Kurtlarla Koşan Kadınlar - Kırmızı Ayakkabılar

Kitap Ağacı kişisel gelişim kulübümüz Kurtlar Koşan Kadınlar'ı okumaya ve konuşmaya devam ediyor. Bu buluşmamıza kitabın sekizinci bölümünü okuyarak geldik ve hepimiz hem fikirdik ki bu bölüm içimizdeki bazı kapıların açılmasını sağladı.


Kurtlarla Koşan Kadınlar, hep söylediğim ve söylemeye devam edeceğim gibi her kadının okuması, okurken düşünmesi ve hatta mümkünse okuduktan sonra da başka kadınlarla tartışarak konuşması gereken bir kitap. Tıpkı bizler gibi. Nereden bulacağım sizin gibi grubu demeyin sakın. Üç arkadaşınızı toplayıp okumaya karar verseniz her şey tamam. Senkronize bir şekilde okumak ve ardından da buluşup konuşmak hiç de imkansız değil.

Kendini Korumak başlıklı bölümdeki masal Kırmızı Ayakkabılar kadının vahşi yanı kaybolduğunda ya da baskılandığında yaşanabileceklerden bahsediyor. Nedir bu vahşi tanımı derseniz, üreten, sürekli hareket halinde olan, içgüdülerine kulak verebilen, özgür olan kadının tanımı vahşi. 
Her birimiz üretmeyi, yaratıcı olmayı, özgür olmayı çok seven insanlarız öyle değil mi? Bu yönünüzün baskılandığını, elinizden alındığını ve hiçbir şey yapamadığınızı düşünün ne hissedersiniz?

Baştan sona öğretici bir kitap olan Kurtlarla Koşan Kadınlar'ı okumak için çok geç kalmayın. Size çok şey katacağına emin olabilirsiniz. Toplantımızı yaptığımız Ankara Kalesi'nde bulunan Bursa Evi'ni de tavsiye etmeden geçemeyeceğim. Her salonu kendine has bir şekilde dekore edilmiş, yemekleri lezzetli bu yeri de tüm Ankaralılar'a ve elbette kaleyi ziyarete gidenlere tavsiye ederim.
Sevgilerimle :)

4 yorum:

  1. Araya baska kitaplar girdi kaldigim yerden devam ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Sana ait ne varsa bundan vazgeçmemelisin. Seni besleyen, canlı tutan ne varsa. Belki daha güvenli ve rahat olacağını zannettiğin bir hayat seni mutsuz kılabilir.Bir kadının bu yanı kaybolduğunda tehlikelere de açık hale gelebiliyor. Orada bahsedilen bir adamın, büyülü kırmızı ayakkabıları gizlice sunması ve kızın bu ayakkabıları giydikten sonra ölümüne sebep olacak bir yanlışa yönelmesi. Artık kendisini durdurabilecek bir gücün dahi olamaması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza sağlık, harika anlatmışsınız. Teşekkür ederim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.