Kumral Ada Mavi Tuna - Buket Uzuner

Buket Uzuner tarafından 1997 yılında yazılan Kumral Ada Mavi Tuna isimli kitap bu haftaki kitabım. Daha önce okumadığım bu kitapla tanışma hikayem ise hayli ilginç. Ödüllü bir kitap olan Kumral Ada Mavi Tuna'ya kitapta "cinsel sapkınlık" bulunduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Arkadaşlarım tarafından yıllar önce okunmuş ve en değerli kitapları arasında yerini almış, birçok insana Ada, Tuna, Mabel gibi isimlerinde isim anneliği etmiş. Soruşturma nedeniyle pür dikkat okuduğum kitapta cinsel sapkınlığın nerede olduğunu bulamasam da soruşturmaya pozitif bir anlam yükleyip benim okumama vesile olduğunu söylemeliyim. 
Bir erkeğin yani Tuna'nın çok derin bir iç hesaplaşmaya girmesi ve bu sırada çocukluğundan itibaren yaşadıklarının anlatıldığı Kumral Ada Mavi Tuna okuyucusunu duygudan duygudan sürüklemeyi başarıyor ve kendinizi Tuna'nın dünyasında, onunla birlikte heyecanlanırken, üzülürken, sevinirken ya da pişmanlıktan mahvolmuşken buluyorsunuz.
Duygu durumlarının çok iyi bir şekilde tanımlandığı Kumral Ada Mavi Tuna'yı hala okumadıysanız bence daha fazla geciktirmeyin. Bambaşka bir dünya bu kapağın altında sizleri bekliyor. Keyifli okumalar.

10 yorum:

  1. Merak ettiğim kitaplar arasında en kısa sürede okuyacağım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Beni etkileyen kitaplar listesinde ilk sıradadır. Bir okurun olmazsa olmazı, okumadım derken yüzünün kızarması gereken romadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Ben de öğrendiğimde okumadığıma utandım. Neyse ki artık okunmuşlarım arasında.

      Sil
  3. Tek nefeste okuduğum bir kitap diyebilirim bu kitap için. Ara vermeden bitti. Kitap bittikten sonra tabi uzun bir süre uyku tutmadı o günü uykusuz geçirdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Birçok şeyi düşünmeye sevk eden bir kitap. Uykusuzluk yan etkileri arasında olabilir.

      Sil
  4. Kumral Ada Mavi Tuna kitabını okuyalı bir ömür geçmiş üstünden. Keyifle okuduğumu anımsıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne mutlu size. Dilerim daha çok kişi fark eder ve okur bu güzel kitabı.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.