Fairy Tail


Nerden başlayacağımı, nereye kadar yazmam gerektiğini bilmediğim büyülü bir seri Fairy Tail.  Çünkü çok uzun zamandır devam etmekte. Olaylar değişiyor, iyiler kötü, kötüler iyi olabiliyor. Koyduğum fotoğrafta bile, animeyi izlemeye yeni başlayanlar için bir süre yabancı olacak karakterler var. Büyülü bir evrende geçiyor olaylar. Dövüş de var, komedi de, dram da.


Natsu Dragneel bir ejder avcısı yani Salamander. Ateş Ejder kralı İgneel tarafından büyütülmüş ancak İgneel aniden kaybolunca hayatını onu bulmaya adamış. Natsu ana karakterlerimizden birisi. Fairy Tail loncasına küçüklüğünden beri üye. Bütün Fairy Tail üyeleri İçin arkadaşlık,dostluk ve lonca çok önemli bir kavram. Ancak Natsu için bu bir nebze daha da önemli. Feci güçlü bir karakter kendileri. Gaza gelip savaşmaya başladığında izlemeye doyamayacaksınız. Yanından ayrılmayan bir de dostu var Natsunun. Mavi kedi Happy. Happy uçabiliyor ve konuşabiliyor. Balık tabii ki favorisi.

  
Bir diğer önemli karakterimiz Lucy Heartfilia. Yıldız Ruh Büyücüsü olan Lucy, burç anahtarlarına hükmediyor. Ana karakter olsa da çok ısınamıyorum ona bir türlü. Evden kaçtıktan sonra Natsu'yla tanışıyor şans eseri. Ve Natsu sayesinde Fairy Tail'in bir üyesi oluyor. Kira ödemek konusunda hep problemler yaşasa ve her eve gittiğinde Natsu ile Happy'i evinde bulup onlara kızsa da neşeli bir karakter o da. Yıldız ruhlarını çok seviyorum. Saç kesilir, trip atılır, hizmet edilir :) Fairy Tail'de geçen zamanla Natsu, Lucy, Gray ve Erza bir takım oluşturuyorlar ve loncaya verilen görevlere genelde birlikte katılıyorlar.


Bu da bizi favorim, canım benim, Gray'e getiriyor. Gray Fullbuster bir buz büyücüsü. Eğitmeni onu ve dünyayı kurtarmak için kendini feda etmiş o küçükken. Heyecanı kaçmasın diye oralarda ne olduğunu söyleyemeyeceğim :) Eğitmeninin yok olduğu aynı olayla ailesini de kaybetmiş Gray. Buz büyücüsü olmasının etkisiyle aniden soyunmasıyla bol bol güldürecek sizi. Kendi de soyunduğunu başkaları söyleyince fark ediyor :) En karizmatik karakterlerden biri bence. Ayrıca o da bir ejder avcısı. Natsu'yla sürekli dövüş halindeler ilk zamanlar.


Erza ise Natsu'dan da güçlü bir büyücü. Tüm lonca da ondan korkuyor zaten. Aniden sinirlenebiliyor ve sinirlenirse başlarına neler geleceğini tüm lonca biliyor. Erza Scarlett'in de küçüklüğü acılar içinde geçmiş. Hikaye ilerledikçe neler yaşadığına şahit olacaksınız. Üzerinde zırhları istediği zaman değiştirme büyüsüne sahip, bu sayede dövüşler sırasında farklı teknikler kullanabiliyor.


Hikayenin geçtiği yer Fiore. Tabii ki tek bir lonca yok ya da sadece iyi insanlar yok Fiore'de. Kayıtlı loncaların dışında kara loncalar, herhangi bir loncaya kayıtlı olmayan büyücüler, ticaret loncaları, hazine avcıları da var. Bir lonca dağılıyor, öteki büyüyor, diğeri kara lonca olmaya karar veriyor şeklinde sürekli bir değişim var. Fairy Tail'in şu anki ustası Makarov. Seri boyunca 3 kez usta oldu, daha neler değişecek bilmiyorum. Minicik, beyaz bıyıklı, saçlı, kel bir tip kendileri. Ancak büyü yaptığında koskocaman bir beton oluyor resmen. Fairy Tail'in kurucu Mavis'le tanışıp onun hikayesini de öğreneceksiniz seri boyunca.


Tam konuyu anlatamadım sanırım. Normal insanlarla büyücülerin birlikte yaşadığı evrenler var. Bu evrendeki büyücüler de hem görevleri yerine getirip yaşamaya çalışıyorlar, hem kendi problemlerini çözüyorlar, hem gerektiğinde dünyayı koruyorlar. Tüm karakterler kendine has, karakter çeşitliliği yüksek. Anlatmadığım bir sürü farklı ejder avcısı, bir sürü büyü çeşidi var. Dövüş sahneleri eğlenceli ve doyurucu. Özellikle ilk bölümler adına Natsu'nunkiler efsane.  Gray birincim olsa da Jellal ve Laxus'u da severim seride.


Büyü sınıfları var, o kısma girmeyeceğim. Üst sınıfa girmek için belli etapları geçmen gerekiyor, bu sayede daha zor görevleri kabul edebiliyorsun vs. Sadece dövüş yok komedi de var demiştim. Sıkılmayacağınızı düşünüyorum. Mesela Fairy Tail bir yerdeyse, orada taş taş üstünde kalmaz. Kesin yıkıp dökerler ve buna her seferinde şaşırırlar. Çoğunun da nedeni Natsu'dur. 


Mangadan uyarlamaydı. Aslında nasıl ayıracağımı bilemiyorum. Fairy Tail I-II diye ayıranlar var. Bir kaç sezona bölenler ve hiç bölmeyenler var animeyi. Bölmeden yuvarlak hesapla 277. bölüm yayınlandı en son diyeyim. Şuan güncel bölüm yok. Fairy tail I-II diye ayırınca II'de 100 küsürlü bölümlerde bitti. Bu kadar neden uzattım burayı? Çünkü aralarda "Filler" denilen doldurma bölümler var. Mangadan bağımsız olan bu bölümleri izlemeye gerek yok bence. Ben inat edip izliyordum ama sıkılıp bıraktım onları. Filler olanlar genelde belirtiliyor zaten. Onları atlarsınız bir 10-15 bölüm kar edersiniz. Hikayeden de kopmazsınız.


Çok uzun oldu yazı ama büyük ve uzun bir konuydu. Cesaret edip izleyin derim. Çünkü her animeseverin takip ettiği köklü bir seri olur genelde. Sizinki de benim gibi Fairy Tail neden olmasın. Yorumları bekliyoruuum.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.