Rumuz Goncagül - Tiyatro Oyunu

Doğum günü akşamımı yine en güzel şekilde değerlendirdim ve yeni bir tiyatro oyunu izledim. Yıllardır oynana gelmiş Rumuz Goncagül'ü Ankara Devlet Tiyatrosu'nun oyuncularından izlemek çok keyifliydi.

Oktay Arayıcı'nın 1977'de kaleme aldığı 2 perdelik bir oyun olan Rumuz Goncagül, Timur Selçuk'un müzikleriyle birleşince harika bir seyirlik çıkmış ortaya. Kadının toplumumuzdaki yerini ve evlilik kurumunu konu olarak işleyen oyunu izleyince yazıldığı günden bu yana hiçbir şeyin değişmediğini görmek aslında çok üzücü. 

İnsaf Hanım'la kızı Gülsüm iki odalı küçük bir evde oturmaktadırlar. Para sıkıntısı çektiklerinden kirada olmalarına rağmen evin bir odasını da başka birine kiraya vermişlerdir. Gülsüm, o odada kalan Sıtkı'ya gönlünü kaptırsa da ondan hiçbir işaret alamaz. 

Evlilik çağına gelen kızını evlendirmektir İnsaf Hanım'ın niyeti, biraz da yoksulluktan kurtulmak. Bu nedenle gazetedeki gönül postası köşesine Goncagül adıyla ilan bırakırlar ve gelen mektupların ardından hayatları bir anda değişir. 

Adayların arasından kendilerine göre elemeler yapıp birkaçıyla görüşürler. En akıllarına yatanı da eve davet ederler ve tabii ki şenlik o zaman başlar. 
Baştan sona eğlenceli ve komik bir oyunla karşı karşıyasınız. Müzikleriyle, danslarıyla bütün havanızı değiştirecek olan bu eğlenceli oyunu Ankara'da yaşayan, Ankara'ya yolu düşen herkes izlemeli bence. Kim bilir belki onlar sizin şehrinize gelirler.

Keyifli seyirler :)

4 yorum:

  1. Geçmiş doğum gününüzü kutlarım.Her yeni yaşınız tiyatroya giderkenki heyecanda olsun ;)

    YanıtlaSil
  2. Tiyatro güzeldir ne güzel bir doğum gün olmuş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Hepimize daha güzellerini, daha mutlularını nasip etsin Allah.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.