Maddeye Değil Kendinize Yatırım Yapın

Hayatınızı hakkını vererek yaşadığınızı düşünüyor musunuz? Doğdunuz, büyüdünüz, eğitim hayatınız başladı, okuldan mezun oldunuz, işe başladınız, evlendiniz, çocuklarınız oldu, onları evlendirdiniz, torun istediniz, istediniz ve istediniz, ehh sonra torunları da sevdiniz ve mutlu son mu? Bence değil ;)


Hayalleriniz bu hayatın neresindeydi? Kendinize ne kadar katkıda bulunabildiniz? Ruhunuzu besleyebildiniz mi? Cevabı biliyorum, hayır. Çünkü çevreniz, hayat, aileniz size hep yapmanız gerekenleri söyledi. Çünkü yaşam günümüzde bir kurallar bütünü içerisine sıkıştırılmış durumda. Çıkın o balonun içinden ve şimdi, hemen ruhunuzu beslemeye başlayın.

Bizleri daha küçücük bir çocukken tüketime iten bu sisteme arkanızı dönmekle başlayın. Onlarca çift ayakkabıya, onlarca gömleğe, bluze, kazağa ihtiyacınız yok. Onlara harcayacağınız parayı kendinize harcayın. Neye mi? Mesela kendinize sizi mutlu edecek bir hobi edinin, seyahat edin, farklı alışkanlıklara yönelin. Eminim yaşadığınız şehirde görmediğiniz, aman nasılsa bir gün giderim dediğiniz bir sürü yer vardır. Çevre illeri ya da ilçeleri saymıyorum bile. 


Peki ya hiç hobiniz oldu mu? Belki kağıt katlama sanatına başladığınızda kendinizi bir kuş kadar hafif hissedeceksiniz. Kitap okumayı deniyor musunuz? Sizin ilginizi çekecek hikayeleri içeren bir kitap mutlaka vardır aramaktan vazgeçmeyin. Belki de çiçek yetiştirmelisiniz. Rengarenk çiçekler evinize, balkonunuza pozitif enerji getirecek emin olabilirsiniz.

Akşamları ailecek yürüyüşe çıkın ve oturup bir çay için hep birlikte. İnanın televizyon önünde geçirdiğiniz zamandan daha kaliteli olacak o dakikalar. Gereksiz satın alma psikolojisine girdiğinizde kendinizi anlık mutluluklara kaptırmış olacak ve anı yaşamaktan ve farkında olmaktan çok uzak olacaksınız.

Haydi, hemen şimdi kendiniz için bir karar verin. Bu hayatı hakkıyla yaşayabilmek sizin ellerinizde. Bu hayatta kendinize ne kadar tecrübe kazandırabilirseniz o kadar zenginsiniz demektir. Araştırın, okuyun, öğrenin, gezin. İşte tam da o zaman hayat güzelleşecek :)

24 yorum:

  1. Ben tam 2 yıl önce önemli bir trafik kazası geçirdiğimde hayatı sorgulamaya başlamış ve yeni kararlar almıştım.Artık mecburiyetler üzerine bir hayat yaşamamaya çalışıyorum.Sizin de yazınıza gönülden katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok geçmiş olsun. Genellikle böylesi kazalardan sonra hayatın kıymeti anlaşılıyor haklısınız. İnsanoğlu böylesi şeyler yaşanmadan da hayatlarının değerini bilir dilerim. Sevgiler :)

      Sil
  2. Oldum olası kendime hep bir aralık ayırırım. Kendimi sevmezsem, kendime ihanet ettim sanıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da haklısınız böyle düşünmekle. Önce kendimiz için yaşamalıyız sonra diğerleri :)

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş kalemine sağlık . Zaman zaman hatırlamak için tekrar okunmalı.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Sinem,
    Gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsin. Bu hayat bizim ve yaşamak için tek hakkımız var. Ben de elimden geldiğince bu katı çizgileri esnetmeye, hayatın tadına ala ala yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorum.
    Sadece yaşamak da değil mesele, aslında bu hayattaki amacını, seni mutlu eden şeyleri, kişileri yaşamına dahil etmektir mutluluğun kapısını açan. Hayatı dolu dolu yaşayacağımız ve her dakikasından zevk alacağımız nice günlere..
    Sevgiler :)

    www.mrsgoksin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerin ve dileklerin için teşekkür ederim. Dilerim her birimiz bu bilince erişebiliriz. Sevgiler :)

      Sil
  5. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarında genellikle çevre ve aile yonlendiriyor insanı . Ben çocuğum olduktan sonra artık onemsememeye başladım. Öncelik mutluluğumuz ve kendimizi geliştirmek oldu benim için . Her saniye değerli ve dolu dolu yaşamaya bakıyorum . Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim :) Çocuğunuza da bunu aşıladığınızda her şey muhteşem olur eminim. Dünyanın mutluluğu bireylerin mutluluğunda gizli. Sevgiler :)

      Sil
  6. ne güzel bir yazı olmuş bende bu aralar yaşadığım olumsuzluklar yüzünden kendime vakit ayırmak için istifa ettim hayatımda ki bir çok insanı çıkardım ve ruhumu dinleyip mutlu olmak için adım attım. İnşallah güzel şeyler peşimizi bırakmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir şey yapmışsın. Hayatımızdaki fazlalıkları atmak, onlardan uzaklaşmak bizlere daha çok ihtiyaç duyduğumuz şeyleri, daha çok mutlu olacağımız olayları getirir. Güzel günler seninle olsun :)

      Sil
  7. Sinem tam da hadi artık Feray silkinme zamanı ne yapmaktan keyif alıyorsun soruları sordugum başlangıclar yapmak istediğim dönem bu yazı da güzel itici güç oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl sevindim buna denk gelmesine. Hiçbir şey tesadüf değildir diye boşuna demiyorlar. Bu gerçekten de senin itici gücün olmalı. Sevgiler :)

      Sil
  8. Çok güzel, önerilerle bezenmiş bir yazıydı Sinem kızım.Aslında o kadar haklısın ki, madem sınırlı bir hayatımız var.Onu keyifli anlar, ya da uğraşlarla mutlu geçirmeli, kendimiz için bir şeyler yapmalıyız. Katılıyorum canım.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece abla :) Gerçekten de öyle. En sevdiğimiz çay bahçesine ya da cafeye gidip çay içmek bile kendimize değer katmaktır. Dilerim herkes bu mesaja kulak verir. Sevgiler...

      Sil
  9. Minimalist bir hayata kucak açıyoruz! :)

    YanıtlaSil
  10. Biz de esimle bu sekilde yasamaya calisiyoruz arabaysa bizi ordan oraya götürecek mütevazi bir sey yeter diyoruz giyim kusamsa zaten rahat ve fonksyonel olsun çocuklara da maneviyatin daha önemli oldugunu ögretmeye çalisiyoruz umarim basarili oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım :) Çok güzel bir yol seçmişsiniz bu hayatınız için. Kendimize ne katabilirsek o kadar zenginiz. Sevgiler

      Sil
  11. Şu hayatta yapabildiğim iki şey var. Resim çizmek ve durmadan yazmak. Yaşlananlar düşünsün :)
    http://www.samettutal.com

    YanıtlaSil
  12. Klavyenize sağlık, hayat kısa bi yerden başlamak gerek !

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.