Dünyada Değilmişsiniz Hissi Yaratan 10 Manzara

Dünya üzerinde hiç de buraya aitmiş gibi durmayan doğal ortamlar bulunduğunu biliyor muydunuz? İşte bu yerler trip advisor tarafından derlenmiş ve bir liste halinde gezip görmeyi, dünyayı daha yakından tanımayı sevenlere sunulmuş.

Haleakala Krateri Hawai'deki Maui Adası'nda bulunan bu krater adanın neredeyse %75 ini kaplayan aynı isimli dağdaki krater. 

Pamukkale Termal Havuzları

Denizli ilinde bulunan bir bölge olan Pamukkale, travertenleri ve suyun özelliği nedeniyle beyazlayan teraslarıyla sanki başka bir gezegen izlenimi vermektedir.

Salar de Uyuni Gölü
Dünyadaki en büyük tuz göllerinden biri olan Salar de Uyuni Gölü Bolivya'nın güneybatısında bulunmaktadır. Yılın her zamanında farklı bir görsel şölen sunan göl sizce de bambaşka bir gezegen gibi görülmüyor mu?

Antilop Kanyonu
Amerika'nın güneybatısındaki Arizona'da bulunan Antilop Kanyonu erozyon sonucu oluşmuş doğal harikalardan biridir. Güneş ışınları ve toprağın yapısıyla unutulmaz manzaralar sunabilen bu kanyon meraklıları tarafından çok ziyaret edilen bir bölgedir.

Grand Prismatik Springs
Amerika'daki Yellowstone Milli Parkı'nda bulunan Grand Prismatik Springs Dünya'nın en büyük üçüncü kaplıcası olma özelliğini taşımaktadır. Görüntüsüyle ise eşsiz bir manzara sunmakta görenleri kendisine hayran bırakmaktadır.

Uluru
Ayers Rock olarak da bilinen Uluru, Avustralya'nın çöl bölgesinde kum taşından meydana gelmiş bir kaya oluşumudur. Çevresinde benzer hiçbir yapı bulunmadığından sanki başka bir yerden getirilip de buraya yerleştirilmiş gibi bir his vermektedir.

Waitomo Yıldız Kurdu Mağaraları
Yeni Zelanda'da bulunan bu mağaralar çok derinlerde ve hiçbir şekilde güneş ışığı almamasına rağmen içerisinde yaşayan özel canlılar nedeniyle ışıl ışıllar. Latince adı Arachnocampa Luminosa olan bu canlılar kireç taşı ile kaplı bu mağaralarda yaşıyor ve bu yeraltı göllerine adeta yıldızlı bir gece manzarası sunuyorlar.

Namafjall
İzlanda'da bir dağ sırtında konumlanan Namafjall, aktif bir yanardağ üzerinde bulunduğundan hidrotermal ve jeotermal olaylar burada gerçekleşmektedir. Bunların sonucunda da ortaya hiç de görmeye alışık olmadığımız manzaralar ortaya çıkmaktadır.

Danakil Çöküntüsü
Kuzey Etiyopya'nın Afar bölgesinde bulunan Danakil Çöküntüsü çok çok yüksek sıcaklıkları içerisinde barındıran bir bölgedir. Dolayısıyla bölgedeki arazi görünümü de alışık olduğumuzdan çok çok farklıdır. Bu çöküntü Afrika Boynuzu olarak adlandırılan bölgede yer alan üç tektonik plakanın faaliyetleri sonucu ortaya çıkmıştır.

Zhangye Ulusal Jeo Parkı
Çin'in Gansu şehrinde bulunan Zhangye Ulusal Jeo Parkı renkli kaya oluşumlarıyla dünyanın dikkatini çekmeyi başarabilmiş bir parktır. Bu bölge bir masal diyarını ya da bir tabloyu anımsatsa da doğal bir oluşumdur ve kesinlikle dünyaya ait bir parça gibi durmamaktadır.

Dünya üzerinde birçok doğal güzellik mevcut ve bazıları burada saydıklarımız gibi sanki buraya ait değilmiş hissi uyandırıyorlar. Oysa ki farklılıklarıyla belki de bizlere farklı bir mesaj vermek için bulunuyorlar. Doğamızı ne olursa olsun korumalı ve tüm güzellikleri ve ilginçlikleriyle gelecek nesillere de aktarabilmeliyiz.

16 yorum:

  1. sadece pamukkkaleyi gördüm , umarım diyer yerleri de görmek nasip olur... sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hayran oldum hepsine. Ne kadar güzel bir gezegede yaşıyoruz bir fakına varabilsek!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın keşke bir an önce farkına varabilsek.

      Sil
  3. hepsi de birbirinden güzel ve ilginç...

    YanıtlaSil
  4. O renklere doğaya hayran kalmamak mümkün mü?

    YanıtlaSil
  5. Waitoma yıldız kurdu mağaralarını ilk defa gördüm , büyüleyici gerçekten de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın inanası gelmiyor o görüntüye ama gerçekten de böyle bir yer varmış :)

      Sil
  6. Bu manzaralar bir harika. Hepsine bayıldım . Teşekkürler bu güzel paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumun için. Öyle harikalardı ki paylaşmasam olmazdı :)

      Sil
  7. tuz gölünü unutmuş arkadaşlar
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Salar de Uyuni bizdekinden çok daha büyük ve güzel bir tuz gölü. Bu nedenle giremediğini düşünüyorum. Bir de bizimki her özel bölgemize yaptığımız gibi bakımsız.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Dünya içerisinde ne güzellikler barındırıyor değil mi?

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.