İp Sanatı - String Art

Artık mütevazi davranamayacağım bir konu varsa eğer o da ailecek yaratıcı olduğumuzdur. Yukarıda gördüğünüz, iplerden yapılmış bir mandala ve kardeşim bunu doğum günüm için hazırlamış. Son aylarda hızla yükselen bir trend olan ve benim de oldukça ilgimi çeken "İp Sanatı" ya da orijinal adıyla "String Art" biraz sabır isteyen bir iş.


Hangi iş sabır istemiyor ki seslerini duyar gibiyim 😄 Haklısınız o halde sizlere fotoğraflar aracılığıyla birkaç ip ucu vermek istedim çünkü ben de nasıl yapılıyor bilemiyorum. Didem'le bir araya geldiğimizde hızlandırılmış bir kurs talep edeceğim. 

Didem bana bir mandala yapmaya karar verdiğinden ve mandalalar da dairesel formlarda olduğundan bir kağıda düzgün bir daire çizip bu kağıdı çivileri çakacağı objenin üzerine yapıştırmış. Ardından da çizgileri takip ederek çivileri düzgün bir şekilde monte etmiş. İşin zor kısmı ise bundan sonra başlamış.

Birçok farklı model deneyip, beğenmeyip söktükten sonra en üstte gördüğünüz haline karar kılmış. Elbette iplerin çivilere nasıl sarılacağı, hangi çividen hangisine gidileceği gibi detaylar var bu işte ama dediğim gibi henüz bilmiyorum. Öğrendiğimdeyse sanırım seri üretime geçebilirim. Neden olmasın ;)
Yaratıcılığınızın peşinizi bırakmadığı günlere...

4 yorum:

  1. Bende denemek istiyorum bunu :) Zor gözüküyor biraz ama olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanıyorum işin mantığını kapınca çok kolay oluyor ama mantığı kapmak önemli :)

      Sil
  2. İple mandala yapmak çok mantıklı aynı zamanda çok emek istiyor gibi duruyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşimin söylediğine göre öyleymiş :) ama sonuç muhteşem

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.