Hotarubi no Mori e - Into the Forest of Fireflies' Light - Anime

Didem'den bir anime önerisiyle yeniden sizlerleyiz. Maalesef kendimi bir türlü geliştiremediğim bir alan olan anime dünyasını neyse ki Didem izliyor ve tavsiyeleriyle bizlerle. Bakalım Hotarubi no Mori e - Into the Forest of Fireflies' Light için neler söylemiş ve sizlerin de ilgisini onun kadar çekecek mi?


Hotarubi no Mori e - Into the Forest of Fireflies' Light sıcacık bir anime filmi. 
Takegawa Hotaru tatillerde büyük babasının evine giden 6 yaşında bir kızdır. Büyük babasının evinin yakınında içinde sihirli yaratıkların olduğu söylenen bir orman vardır. Ormanı çok merak eden ve günün birinde içine giren Hotaru ormanda kaybolur. Orada suratında maske olan bir çocukla tanışır. 

Adı Gin olan çocuk kaybolan Hotaru’yu kurtarır ve ormanın kıyısına geri götürür. Bu olay Hotaru ve Gin arasında yıllar sürecek bir arkadaşlığın temelini oluşturur. Gin aslında gerçek bir çocuk değildir ve eğer bir insana dokunursa yok olacaktır. Film boyunca seneler geçecek ve ikisinin ilişkine şahitlik edeceğiz.

Günümüz dizileriyle aşağı yukarı aynı uzunlukta, 45 dakikalık bir anime film Hotarubi no Mori e -  Into the Forest of Fireflies' Light. Sizi sarıyor sarmalıyor ve son saniyeye süzülmenizi sağlıyor. Bittiğinde hem mutlu hem üzgün olacaksınız. 

 Gin’e aşık oldum. Neden bitti sorgulamasını yaptım. Siz de yapacak,  o niye böyle oldu, öteki şunu niye demedi diye düşüneceksiniz. Yazarken de gülümsedim. Bir kaç kere izlenebilir. Ve evet ağlattı.
İzleyenlerin yorumlarını merakla bekliyor izlemeyenlerin de merakını celp ettik mi bilmek istiyorum. Haydi yorumlarınızı yazın anime meraklıları :)

6 yorum:

  1. Severek izlediğim bir animeydi hatta blogumda da tanitmistim.
    Gin çok iyiydi ama iste sonunda olan oldu ...
    Güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Hüzünlüydü ve güzeldi gerçekten. Youkai leri sevdiysen 'natsume yuujinchou' animesini tavsiye ederim :) 5.sezonu oynuyor ve karakterler yaratıcı

      Sil
  2. Bu anime favorilerima rasındadır. Hatta bunu sevdiysen Natsume serisini de öneririm, Her şey. Şu an beşinci sezonu başladı. Zaten aynı mangakanın yapımları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. sezondayım natsume de. Önceki yorumdaki arkadaşa ben de natsume yi önermiştim :) Mushishi yi önerirler hep ama onda da zamanında 2. sezona gelip kaldım. Başka önerilere her zaman açığım :)

      Sil
  3. Ay bu animeyi çok gördüm ama daha izlemedim daha ^^ Bu arada assassination clasroomu da yarıladım , kardeşim de mangası aldı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyler izlemeye karar verince o an ne izlesek bulamayız ama bir yerde rastlayınca aa evet bu vardı izlenebilecek deriz. Benim de çok var sizin gibi çok görüp daha izleyemediğim filmler. Aklınıza getirebildiysem ne güzel :) Assasination classroomda da güzel ekip çalışması yapmışsınız :) ikisi için de iyi seyirler dilerim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.