Kaptan Fantastik

Dünyamızı büyük bir hızla kirlettiğimiz, tükettiğimiz bu günlerde bir yandan da temizlemeye, olanların farkına vardırmaya ve onu kirleten şeylerin bir çoğundan arınmaya çalışan bir grup var. Gururla söylüyorum ki ben de bunlardan biriyim. Kaptan Fantastik de eşiyle dünyanın tüm kirlerinden arınmak için doğaya kaçan bir aileyi anlatıyor.


Ben, yıllar önce pis, tüketim çılgını, zehirli ve cahil dünyadan doğaya, bilgiye, sağlığa ve huzura eşiyle birlikte kaçan bir adam. Çocuklarının eğitimlerini kendileri veren, onları doğada her şekilde yaşayabilecek şekilde yetiştiren, sağlıklı, akıllı ve mantıklı birer insan yapan bu çift tüm güzelliklere rağmen bir noktayı unutmuşlardır.

Psikolojik rahatsızlığı nedeniyle bir süredir yanlarında olmayan anneleri nedeniyle biraz da olsa sıkıntılı günler yaşayan aile maalesef kötü haberi alır. Dünyadan tamamen izole yaşayan çocukların diğer insanlarla tanışma, iletişim kurma zamanı gelmiştir fakat uyum sağlamak hiç de kolay olmayacaktır.

Film boyunca besinlerimizin yapaylığından, tam bir tüketim çılgınlığı yaşadığımızdan, okula gitsek de hiçbir şey öğrenemediğimizden, teknolojinin bizi esir alışından ve daha bir sürü kötü alışkanlığımızdan dem vuracak olan Kaptan Fantastik umarım sizlerin de hayatınızda bir şeyleri değiştirmeye karar vermenizde faydalı olacaktır.

"Sadece ihtiyacımız olanı alıyoruz." sözüyle bile kalbimde taht kuran film bence bu yılın en iyi filmleri listesine girmeye aday. Arrival'ın ardından listeye soktuğum ikinci film bu oldu. Bakalım yeni yıl gelmeden başka hangi filmler listeye girebilecek ;)

Kaptan Fantastik'i izlerken kendinizi ve yaşamınızı da sorgulamayı unutmayın. Sadece bir eğlencelik değil bu film bir hayat dersi. İyi seyirler dilerim.
Sevgiyle...

7 yorum:

  1. Çok beğendiğim bir filmdi. Dediğin gibi bir hayat dersi de barındırıyor içinde. Hm güleceğin hem alayacağın bir film tam anlamıyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baştan sona helal olsun nidalarıyla izledim filmi. Hayatın anlamını vere vere yaşamak bu olsa gerek diye düşündüm.

      Sil
  2. Konusu çok ilginç , ama böyle doğaya kaçanlar çok var , hayalimde dağda yaşamak , tam benlikmiş yani bu :D

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.