Kurtuluş Günü 2: Yeni Tehdit - Independence Day: Resurgence

Uzaylı istilası filmlerinin atası sayılan Kurtuluş Günü - Independence Day'i izlediğim zamanı daha dün gibi hatırlıyorum oysa ki yıllar geçti üzerinden. Ağzım bir karış izlediğim onlarca sahne vardı ve film bittiğinde anlatacak, tartışacak ve şaşıracak bir sürü sahneyle birlikte ayrılmıştım sinema salonundan. Şimdi Kurtuluş Günü 2 -Independence Day Resurgence ile aynı heyecanı yakalamaya çalıştım.


İlk filmden gelen aynı karakterler de vardı, onların çocukları da. Bu kez gelen uzay gemisi devasa büyüklükteydi ve elbetteki görsel çok iyiydi. Kısaca söylemek gerekirse film güzeldi ama ben ilk filmdeki şaşkınlığımı, hayranlığımı bu filmde yaşamadım. Eh oturup düşününce de bunu çok normal buluyorum. Artık birkaç ayda bir uzaylılar dünyamızı istila ediyorlar. Olaylar çok benzer çok da şaşılacak bir şey olmuyor.

Teknolojilerini ilk istilanın ardından oldukça geliştiren dünya bir dahaki saldırı için çok hazır olduğunu zannederken gerçeklerin hiç de öyle olmadığını pratikte de yaşayarak görür. Düşman sanıp saldırdıkları uzay aracı ise düşman karşısındaki en büyük müttefikleri olur.

Kaçınılmaz savaş başladığında kendimce bulduğum mantık hataları dışında genel gidişat iyiydi. Kurtuluş Günü'nü benim gibi izleyenler için elbette ki kaçırılmaması gereken bir film Yeni Tehdit. Uzaylı istilası filmlerini sevenler içinse bu filmlerin atası sayılabilecek olan bir filmi yad etmek için en güzel fırsat. Keyifli seyirler dilerim :)


8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Özellikle ilk filmi izleyenler için izlenmeli diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Kurtuluş Günü 2, çok büyük bir beklenti içinde olmadan, hatıraları tazelemek için izleme listeme aldığım filmlerden... "Müttefik gemi" ayrıntısının bende merak uyandırdığını itiraf ediyorum. :) Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Aynı fikirdeyim. Güzel bir nostalji yaşattı bana da.

      Sil
  3. İlk filmi beğenmiştim klasik bir devam filmi sanırım ama izleyeceğim tabi

    YanıtlaSil
  4. This is so inspiring! I love the post:)

    irenethayer.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.