Bir Hayaller, Hayatlar Paylaşımı :)

Son günlerin en moda ev aksesuarı örgü puflar oldu. renk renk penye iplerle örülen örgü puflar hem odalara renk kattı hem de faal bir şekilde kullanılmaya başlandılar. Hazır sonbahar kış mevsimine girmiş ve herkesin elleri tığ ve şişlerle buluşmuşken "Eee ben niye duruyorum ki?" dedim ve hemen penye ip siparişimi verdim. 


Penye ipi internetten sipariş verdim çünkü maalesef yüncülerin hiç birinde istediğim renklerde ip bulamadım. Benim aldığım dönemde penye iplerden en iyisinin Yarnart olduğu konuşuluyordu bu nedenle benim tercihim de bu yönde oldu. Gerçekten de bazı küçük incelme ve kalınlaşmalar haricinde ipte sorun çıkmadı. 

Tüm tariflerde anlatıldığı gibi 10 numara şiş ile örmeye başladım. Ve fakat elim bu örgü işlerinde çok sıkı ve özellikle başlarda öyle sıkı örmüşüm ki iple şişten "gıcır gıcır" sesleri geliyordu. Biraz gevşettim, biraz daha gevşettim falan derken örgü bitti. Ben de bu sırada bitmiştim. Ördükçe ağırlaşıyor ve dolayısıyla örmesi zorlaşıyordu. 

Puf için astar kumaşı alıp alttan büzüştürüp diktim. İçine de annemlerin Samsun'dan getirdiği eski yastık içlerini doldurdum ve sonuç elbette ki her yerde gördüğümüz puflar gibi olmadı :)) 
Benim pufum dikine bir puf oldu. O kadar sıkı örmüşüm ki genişlemeyi hiçbir koşulda kabul etmedi. Sonuç fotoğrafta gördüğünüz gibi ama pes etmedim. Bir süre sonra başka bir renk ip alıp bu kez 12 numara ile örmeyi düşünüyorum. Sanırım 12 numarayla ördüğümde istenilen sonuca ulaşabileceğim.

İşte böyle bir hayaller, hayatlar paylaşımı yapmak istedim. Eğer bir gün en üst fotoğrafta gördüğünüz formu yakalayabilirsem sizleri mutlaka haberdar edeceğime söz veriyorum :))
 Puf için dikkate aldığım ölçüler ve videoyu içeren link de işte burada. Umarım sizler hayallerinizin pufuna ilk seferde kavuşanlardan olursunuz. Sevgilerimle ;))

14 yorum:

  1. bence cok da tatlı olmuş.. rengide şahane..:)

    YanıtlaSil
  2. ama ben pufun yanındaki şeker şekere bayıldımmmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo o şeker tadından yenmiyor haklısın :)) Yeni bir şeyle yan yana geldiğindeki hali; tedirgin ve yan gözlerle yabancıyı süzüyor :))

      Sil
  3. Son fotoğraf her şeyi özetlemiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Teşekkür ederiz Didem ablası. Çok muhteşem bir yeni yıl fotoğrafıyla geliyoruz yakında ;)

      Sil
  4. Ben de yapmak istiyordum bunlardan ama sizin istediğiniz gibi olmamış acaba çok mu zor diye düşündüm şimdii.. gözüm korktu 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok gözünüz korkmasın.Bence mutlaka deneyin. Zaten ip ve şiş kalın olduğundan hızlıca ilerliyor. Denemeden bilemezsiniz nasıl olacağını ;)

      Sil
  5. Eline sağlık, bu puflara bayılıyorum ama ben örgü bilmiyorum :// sen en azından deniyorsun ve yapmaya çalışıyorsun, ben keşke biri bana örse diye bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa aslında çevrende bilen biri varsa öğrenmesi çok kolay. Birinden rica etsen çabucak öğrenirsin.

      Sil
  6. Bayildim resmen. Cok seviyorum bunlari.

    YanıtlaSil
  7. ayy çok tatlı durmuşlar yan yana:) elinize sağlık bazen ilk deneme istediğimiz gibi olmuyor. ben de ilk penye ipten pasapas yapmıştım. sonuç oldukça ilginçti:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkür ederiz. Birbirleriyle çok uyumlulardır ;) Paspas yapmayı da çok istiyorum. Bakalım bir ara da onu deneyeceğim. Şu an elimde başka bir iş var.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.