Heidi

Yüzümde kocaman bir gülümseme, nasıl güzel, nasıl sıcak ve nasıl umut dolu bir filmdi bu. Annesi ve babasını kaybeden minik bir kızın etrafına saçtığını mutluluktan kim etkilenmez ki? Hepimizin bildiği hikaye Heidi bir kere daha beyazperdede.
Bilmeyenler için hikayeyi kısaca anlatayım. babası ve annesi ölünce ona bir süre teyzesi bakar fakat artık ona daha fazla bakmak istemeyince insanlardan uzak, dağlarda yaşamayı tercih eden büyükbabasına bırakır. Heidi tam buralara alışmış ve büyükbabasıyla güzel bir ilişki yakalamışken teyzesi yeniden çıkagelir. Heidi'yi çok zengin bir aileye, çocuklarına arkadaşlık etsin diye götürecektir. Maalesef ki niyeti Heidi'ye yardım etmek değil oradan alacağı paradır. O evde Klara ile tanışan Heidi'nin tüm yaşamı bir anda değişir ve mutsuz bir çocuk olmaya başlar. Devamını merak edenler haydi hemen filmi izlemeye ;)

Heidi, dedesi, Peter, Klara, büyükanne ve filme hayat veren tüm karakterler bir filmde, bilemiyorum belki de ilk defa, kalbimi çaldılar. Filmle ilgili tek şikayetim Alp Dağları'nın muhteşem manzarasını daha fazla seyredememiş olmak olabilir. Yemyeşil ya da karlar altında her haliyle izlemeye doyulmaz bir görsel şölen.

Heidi ile doğanın muhteşem bir ortam olduğunu tekrar görmenin yanı sıra dostluğu, çocuklara yaklaşabilmenin önemli noktaları olduğu, koşulsuz sevginin en katı kalpleri bile yumuşatabileceği yanı sıra özgürlüğün iyileştirici etkisi olduğunu da görüyoruz.

Heidi rolündeki Anuk Steffen'in olağanüstü oyunculuğu ile filme kendinizi kaptırıveriyor ve nasıl bittiğini anlayamıyorsunuz. Her gülümsediğinde içinizde kır çiçekleri açtıracağı garanti ;) Henüz izlemediyseniz Heidi'nin bu versiyonunu mutlaka izlemeli izlemeyenlere de ısrarla izlettirmelisiniz. Ben öyle yapacağım.

Sevgi karşılık beklemeden, dostluk koşulsuz ve hayat özgür olduğunda mutlu olamamak için bir neden yok. Keyifli seyirler. 

14 yorum:

  1. Çocukken ben de Heidi izleyenlerdenim. Kitabını da okumuştum ama çizgi filmindeki o tadı kitapta bulamamıştım açıkçası. Bu filmde sanki o tadı bulacağımı hissettim. İzleyeceğim.
    Bu yazınızla beni çocukluğuma götürdünüz. 90'lı yılların başlarında yayınlanan hemen hemen tüm çizgi filmleri izlerdim. Özellikle pazar sabahları çok erken kalkıp çizgi film izlemeyi çok severdim. Şimdi onlarca çizgi film kanalı var. Hiçbirine göz atmışlığım yok. Ne tür çizgi filmler yayınlanıyor acaba?
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film öyle sıcak ve sevgi dolu ki bittiğinde keşke bitmeseydi hissi uyandırıyor insanın içinde. Bu nedenle bence kesin izleyin.
      İnanın neredeyse 6-7 aydır tv izlemiyorum ve çok mesudum :) Çizgi film kanallarından da çizgi filmlerden de bu nedenle haberim yok.
      Sevgiler :)

      Sil
  2. çok severdim çizgi filmini beyazperde de olması çok güzel oldu :)

    YanıtlaSil
  3. Çocukken Heidi'yi çok severdim, çok neşeli ve sevecen bir karakter. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu filmle de karakter beyazperdeye çok iyi yansıtılmış.

      Sil
  4. Gülümsemeye en çok ihtiyacım olan zamanda izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  5. ufakken animesini izlerdim. şimdi hayal meyal anımsıyorum açıkçası. aklıma gelince heidi'nin şen şakrak gülüşü, alpler ve peter ile takılan keçi üçlemesi geliyor gözümün önüne. insanın içini ısıtan bir yapımdı. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde bu filmi kesin izlemelisin. Çok seveceğine eminim.

      Sil
  6. Şu sıralar biraz tebessüm lazım bu güzelmiş çokken heyecanla izlediğim bir cizgifilmdi şimdi beyaz perde olması güzelmiş en kısa zamanda gidip izleyeceğim Teşekkürler ...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vizyondan kalkmış olabilir. O nedenle hayal kırıklığı yaşamanızı istemem. Dvd sini bulabilirsiniz ya da internetten izlemek de bir seçenek. Sevgiler :)

      Sil
  7. Aaa?! Hiç duymamıştım. Süper! Teşekkürler haber verdiğin için. <3
    Yalnız Peter'i da nasıl benzetmişler, bravo!
    Sevgiler... <3

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.