Belki de Seninle Akrabayız

Dünya, oluştuğu ilk dönemlerde biliyorsunuz ki tek bir kara parçasından ibaretmiş. Yıllarca süren volkanik hareketler, depremler, hava koşulları ve belki de bilmediğimiz bambaşka nedenlerle kara parçaları zamanla birbirinden ayrılmış ve günümüzdeki konumuna ulaşmış.

Kıtaların hareketleri halen devam etse de çok büyük bir hareketlilik olmadığından bu konuya dikkat çekilmiyor. Nasıl ki kıtalar yüzyıllardır hareket halinde yer değiştiriyor bizler de, atalarımızın ataları ve onların da ataları yüzyıllardır bu küçücük dünya üzerinde dolaşıp duruyoruz. Genlerinizin nereye dayandığını ve atalarınızın dünyada nerelerde yaşayıp oradan etkilendiğini hiç merak ettiniz mi? Ben merak edenlerdendim ve bu konuda bir çalışma yapıldığını gördüğümde çok heyecanlandım. 

Sizinle paylaştığım bu videoda aslında ırk diye bir şeyin olmadığını, milliyetçilik yapmanın çok saçma olduğunu ve aslında hiç ummadığımız biriyle akraba olabileceğimizi biliyor muydunuz? 
Tüm cevaplar yaptıracağınız bir gen testi ile elinize ulaşıyor ve sonuçlar genellikle şok eden cinsten. Haydi, şimdi hep birlikte videoyu izleyelim. İzledikten sonraki duygularınızı da çok merak ediyorum,  yazarsanız çok sevinirim. Benim tüylerim diken diken olmuştu.


Söyleyin bakalım ne düşünüyorsunuz Dünya insanları?

6 yorum:

  1. gerçekten tüyler ürpertici bir videoydu ama bir o kadar da mantıklı.. Bu ırkçılık girmiş kana ama, çıkmaz.. Keşke herkes bilebilse gerçeğini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de çıkar. Sadece yeni nesli bunu öğreterek yetiştirmemiz lazım;)

      Sil
  2. Bu gerçekten müthiş birşey.. Kendi adıma çok fazla yere ait olduğumu biliyorum. Ve sadece çekirdek ailemden ibaret olmadığımı..ama herkesin bunu idrak edebilmesi müthiş birşey olurdu. Özellikle ülkemizde yapılmış olmasını çok isterdim. Bu yazıyı herkes okumalı ve herkes bu videoyu izlemeli. Müthiş bir paylaşım tebrik ediyorum seni kuzenim:) kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Kuzenim diye hitap etmene de ayrıca bayıldım. Dilerim herkese ulaşır bu video ve yazı diyelim o zaman. Sevgiler..

      Sil
  3. İzlerken çok duygulandım.Facebook sayfamdaki 5000 den fazla takipçiyle de bu videoyu paylaşmak istiyorum.Biz,Dünyalıyız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz bir şey değil mi? Herkes izlemeli. Paylaşın bence de.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.