Sonsuzluk Teorisi - The Man Who Knew Infinity

Bir insan nasıl dahi olur? Bu doğuştan mıdır? Doğduğu ülkeye mi bağlıdır yoksa ailesinin zenginliğine mi? Yoksa her şey içerisindeki ruhta mı gizlidir? Bir insan dahi olduğunda kendisini nasıl kabul ettirir? Sağlığını yitirerek mi?


Sonsuzluk Teorisi - The Man Who Knew Infinity filmi adını tarihe yazmış bir matematikçi, Hintli Srinivasa Ramanujan'ın hayatından bir kesiti anlatıyor bizlere. Karısıyla aynı evde yaşayabilmek ve biraz para kazanabilmek için iş bulmaya çalışan Ramanujan'la başlayıp İngiltere'nin en prestijli okullarından birine kabul edilen Ramanujan'ı izliyoruz.

Hayat içerisinde kendi aldığımız kararlar bir yana bir de çevremizdekiler aracılığıyla yaşadıklarımız var. Ramanujan'ın hayatında da işte bu çevre faktörleri çok büyük etkiler bırakıyorlar. Belki de bambaşka bir şekilde ilerleyebileceği bu yol onun için pek de kolay geçmiyor. Yine de ne derler bilirsiniz;" Ne yaşıyorsan olması gereken odur."

1920'lerde de olsa İngiltere'de uygulanan ırkçı hareketler, böylesi büyük bir zekanın sırf Hintli diye göz ardı edilmesi bir türlü kabullenemediğim konulardan. Neden insanlar kendilerini diğerlerinden her zaman üstün görmek zorundadır? Neden o senden daha zekiyse bunu alkışlamak yerine üstüne pislik sıçratırsın? Neden bir başkasının hayatı seninkinden daha değersizdir?

Srinivasa Ramanujan, yaşadığı tüm zorluklara ve engellemelere rağmen destek bulduğu G.H. Hardy sayesinde kendisini akademik topluma kabul ettirmiş ve yazdığı formüllerle dünyaya büyük miraslar bırakmıştır. Bunlardan biri günümüzde kara deliklerin davranış biçimlerini anlayabilmek için kullanılmaktadır. 
Bu büyük adamın kısacık da olsa hayatından bir kesite tanık olmak ve böylece ona bir değer katabilmek adına Sonsuzluk Teorisi - The Man Who Knew Infinity filmini izlemelisiniz. Dev Patel ve Jeremy Irons oyunculuklarıyla göz doldururken sahnelerin de çok kaliteli olduğunu eklemeden geçmemeliyim. Keyifli seyirler :)

18 yorum:

  1. Her yerde kendilerinden farklı olanlara yaşama şansı tanımıyorlar maalesef. İLginç bir filmmiş, izlenecekler listeme ekliyorum.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, maalesef. Destek görse, içlerine kabul edilse kim bilir daha ne fikirler doğurabilecek bir beyin bu muameleler sonucunda erkenden yitip gitmiş. Umarım en az benim kadar seversiniz. Sevgiler :)

      Sil
  2. Film,ilgimi çekti.İzleyeceklerim arasına aldım :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Aldım ismini ve izlemek için sabırsızlanıyorum böyle değişik hikayeli filmlere bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir film , izlemek isterim.

    YanıtlaSil
  5. Fragmanlarını görmüştüm, güzel bir filme benziyor izlemeliyim diye düşünmüştüm o zamanlar, her nasılsa çıkmış aklımdan. Her türlü zorluğa rağmen kendini gerçekleştirmeye başaran insanların hayat hikayeleri her zaman etkilemiştir beni. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de. Ve fakat nedendir anlamıyorum bu muhteşem insanların önüne hep inanılmaz engeller çıkıyor. Sistem nedense böyle işliyor.

      Sil
    2. Filmi dün izleme fırsatım oldu, gerçekten çok dokunaklıydı. Böyle bir insanın bu kadar genç yaşta hayata gözlerini yumması, hayatta yaşamak istediği hiçbir şeye doyasıya erişemeden büyük zorluklara katlanmak zorunda kalması. Dediğin şey de düşündürücü ama bir bakıma da zorluklarla karşılaşan insanlar daha dirayetli oluyor ve daha büyük işlere imza atıyor gibi geliyor bana. Büyük insanlar hep en çetin engelleri aşmak zorunda kalıyorlar.

      Sil
    3. Evet öyle maalesef ama daha uzun yaşasalardı kim bilir daha neler ortaya çıkarırlardı diye düşünmekten alamıyorum kendimi.

      Sil
  6. Ben de bu bizden olmayan hiç olmasin mantigina sinir oluyorum. Listeye alalim.

    YanıtlaSil
  7. selam tatlım. uzun zaman oldu görüşmeyeli :) filmi merak ediyordum zaten sayende öncelik sırasındaki yerini aldı :) sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  8. Yepp'in hayranı olduğu matematikçi :) Bu filmi çok merak ediyoduk. O izleyebildi mi son durumu bilmiyorum ama ben senin yorumundan sonra izleyeceğim ;)
    LuNa'dan çokca sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim :) Severek izleyeceğine eminim. Kocaman sevgiler benden.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.