Akame ga kill!


Bol bol dövüşe ve aksiyona hazır olun. Tatsumi imparatorluğun ağır vergileri nedeniyle açlık çeken köyüne yardım etmek için köyünden ayrılıp başkente gitmeye karar verir. Orada ünlü bir savaşçı olup, imparatorun ordusuna katılacak ve köyüne yardımcı olabilecektir. Ancak her şey istediği gibi gitmez.

Başkente gittiğinde orduya girmeyi başaramayan Tatsumi, kendisine yardım ettiğini sandığı insanlar tarafından öldürülecekken bir suikast ekibi olan Night Raid tarafından kurtarılır. Aslında tam karşı cephede olması gerektiğini anlayan Tatsumi, davet üzerine Night Raid ekibine katılır. Night Raid Devrim Ordularının bir koludur ve imparatorluğun insanlara yaptığı kötülüklere karşı imparatorluğa karşı savaşmaktadır.


Anime boyunca iki ekibin savaşını izleyeceğiz. Çok çılgın yaratıklar yaratabilen imparatorluk ordularının karşısında Devrim Orduları da armut toplamıyor tabii ki. Her Night Raid üyesinin İmparator Silahı denilen gelişmiş silahları var. Bu silahlar tehlike yaratıkları denen varlıkların parçalarından simya ile çok uzun zaman önce üretilmiş. İmparatorluk silahlarının da hepsi ele geçirilmiş değil, bir kısmı kayıp. Elde bulunanların da kullanılması için kullanıcıyla uyum sağlaması lazım.Uyumlu olmazlarsa silah kullanıcıyı öldürüyor. İmparator silahlarının bazıları da tabii ki imparatorun ordusunda.


Night Raid imparator ordusunu bozguna uğrattıkça dikkatleri daha çok üzerine çekiyor. Ve onlara karşı yeni bir yapılanma oluşturuluyor. Jaegers adı verilen grubun tüm üyeleri imparatorluk silahı kullanıcısı.İki imparator silahı sahibi savaşmaya başlarsa bir taraf ölmeden dövüş bitmediğinden karşılaşmaları izlemek heyecanlı oluyor. Jaegers'in yöneticisi Esdeath'te ayrı bir psikopat, yukarıda gördüğünüz mavi saçlı kumandan kendileri.


Bol bol kadın karakter var anime de.Bir çekici yönü de belki bu. Özellikle şu karaktere dikkat edin diyemiyorum, hepsi çok güçlü hepsi birbirinden farklı. Mesela Night Raid’in başkanı Najendanın bir kolu mekanik yapıda, Akame ve Kurome yemek yeme konusunda efsaneler, Sheele’nin kocaman bir makası var vs.



Akame ga kill! ‘in en büyük artısı sizi sürekli şaşırtması.Olacaklara şaşıracağınıza neredeyse eminim. Kim yaşayacak, kim ölecek, hangi acayip canavar ortaya çıkacak diye beklerken tüm anime bitiveriyor. Düello sahnelerinde sıkılmam ve ölüm sahneleri beni rahatsız etmez diyorsanız şans vermelisiniz. Yorumlarınızı bekliyoruum. İyi seyirler :) 

2 yorum:

  1. Bu tanıtım yazılarınız güzel fakat bazılarında çok spoiler veriyorsunuz. Ben mesela kafaya takmam (Zaten bu seriyi 4784937 kez izledim :D :D ) ama çok deli gibi takanlar var. Yine de dikkat edin derim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorum için. Fazla spoiler verdiğimi düşünmemiştim. Daha dikkatli olacağım artık :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.