Ansatsu Kyoushitsu - Assassination Classroom (TV)

İlk anime yazımızla yeni bir alana daha kucak açmış bulunuyoruz. Biz diyorum çünkü anime yazılarımız kardeşim Didem tarafından yazılıyor olacak. Tam bir anime tutkunu olan Didem'le anime sevenlerin çok iyi anlaşacağını düşünüyorum. Anlatacağı ilk animeyi Ansatsu Kyoushitsu - Assassination Classroom (TV) olarak seçti. Bakalım neler anlatmış.

Aniden ayın yüzde 70’i yok olmuştur. Bunu yapansa ahtapota benzer yapısıyla sarı mı sarı korkutucu bir yaratıktır. Mach 20 (1 Mach = 1226,5 km/saat) hızında hareket edebilen bu yaratık dünyayı da yok edebilecek güce sahiptir. Hızı ve normal kurşunların işe yaramaması nedeniyle yakalanamayan yaratık yok edilmesi konusunda hükümetle bir anlaşma yapar. Kunigigaoka Orta Okulu'nun 3-E sınıfında (okulun en başarısız öğrencilerinin olduğu sınıf) 1 sene öğretmenlik yapacak ve o öğrenciler sene boyunca öğretmenlerine suikast düzenleyerek onu öldürmeye çalışacaktır. Eğer başarısız olurlarsa 1 sene sonunda tüm Dünyayı yok edecektir.

Bu bilgi tabi ki kaos yaşanmasın diye insanlardan gizlenir ve yaratığın isteği kabul edilir. Onu öldürebilen öğrenciyi aynı zamanda büyük bir para ödülü de beklemektedir. 10 milyar yen yani 10 milyon dolar alacak olmak zaten başarısız oldukları için sevilmeyen öğrenciler için dünyayı kurtarmanın yanında ayrı bir motivasyon kaynağı olur.
Konu çok vurdulu kırdılı görünse de aslında çok komik bir anime sizi bekliyor. Bol bol güleceksiniz. Korkutucu yaratığımız nam-ı değer Koro-sensei’yi çok seveceksiniz. Karşınızda biraz sapık, tatlı yemeye bayılan, duygularına göre kocaman top kafası renk değiştiren, öğrencilerinin üzerine titreyen, “nirihihihi” diye gülen bir ahtapot var. Suikastlar görmemize rağmen aslında Koro sensei’nin çocukların üzerine nasıl eğildiğini, onların eğitimine katkısını izliyoruz. Yani okul temalı bir anime olarak kabul edebiliriz aslında. Diğer taraftaysa onu öldürmek için günden güne kendini geliştiren öğrenciler var. Kişilikleri de şekilleniyor tabi ki suikast becerilerinin yanında.

Ansatsu Kyoushitsu - Assassination Classroom (TV) 2 sezonluk bir animeydi. Keşke daha uzun olsaydı. Çoğu animede olduğu gibi bölümler ortalama 20 dakika ve bir Manga uyarlaması. Şimdilik sadece 3 sayısı bulunan mangası Türkçeye yeni çevrilmeye başladı. Mangasını "Suikast Sınıfı" adıyla bulabilirsiniz. Çok güldürdüğü kadar ağlattı da beni ki ağladığım tek anime unvanını koruyor şuan.
Son olarak; 20 Mach hızı için saniye de 6.8 km gidebiliyor Koro-sensei diye daha açıklayıcı bir anlatımım olsun :)
Bu animeyi izleyenler kimler? Haydi yorumlarınızı yazın bakalım kim animeleri daha çok seviyor ;)

10 yorum:

  1. Ben çok suku gözümdür zaten anime söz konusu oldumu bende ağladım 😖😭 koro-sensei sevilesi karakter ve mangasını da arşivime kesinlikle yerleştireceğim 👍😎

    YanıtlaSil
  2. İzlemedim ama ilgimi çekti şimdi. İlk fırsatta izleyeceğim. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğinize inanyorum. Sadece 2-3 bölüm sabredin :) İyi seyirler

      Sil
  3. Koro kelimesi korosu-koros kelimesinden yola çıkılarak japoncada öldürmek ölüm anlamına gelir. Öğretmenlerini öldürmektir çocukların amaçı çünkü 💓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korosu kısmını bilmiyomuşum ya da unutmuşum. Teşekkürler :)

      Sil
  4. İzleme listenin 1. Animesiydi görünce 😍 böyle oldum yani çok güzel bir animeye benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyledir. İzlediğinizde de yorumlarınızı bekliyorum :)

      Sil
  5. Bu animenin filmi de vardı sanki , merak ettim şimdi ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet filmi de yapılmıştı geçen sene :) Başarılıymış, ben izlemedim ama izleyenler animedeki keyfi almışlar :) Şimdiden iyi seyirler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.