Parfümün Dansı - Tom Robbins

İlk basımlarında Pancarın Dansı olarak piyasaya sunulan Parfümün Dansı bizleri masalsı karakterlerle buluşturup insanoğlunun bulmayı istediği tek şeye, ölümsüzlüğünün sırrına götürüyor. 

Alobar ve Kudra, araştırarak öğrendikleriyle hiç yaşlanmadan yüzlerce yıl yaşıyorlar. Böylece hayal bile edemeyecekleri şeyler öğrenip, çağlar boyu yaşanan her şeye tanık oluyorlar. Ne var ki tüm bu yaşanmışlıklar çok keyifli olsa da yorgunluk kaçınılmaz oluyor. Artık sürekli seyahat etmekten, yaşlanmadıklarının farkına varıldığında kaçmaktan yoruluyor ve zaten üzerinde çalıştıkları konuyla ilgili bir dükkan açıyorlar. Çeşitli çiçeklerin, bitkilerin özleriyle hazırladıkları kokular hayatlarının odak noktasını oluştursa da asıl amaçları en kötü kokuyu bile ortadan kaldırabilecek, muhteşem kokuya ulaşabilmek oluyor. 

Parfümün Dansı, Alobar ve Kudra'nın üzerinden anlattığı bu heyecan verici ve masalsı yolculukla bizlere öyle güzel öğütler veriyor ki bunları beyninize kazımak isteyeceksiniz. Hayatlarımızın her alanında yararlanabileceğimiz bu ders niteliğindeki öğütler güzel ve doğru yaşamın anahtarı bence. Okumanızı şiddetle tavsiye ettiğim Tom Robbins'ten Parfümün Dansı için keyifli okumalar dilerim.


4 yorum:

  1. Benim de okuduğum en ilginç kitaplardan biriydi. Ben de blogumda yorumlamiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika :) Benzer kitapları sevenleri gördükçe mutlu oluyorum nedense.

      Sil
  2. Güzel bir kitaba benziyor kütüphanede arastirayim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka araştır. Öyle güzel konular işliyor ki kesin seveceksin.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.