Dış Görünüş Çoğu Zaman Yanıltıcıdır

Şimdi sizlere oldukça ilginç bir şekilde gelişen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Yukarıda gördüğünüz ev dışarıdan oldukça bakımsız ve çirkin bir görüntü sergilediğinden komşular imza toplayıp yetkililerden bu evin yıkılmasını talep etmişler. Eh burası Norveç yetkililer de evi görmek ve yıkılıp yıkılmamasına karar vermek için düşmüşler yola. Eve vardıklarında bir de ne görsünler?


Her odası ayrı bir özenle döşenmiş bu harika evle karşılaşmışlar. Her odanın kendi içerisindeki uyum yetkilileri adeta büyülemiş.

Ve böylece ev tabii ki yıkılmamış. Dış görünüşün çoğu zaman yanıltıcı olduğu gerçeğinin ispatı niteliğindeki bu olay diliyorum, bir kere bile içine girmedikleri, evi şikayet eden komşulara da bir ders niteliğinde olmuştur. 

Çok farklı renkler kullanılarak yakalanan uyum sizce de harika değil mi?

Oldukça sade ama bir o kadar sevimli mutfağına bayıldığımı itiraf etmeliyim.

Odaların fotoğraflarını tek tek incelerken acaba dedim. Evin içinde bir değişim sürecine girdiler ve henüz dışarıyı güzelleştirmeye vakitleri mi olmadı? Siz ne dersiniz? İçi böylesi güzel ve hayranlık uyandırıcı iken dışarının bakımsız olmasının bir amacı olabilir mi?


Televizyon Odası

Mutfağın ardından ikinci favori odam banyo oldu :) Böyle doğal ve nötr dekorasyonları seviyor musunuz?

Ebeveyn ve misafir yatak odalarının dekorasyonunda şıklıktan ödün vermemişler.

Çocuk Odası

Bütün odaları geçtim her şey var ama hangimizin Yoga Odası var haydi söyleyin. Yoga'ya uygun bir şekilde dekore edilmiş bu oda sizden kaç puan aldı?

Vee bu muhteşem evin terasındaki muhteşem manzara. Dışı kötü görünüyor olsa da bu rüya gibi evde yaşamak ister miydiniz? Ben her an bavullarımı hazırlamaya başlayabilirim ;) Sevgiler.


18 yorum:

  1. harikaymış dışı da fena değil bana göre bir boya çeksen süper olur ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynı fikirdeyim seninle ama artık diğer evlerin dışı nasıldıysa şikayet etmişler.

      Sil
  2. Yani Sinem.Evin içi mükemmel.Dışı da hani dikkat çekmek istemeyen, mütevazı insanlar gibi.Gerçekten Norveç'te de böyle dış görünüş hastası insanlar varmış diye bir şaşırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varmış varmış şikayet bile etmişler :) Sayelerinde biz de evin içini görmüş olduk ;)

      Sil
  3. Ben de bayıldım evin içine.Kimseyle komşuluk etmiyorlarmış ki görmemiş kimse sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşündüm yani böyle bir ev başka türlü şikayet edilmezdi herhalde.

      Sil
  4. Dışı da yıkmalık değilmiş ki aslında. Bir boyaya bakıyor.
    Bence evin içine dışından daha çok önem veriyorlardır. Sonuçta içerisine kıyasla evin dışını ne kadar görüyorlar ki? Gerçi evleri bahçeli. Bahçelerinde oturmuyorlar mı? Bak çıkamadım işin içinden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Güldürdün beni vallahi. Benim de kafamda birkaç soru işareti belirmedi değil.

      Sil
  5. Evin dış mimarisini ve içinin tezatligini sevdim. Sahiplerini merak ettim. Sikayete sebep olan süreç uzun olmalı. Yani komşular bir iki seneden bahsetmiyor olmalılar. Bakimsiz görüntü diğer evlerin satış değerini azaltabilir diye de bir düşünce geldi şimdi aklıma. Hak verdiğimden degil tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç o açıdan düşünmemiştim ama evet öyle bir durum söz konusu olmuş olabilir.

      Sil
  6. Aslında dış görüşününde tek eksik olan şey boya. Evin içi harikaymış gerçektende. Ben bavul filan alamdan giderim öyle bir evim olsa :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Benden önce varacaksın o zaman. Napalım ev büyük bölüşürüz biz de.

      Sil
  7. Rüya gibi bir ev. Fotoğraflarına bakmak bile böyle keyif verdiyse içinde yaşamak kim bilir nasıl bir şeydir. Bence de dışının bu haliyle kendine özgü bir havası var, belki sahipleri o havayı muhafaza etmek istemiştir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de haklısın. Komşular bu durumdan hiç hoşlanmamışlar belli ki.

      Sil
  8. Mutfağı ben de çok beğendim :) yoga odası nedir ya çok havalı :))

    YanıtlaSil
  9. Bayildim dekorasyonuna. Biz de evimizi aldigimizda önce içini restore ettik oturabilmek için disini ise ancak 5-6 yil kadar sonra yaptirabildik. Sonuçta bu isler masrafli isler insan bütćeyi ayarlarken öncelik belirliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Ben de bu nedenle orada ne yaşandığını çok merak ediyorum. Acaba komşular neden böyle bir tepki verdiler?

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.