Yeni Başlangıçlar

Şöyle bir düşündüm de yeni başlangıçlar hep yeni yıl geldiğinde gelir aklımıza oysa bizler için hep uzun yaz tatilinin ardından geliyor sanki. Çocukların okula dönmesiyle ülkemizde hayat değişiveriyor. Tatil beldeleri boşalıyor, aileler tatil planlarını bir sonraki okul tatiline göre yapıyor, havalar yavaş yavaş soğumaya başlıyor,...

Ben de bu bayram tatilinde mevsim geçişi midir yoksa tembellik mi bilmem hiç yazamadım. Elim ne bilgisayara gitti ne de canım yazmak istedi. Eh dedim, o zaman bu da senin tatilin olsun. Şimdi önümüzde yoğun geçecek bir 9 aylık dönem var ve ilk haftasını çoktan geçirdik bile. Hayatlarımız, hayallerimiz ve mutluluğumuz için çalışmak, plan yapmak ve kendimize iyi bakmak zamanı. 
Yaz boyu dalıp gittiğimiz o muhteşem manzaraları, kendimize ayırdığımız o uzun okuma saatlerini, ailelerle ve arkadaşlarla geçirilen uzun sohbetleri cebimize koyup, ara sıra çıkarıp bakarak ve o özel anları anarak üç mevsimi geçireceğiz. Kimi zaman büyük özlem, kimi zaman büyük sevinç duyarak baksak da o anılara onu yaşadığımız zamanki gibi keyifli olmayacak.
O halde hep söylediğim gibi önümüzdeki bu yoğum ayları anı anına yaşayarak, hayatın keyfini çıkararak ve kendimizi akışa bırakarak yaşamaya var mısınız? Haydi o zaman, hayallerimize ve mutluluğumuza kocaman adımlarla ilerlemeye devam edelim. Fazlalıklarımızdan kurtulup bize gelmek için sırasını bekleyen güzelliklere yer açalım. Günde sadece 5 dakikacık bile olsa kendimize zaman ayırıp iç sesimize kulak verelim. İşte her şey bu kadar kolay.
Sevgiyle... 

20 yorum:

  1. İç sesim beni bi rahat bırakmıyorki. :)) hep konuşuyor susmuyorda. Bende zamanımı onla geciriyorum işte. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Demek ki ona gerçekten kulak vermene ihtiyacı var. Bir gün her şeyi bir kenara bırakıp onu dinle. Bak bakalım sana neler söylüyor.

      Sil
  2. Ben günde 15 dakikayı insanın kendisine ayırmasını öneriyorum.Böylece kişi hayata daha kolay devam eder bence :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Bu uygulandığında hayata bakışı bile değişiyor insanın. Umuyorum herkes kendisine bu iyiliği yapar. Sevgiler :)

      Sil
  3. Ben varım:) Aynen katılıyorum size.

    YanıtlaSil
  4. Zaman zaman oluyor öyle, insanın kendine vakit ayırması lazım. Üniversitede girişimcilik dersine giren hocam insanların hayatlarının ve dünyadaki bütün değişimlerin mevsimlere odaklı şekillendiğini söylemişti. İster siyasi, ister ekonomik isterse de kişisel seviyede olsun. Bu kanıtlanabilir bir şey değil belki ama haklılık payı var bana göre, hava değişimlerinde insanların tutumları da değişiyor. İlkbahar ve yaz yenilik ve canlılık aşılıyor genelde, sonbahar ve kış ise mevcut durumun korunması, daha az değişim ve hareket getiriyor beraberinde. Ben durgunluk döneminde daha çok vakit ayırabiliyorum kendime, yaz aylarının ise nasıl geçtiğini bile anlamıyorum. Pek verimli geçmiyor benim açımdan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Haklısın. Mevsimlerin, hava değişimlerinin kesinlikle etkisi var üzerimizde. Her şeyden etkilenen çok narin varlıklarız aslında. Çoğu zaman çeşitli zırhlarla göstermek istemesek de gerçek bu.

      Sil
  5. Eylül ayı bir çeşit yeni yıl gibi sadece okulla alakası olanlar değil herkes bu ayda yeni hedefler belirliyor bilinçsiz bir şekilde. Neden acaba diye bunu her yılın eylülünde düşünürüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle. Onların heyecanına kapılıyoruz belki de. Onlarla birlikte biz de yeni projelere ortak olmak istiyoruz.

      Sil
  6. Bazen insan istemsizcede olsa uzak kalıyor. Ama uzun bir yılın adımları atıldı bile, Eylülde biz yeni seneye giriş yapmış sayıyoruz kendimizi:)

    YanıtlaSil
  7. Kendine zaman ayırmak... Önceleri bir anlamı vardı. Şimdi emekli olup kendi adıma bir şeyler yapmaya çalışırken bütün zaman kendime aitmiş gibi geliyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine zaman ayırmaktan kastım tüm fiziksel aktivitelerden arınıp ya sessiz bir ortamda ya da doğa sesleri eşliğinde kendimizi dinlemek. Emekli olunsa da bunu yapmaya zaman bulamıyor çoğu insan. Siz yapıyorsanız ne mutlu size :)

      Sil
  8. Sineeeem :) canım ben senin geçenlerde kulaklarını öyle bi çınlattım ki kesin çok çınlamıştır eminim :) ah arkadaşım benim kafamda senin o bördübet postun öyle bir yer etmiş ki geçenlerde Marmarise gittik ben tutturdum Bördübet diye. Neyse gittik. Amanin meğer sadece otel varmış ben niye postu yanlış okudum. Günü birlik te almadılar bi bakayım dedim :) yer de yokmuş. Ayy göremedim sinir oldum :D Ama ben o postuna sonra geldim baktm ki sen zaten otelden bahsetmişsin.:) sevgiler canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa çok üzüldüm bak şimdi. Evet orası sadece otele ait bir bölge. Aslında ne güzel olurdu günü birlik alsalardı. Belki seneye oraya kalmaya gidersiniz. Daha da güzel olur hem böylece. Kocaman sevgiler :)

      Sil
  9. Yeni dönem başlıyor...

    Tatil bitti...

    :)


    Sevgiler! :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de varım, her pazartesi artık şunu düzenli yapacağım diye başlıyorum.Sanki pazartesi olması gerekiyormuş gibi erteliyorum hep :)
    Yeni başlangıçlar için geç kalmamalı gerçekten de.
    SEvgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftanın ilk gününe hep böyle görevler yüklediğimizden hiç gelmesin istiyoruz. Mesela bu kararları diğer günlere dağıtsak daha güzel olmaz mı? Yeni başlangıçlar için çarşambayı seçelim mesela ;)
      Sevgiler...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.