Lovely Complex - Anime

Shoujo türünde bir animeyle daha karşınızdayım. Genelde alışkın olduğumuz uzun erkek-kısa kız klişesini ters çeviren Lovely Complex’te esas kızımız Risa Koizumi esas oğlansa Atsushi  Ootani. Yani karşımızda sevimli bir aşk hikâyesi var. Sevimli olduğu kadar komik, komik olduğu kadar zorlu bir aşk aslında bu.  

Zorlu çünkü ilk olarak Risa 170 cm, Atsushi 156 cm uzunluğunda, tamı tamına 14 cm fark var ( Risa’nın 172 olduğunu iddia edenlerde var :D). İkinci olarak onlar bu durumdan hiç memnun olmasa da tüm okulda Japonya’da meşhur olan bir komedi ikilisinin ismiyle çağrılıyorlar, çünkü birbirleriyle çok atışıyorlar ve onların da boy farkı çok fazla. Üçüncü olarak da ikisinin de hoşlandığı başka insanlar var.

Yakınlaşmaları da bu hoşlandıkları insanlar sayesinde oluyor aslında. Hoşlandıkları insanlar için birbirlerine taktik vermeye başlayan ikili gittikçe aslında ne kadar uyumlu olduklarını fark ediyor. Tabi bu aşk üçgenlerini iyice darmaduman ediyor. Bunu kabullenmek ayrı zorken, boy farkı karşısında bunu kabullenmekse daha ayrı zor bir durum oluşturuyor tabii ki. Onların tatlı tepkilerini, git-gellerini gülerek izlemekte bize kalıyor.

Kafanızı yormadan keyifli vakit geçireceğiniz 24 bölümlük bir anime Lovely Complex. Romantik komedi formatını tam yansıtıyor. Karakterler, suratlar sevimli yapılmış ve gerçekten komikler. Manga uyarlaması olan animenin bir de live actionı var ama ikisini de bilmiyorum. Zaten live actionların kötü çıkma ihtimali de yüksek oluyor. 

İlk izlediğim animelerden biri olması da gönlümde yerini ayrı yapar. Risa’yı çok severim, güzel kız kendileri, bak bak dur. Favori sahnem Risa’nın geleneksel kıyafetlerle akşamki eğlencede salınmasıydı. Ne yazık ki kaçıncı bölüm olduğunu aradım ama bulamadım şuan. Hepimizin yaşayabileceği gibi, okulunda birine aşık olmuş ve bunu itiraf etmekte zorlanan karakterlere eğlenerek eşlik etmek isterseniz Lovely Complex’e bir şans verin derim. Yorumlarınızı bekliyoruum J

2 yorum:

  1. Sevimli yapımdı. ^^ Bu seriyi seyrederken sevdiğim bir diğer kısım da diğer animelere nazaran, Risa'nın okul ve gündelik yaşamı boyunca değişen saç stiliydi. Genelde animelerin çoğunluğunda koca bir sezon karaktere dizayn edilmiş tarzda geçiyor, hal böyle olunca Lovely Complex'de ki karakterler dizaynını sevmiştim. Doğrusu benim ilk izlediğim romantizm animelerinden birisiydi, o son sahne çok etkilemişti. ^^
    Riv hanımın bahsettiği sahne:
    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/a5/f4/ca/a5f4ca694cb572a589fc72594a02e37f.gif
    Genelde arkadaşlarıma romantizm konulu anime önermem fakat, bunu önerdiğimi anımsarım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekçi bir hikayeydi dediğin gibi. Sevimli ve socaktı karakterler. Tam yaşlarına uygun davrandılar hep. Önermekte haklısın :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.