One Punch Man


Gülme garantili bir anime ile geldim. İşsizlikte 1 numara olan Saitama ile tanışın. Kendisi zevk için süper kahramanlık yapan bir insan. Zamanında bir çocuğu ölümden kurtardıktan sonra yapması gereken şeyin bu olduğuna karar veriyor. 3 sene boyunca durmadan çalışan Saitama sonunda istediği düzeye geliyor. Hatta istediğinin üstü de denebilir.


Yoğun çalışmalarının öncesinde kara yağız bir delikanlı olan arkadaşımız, bir çok animede de gördüğümüz; çok güçlendi demekki saçları bile dökülmeli formatını yaşıyor. Ve bu parlak şahsiyet oluşuyor. Saitama tipinin yanında kişilik olarak da komik bir karakter ve belki de biraz şanssız. Önceki 3 senelik çalışmasının neticesinde, artık karşısına çıkan tüm rakipleri ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar tek yumrukla yenebiliyor. Eh bu da canını sıkıyor tabiki. 


Yaşadığı dönemde aslında bir çok süper kahraman var ortamda. Sayı çok olunca, bunlar da derecelendirilmiş tabii ki. Rakiplerin güçlüğüne göre gidip dövüşen kahramanlar farklı oluyor. Halktan destek görenler,sevilmeyenler falan var. Saitama da kendine göre rakip bulamadığı için duyduğu can sıkıntısından ve para kazanması gerektiğinden süper kahramanlar grubuna adını yazdırıyor. Bir surata, bir vücuda bakın ehehe. Dolayısıyla herkesi yense bile yenenin o olduğuna inanmıyor kimse. Tek yumrukla rakipleri deviren biri var ama kimse kim olduğunu bilmiyor.


Dediğim gibi başka süper kahramanlarda var. Onlarla da bölümler ilerledikçe tanışıyoruz. Saitama nedenini kavrayamasa da Saitama'yı öğretmeni olarak seçen Genos var mesela. Saitama kahramanlık heyecanını o kadar yitirmiş, kendi durumunu o kadar normal bulur hale gelmiş ki Genos'un onu "sensei" moduna sokmasına anlam veremiyor. Bir taraftan da Genos en güçlü kahramanlar seviyesindeyken Saitama ise başlangıç seviyesinde :)


Seri boyunca Saitamanın kahramanlık serüvenindeki ilerleyişini, her bulduğu rakibin fos çıkışını göreceğiz. Kelliği, ifadesiz duruşu, savaş sırasındaki değişimi ve tepkileriyle gülme garantili bir anime One Punch Man. Aklınıza gelen hangi yaratık, canavar, makine vs varsa unutun, hiç biri Saitamanın karşısında şans tanınacak şeyler değil. Tezatlıklar da kahkahayı getiriyor. Bütün herkesi yenip, akşam yine evde yemek yok para bulmam lazım triplerinde olması beni en çok güldüren kısımlarıydı.


Bu arada dövüşler sırasındaki formu da yukarıdaki gibi. Dövüş sahnesi olmayan bir dövüş-komedi serisi gibi tanımlayabiliriz. 12 bölüm yayınlandı.2. sezon çıkacak dedikoduları var ama tarih belirlenmedi halen ne yazıkki. Manga uyarlamasıydı,manga devam ediyor halen. 100 mekik,100 şınav, 100 çömel-kalk ve 10 km koşu nelere kadir işte görün diyerek animeyi izlemeye davet ediyorum sizleri. Yorumlarınızı bekliyorum ve şimdiden iyi seyirler.

2 yorum:

  1. myanimelist'te ikinci sezon haberini alır almaz sevinç nidalarına büründüm zaten! 2017 diye ucu açık bırakmışlar. vicdansızlar, bari bir tarih atar insan. burada çatlıyorum meraktan. tamam, mangayı sıkı takip ediyorum ama, hem de koca bir AMA, animede izlemek bambaşka. Ova'ları da harika One Punch'ın. yolunu merakla gözlüyoruz Saitama Sensei~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2017 bereketli olacak. Mangadan daha etkileyici oluyor animeler benceeee. Bekleyip göreceğiz :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.