Ölüm Treni - Backtrack

Ödüllü aktör Adrien Brody'li film Ölüm Treni - Backtrack, bir korku filmi ancak hikayesi ile diğer korku filmlerinden kendisini çok çok ayrı tutan bir film. Büyük travmalar yaşayan ve artık büyümesine rağmen bunları aşamamış bir adamın hikayesi bu.

Peter Bower yakın zamanda kızını kaybetmiş ve maalesef bu acının üstesinden kolaylıkla gelememiş bir adamdır. Karısı ilaçlarla günlerini geçirip, sürekli uyurken Peter ise kendisini işe verip iyileşmeye çalışmaktadır. Ne var ki bir psikolog olan Peter hastalarında bir gariplik olduğunu fark edip araştırmaya başlar. Karşılaştığı sonuç ise onu bambaşka bir olaya taa küçüklüğüne götürecektir.

Doğup büyüdüğü kasaba False Creek'e, babasının yanına gider. Çok da iyi olmayan baba oğul ilişkilerinin nedenini bilemese de tam olarak onu sevemediği her halinden bellidir. Başına gelen her şeyin daha küçük bir çocukken, bir arkadaşıyla birlikte neden oldukları bir kaza olduğunu düşünürken gerçeğin aslında bu olmadığının farkına varacaktır.

Büyük travmalarla baş etmek için bazen beynimiz bizlere oyunlar oynar ve o travma anını unutmamızı sağlar. Fakat evren çözümden yanadır. Dengenin kurulması için unutulanların hatırlanması, cezalıların cezasını çekmesi gerekmektedir. Peter hiç ummadığı şeyleri hatırlayacak ve ancak o zaman özgürleşebilecektir.

İzlerken yıllar öncesine; Sixth Sense - Altıncı His'e dönebilirsiniz. Dandik korku filmlerinden hikayesiyle çok çok öne çıkan film tavsiyemdir. Keyifle izleyin.
Sevgiler :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.