Mavi Severler İçin; Yatak Odaları

Mavi renk sanıyorum büyük bir çoğunluk için favori renk kapsamına giriyor. En azından benim çevremde böyle bir yoğunluk var. Mavi renk ve tonları benim de en sevdiklerim arasında ve evimde kullanmayı çok seviyorum. Şimdi siz mavi severler için bu rengin dokunuşlarıyla döşenmiş yatak odalarına bir göz atma zamanı.


Gökyüzü ve denizin rengi olan mavi, tıpkı onlar gibi bizler üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Zaten oldukça zorlu olan günümüz yaşantısında maviye olan tutkunun nedeni de bu rahatlama ihtiyacımızdır belki.

Mavinin tonları da farklı anlamlar taşımaktadır. Koyu mavi; yatıştırıcıdır, açık mavi; huzur vericidir, deniz mavisi ise düzen ve disiplini simgeler. Bulunduğumuz ortamlarda mavi renk hakimse bu bizlere, pozitif atmosfer, soğukkanlılık ve olgunluk olarak geri döner.

Sonsuzluk ve otorite gibi anlamlar taşıyan koyu mavi ya da lacivert işte tam da bu yüzden büyük firmalar tarafından tercih edilen renklerdendir. 

Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi maviyi çok farklı renklerle bir araya getirerek de keyifli odalar yaratabilirsiniz. Beyaz, yeşil, sarı, gri gibi renklerle mükemmel uyumu kolayca yakalayabilirsiniz. Her şey hazır olduğunda rengin rahatlatıcı etkisini bütün hücreleriniz hissedecek, belki de odadan çıkmak istemeyeceksiniz.





Şimdi en beğendiğiniz odayı öğrenme zamanı. Benim favorim ilk fotoğraftaki oda. Bu nedenle giriş fotoğrafı olarak seçtim. Siz hangisini beğendiniz? Hangisi sizin yatak odanız olsun isterdiniz? Cevaplarınızı bekliyorum. Sevgiler :)

Not: Görseller buradan alınmıştır.

16 yorum:

  1. mavinin iç açıcılığını ve verdiği huzuru seviyorum :)

    YanıtlaSil
  2. tam mavi değil de nil yeşili - su mavisi denilen renklerde isterim yatak odamı döşemeyi..

    YanıtlaSil
  3. Mavi renge bayılırım, bunlarda çok hoş olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,hepsi güzel ama benim favorim ikinci resim mavi ve beyaz çok hoş:)

    YanıtlaSil
  5. Kombinler çok güzel ama renk hayır.Mavi bana çok soğuk bir enerji vermiştir nedense özellikle duvar boyasında .

    YanıtlaSil
  6. Sanırım fazla ciddiyim.Lacivert kombinasyonları kendime daha uygun buldum.Mesela 4.sıradaki tam bana uyar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa o da çok güzel bir renk ama. Laciverti ben de çok severim. Yatak odamın tek duvarı laciverttir ;)

      Sil
  7. benim de yatak odam mavi ve beyaz
    huzur veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da kesinlikle huzur veriyor. Ne güzel sizin de bu renkleri kullanıyor olmanız.

      Sil
  8. Mavi gerçekten huzur veriyor, eşimle bende çok seviyoruz. Yatak odasını değil ama salonumuzu mavi tonlarında yaptık. Hiç pişman olmadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de salonumun iki duvarı harika bir mavi tonunda. O rengi her gördüğümde huzur kaplıyor içimi gerçekten de. Çok sevindim sizin de bu rengi seçmenize. Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.