafım da samsunlu
    ne güzel hemşehrilerimle karşılaşmayı çok seviyorum
    öpücükler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok sevindim :) Gerçekten de çok keyifli buralarda birbirini bulabilmek. Sevgiler.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.