Katya'nın Yazı - Trevanian

İlk olarak Şibumi isimli kitabı ile tanıştığım Trevanian'ı bu kez Katya'nın Yazı ile birlikte bağrıma bastım diyebilirim. Şibumi'nin bazı bölümlerinde (mağara kısmı) oldukça canım sıkılmış ve kitabı okumayı bıraksam mı acaba noktasına gelmiştim ama Katya'nın Yazı öyle olmadı.

Daha önce çalıştığı bölgede çeşitli sorunlar yaşayıp şu anki görev yerine gelen genç bir doktor ve kasabada, tüm kasaba halkından uzakta yaşayan bir ailenin kızı Katya'nın arasında geçen bir aşk hikayesi Katya'nın Yazı. Ya da aslında yazar başta öyle olduğunu sanmamızı mı istiyor demeliyim? Hayır, hayır gerçekten de sayfalar boyunca iki gencin aşkına tanık oluyoruz satırlarda. Zaman zaman öyle derin sözler ediliyor ki yahu kaç yaşındaydı bu çocuklar diye soruyorsunuz kendinize. Bu derin duyguların arkasında ise sürekli merak ettirilen bir konu ve aklınızda ki soru "neden?"
Sorunuzun cevabını da alıyorsunuz elbette ve tüm tahminlerinize rağmen hiç de ummayacağınız bir şekilde. Katya'nın Yazı bitiyor ve o büyük aşk da.
Israrla tavsiyemdir, keyifle okuyun...

4 yorum:

  1. 7-8 sene önce okumuştum. hala etkisi tazedir. aşkın tarif edilemezliği ve aslında küçük şeylerin toplamından oluşan büyük bir şey olduğunu anlatan şu kısmı çok severim:

    " ... o sıra henüz bunun farkında değildim tabii. ama olaylara sonradan bakmak, netliği bozan ayrıntıları ortadan kaldırmaya yarıyor. şimdi anlıyorum ki o sıra ben ilgi, sevgi ve heyecan evrelerine adımımı atmıştım bile. bunlar kısa zamanda aşkı doğuracaktı. henüz aramızda önemli bir şey geçmiş değildi. parkta yanımsıra yürürken güneş yanığı profilinin görünümü, şakaklarında uçuşan saçlar, gözlerinin içtenlik ve neşeyle benimkileri arayışı, arabadan inmesine yardım ettiğim sıra elinin elime dokunuşu, beline sarılışım... önemli şeyler değil yani. ama aşkı doğuran zerrecikler bölünüp analizi yapılamayacak kadar küçük şeylerdir. nasıl aşkın tümü, bir anda, bir tek bakış açısından görülemeyecek kadar büyükse, bu da tam tersine.. aklın, mantığın ötesinde, kendim de farkında olmaksızın, aşıktım ona."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir bölümünü paylaşmışsın. Ellerine sağlık. Haklısın, bu kitabın etkisi kolay kolay geçmez, sanmıyorum.

      Sil
  2. Bir bakayim kütüphaneye. Tesekkürler tanitim ićin 😊

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.