The BFG

Charlie'nin Çikolata Fabrikası kitabının da yazarı olan Roald Dahl'a ait bir başka kitap The BFG ( Koca Sevimli Dev ) Steven Spielberg yönetmenliğiyle bizlerle. Hiç de tanıdık olmayan bir dünyaya seyahat ettiğimiz bu hikaye içinize neşe, sevinç, heyecan ve çocuk gülücükleri sokacak ;)


Bir yetimhanede yaşayan Sophie uykusuzluk problemi çekmektedir. Yine bir gece yetimhane içerisinde dolaşırken ve etrafı toparlarken ıssız Londra sokaklarında hiç de alışık olmadığı bir şey görür. Bu kocaman, koskocaman bir devdir ve Sophie'nin kendisini gördüğünü fark edip onu kendi diyarına götürür. 

Başlarda evine, yetimhanesine dönebilmek için türlü yol deneyen ve sürekli ısrar eden Sophie zamanla BFG'nin hiç de tahmin ettiği gibi bir dev olmadığının farkına varır. Sophie, BFG ile hayallerinin de ötesinde bir yere gider ve onun hayatını adadığı işi görünce tüm fikirleri değişir. Ne var ki BFG ne kadar iyi bir dev de olsa yaşadığı diyarı insan yiyen başka devlerle paylaşmak zorundadır.

Sophie'nin aklına birden bir fikir gelir ve birlikte bunu uygulamaya karar verirler. Sophie, BFG'yi o devlerden kurtaracak ve hep mutlu, huzurlu olmasını sağlayacaktır.

İyilerle kötülerin bitmek bilmez mücadelesini anlatan bir film BFG. Başta kötüler kazanıyor gibi görünse de iyilik pes etmezse nasıl büyük bir başarının kendisini beklediğini adım adım izletiyor. Tüm hikaye öyle sıcak, öyle samimi ve öyle sevimli ilerliyor ki BFG ile tanışmak istiyor, onun omzunda bir geziye de siz çıkmak istiyorsunuz. 
Çocukların mutlaka izlemesi gereken BFG'yi bence büyükler de izlemeli. Belki de onlardan daha çok sevecek ve daha çok güleceksiniz. Kim bilir?
Keyifli seyirler :)

10 yorum:

  1. Bu tür filmlerden bir çok ders çıkıyor.Bence büyükler de izlemeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Zaten bence artık bizlerin de bu filmlerini izlediklerini bilip ona göre yapıyorlar. Animasyonları çocuklardan daha fazla izlediğime eminim :)

      Sil
  2. Ailece seyredilecek , keyifli bir film .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle :) Bu hafta sonu mesela bir film gecesi yapın. İnanın pişman olmayacaksınız.

      Sil
  3. Ekim ayı film listemdeki izleyemediğim filmlerden biriydi. O kadar güzel anlatmışsın ki bu hafta mutlaka izleyeceğim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. Eminim çok seveceksin. Keyifli seyirler şimdiden :)

      Sil
  4. Geçen hafta izlediğim güzel bir animasyondu. Eminin izleyenlerde çok sevecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Bence de herkes severek izleyecektir.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.