Hiç Bir "Masal Gecesi"ne Gittiniz Mi?

Durup durup size değişik işler çıkarıyorum değil mi? Haklısınız ama hayatın tadı da ancak böyle çıkmaz mı? Küçükken büyüklerimizden dinlemeye bayıldığımız masallardan neden vazgeçiyoruz?
Büyüdüğümüz için mi? Masallar sadece küçükler için mi? Elbette değil. Biz de o nedenle toplandık ve Ankara'daki İrene Kültür Evi'ne gittik, günümüzün en iyi masalcılarından birini dinlemeye.

Masal Terapi kitabını yazan Judith Liberman bir Fransız ama yıllardır Türkiye'de yaşıyor ve bizlere masallar anlatıyor. Masallar insanları birbirine bağlayan, sohbet etmesini sağlayan, hayal gücünü geliştiren ve içerisinde önemli mesajlar barındıran edebiyat öğeleri aslında ama hayatımızda artık o kadar çok uyaran var ki birçok iyi şey gibi masalları da göz ardı ediyoruz.
Televizyonlarınızı, radyolarınızı kapatın, telefonları bırakın elinizden ve akşamları ailecek bir masal okuyun mesela. Karakterden karaktere bürünün, ellerinizi, kollarınızı, mimiklerinizi kullanarak anlatın masalları ve bakın nasıl hep birlikte keyif alıyorsunuz.

Judith de bizlere o gece telefonlarımızı bir kenara bırakmamızı ve sadece ana konsantre olmamızı söyledi ve başladı dünyayı değiştirmek isteyen Joseph'ı anlatmaya. Can oldu, prens oldu, cadı oldu, portakal bile oldu. Tahir Ayne de kendisine müzik enstrümanlarıyla eşlik etti ve bizler eğlence dolu bu bir buçuk saatin nasıl geçtiğini anlayamadık bile. 
Judith ve Tahir Ayne şehrinize gelirse bu ayrıcalıklı geceyi sakın kaçırmayın çünkü onlar unutturulmaya çalışanı hatırlatmaya çalışan güzel insanlar.
Masallar hep var olsun hayatlarınızda. Sevgiyle :)

14 yorum:

  1. Hayal ettim ve etkilendim. İki torunum var; ben torunlarına ve hatta bütün çocuklara niye masal anlatan dede olmayayım. " Masalcı dede" büyüklere bile masal anlatabilir. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de neden olmayasınız :) Bence herkes çok sevecektir.

      Sil
  2. Merhaba,

    Bakış açımı genişleten bir paylaşım oldu. "Masal" demeyi pek severim ama üzerine pek düşünmediğimi fark ettim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. bayildimm :)) oh ne guzel yapmissin valla.. simdi bir imkan bulsam mutlaka denemek isterim bende cok keyiflidir diye paylasimindan net anladim :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle keyifliydi ki kelimelerle anlatamıyorum. Sevgiler :)

      Sil
  4. O kadar uzun zamandır peşindeyim ki kendisinin, bir türlü yakalayamıyorum. Geçenlerde Tavsiye Evi'ne gittiğimde orada da kulaklarını çınlattı Renan hanım, onun anlattıklarından sonra nasıl heyecanlandım sabırsızlandım o gecelerden birine katılmak için anlatamam. Ig'de de harika kareleri gördüm, çok harika bir gece geçirdiğinize eminim. Darısı gerçekten başıma diyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa umarım en kısa zamanda olur diyorum o zaman. Çok ama çok keyif alacağına eminim Yelizcim :)

      Sil
  5. Keşke denk gelsem bir gün bende...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir paylaşım olmuş Eski den dedem den çok dinlerdim masaları şimdi masalarının yerini teknolojiler aldı Keyifle okudum emeğine sağlık Dilerim yolları düşer bizim bu aralara ...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz dinlerdik eskiden. Şimdilerde çocuklar dinleyebiliyor mu hiç bilmiyorum. Umarım dinliyorlardır. Birileri anlatıyordur umarım onlara ve inanılmaz dünyalara dalıyorlardır.

      Sil
  7. Ne alemsin gercekten icat cikariyorsun ama güzel seyler bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ama gerçekten. Güzel olmasa asla yazmazdım. Çıkın çıkın masal dinlemeye gidin hadi ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.