Sokrates'in Son Gecesi - Tiyatro Tempo

Geçtiğimiz günlerde gittiğimiz, Tiyatro Tempo'da oynanan Sokrates'in Son Gecesi isimli tiyatro oyununa gittik. Daha tiyatroya ilk adımlarımızı attığımızda ortamdan etkilendiğimi söylemeliyim çünkü hiçbir tiyatroda böyle bir ortam görmemiştim. Bu belki de sadece benim için bir ilkti eğer sizler alışıksanız heyecanımı mazur görün lütfen ;)


Neredeyse karanlık, mumlarla aydınlanmış bir kafe ortamına giriyorsunuz ilk olarak ve oyunun başlayacağı bir zil aracılığıyla bildiriliyor. Ardından yine mumlarla aydınlatılmış bir yoldan oyunu izleyeceğiniz yere gidiyorsunuz. Hemen kapıda "Gardiyan" karşılıyor sizleri ve "Hadi" diyor, "Çabuk, çabuk yerleşin!"

Herkes yerlerine oturunca başlıyor oyun. Bulgar yazar Stefan Tsanev'in yazdığı oyunu kukla için uyarlayan ve sahneye taşıyan ise Petar Todorov. Bizlerin izlemesini sağlayan oyuncularımız ise; Haluk Yüce ve Marina Yüce. Her biri sayesinde çok güzel bir gece geçiriyor, büyük düşünür Sokrates'le vicdan, onur, yönetimler, insanlık ve daha birçok konuyu irdelemeye başlıyoruz.

Yaklaşık 1 saat süren bu keyifli oyunu Tiyatro Tempo'da keyifle izleyebileceğinizi ve farklı bir deneyim yaşayacağınızı söylemeliyim. Ben oradan çok mutlu ayrıldım sizlere de tavsiye ederim. Hayatınızdan tiyatro eksik olmasın.
Sevgiyle :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.