Shingeki no Kyojin - Attack on Titan


2. sezon trailer'ı daha dün yayınlanmışken; Devlerle, normal insanlarla ve fantastik öğelerle beraber bol aksiyon, bol heyecan, bol dövüşe yol alıyoruz. Seneler öncesinde devler insanlık için büyük tehlike oluşturuyordu. Onlardan korunmak için çok yüksek duvarlar, duvarların iç tarafına da başka duvarlar örmüşlerdi. 


Attack on Titan'da da aynen bizlere anlatıldığı gibi, hiç bir şeyden anlamayan, sadece zevk için insan yiyen, düşünemeyen devler var. Suratlarından da anlayabiliyoruz bunu. En azından her şey ilk başta öyle başlıyor. Hepimiz tüm devlerin böyle olduğunu sanıyoruz. Devler insanların ördüğü duvarları aşamasa da insanların kurduğu keşif toplulukları (elit birlikler) ara ara duvarın öteki tarafına geçip araştırmalar yapıyorlar. Ki düşmanı iyi tanısınlar. Aynı şekilde bekçilik yapan timler var.


Üç tane duvar örülmüş durumda. İçlere doğru yaşayan insanların tabakası yükseliyor. En dıştya köylüler var yani. İnsanların ördüğü duvarlar 100 senedir devler tarafından aşılamıyor. Ama o gün tanıdığımızdan bildiğimizden daha büyük bir dev öncülüğünde her şey değişiyor. Duvarları aşan devler dış duvarın içinde yaşayan köy halkını adeta silip süpürüyor. Köydeki katliamdan çok acı hatıralarla kurtulan Eren ve Mikasa asayiş timlerine katılarak devlere karşı saldırmaya karar veriyorlar.


Hem yerde hem çatılarda hareket etmeleri ve saldırı-koruma sağlamaları gerektiği için denge eğitiminden, silah eğitimine kadar bir çok eğitim alıyor adaylar. Bol bol dev, bol bol dövüş, atlama-kaçma-koşma göreceğiz. Zaman geçtikçe devler daha iç duvarlara ilerlemeye, gelişmiş tipleri görmeye,şaşırmaya başlıyoruz. Karşılıklı savaş iyi aktarılmış. Devler var ve bizim şansımız az olayını aktarabilmişler. Hah onu öldürdük, hah buna 2 kılıç vurdum öldü durumu yok. Yanlış bir şey yaparsan tıpış tıpış bir devin midesine iniyorsun.


Kullandıkları ekipman çok ayrıntılı ve kaliteli. Tanıtımını iyi yapıyorlar zaten animede. Ana karakter Eren diyebiliriz ama Eren'i sevemedim ben. İlk saldırı da annesini kaybetti, Mikasayla birbirlerini korumaya çalışıyorlar, duygusal sahnelere de arada rastlayabiliyoruz anlayacağınız. Karakter çizimleri, devlerin çizimleri, müzikler, hikaye kurgusu animenin artıları. Devlerin suratları korkutuculuğu iyi vermiş.Filmi ve oyunu da olan anime manga uyarlaması. Her izleyen çok sağlam bir seri olduğunu söyleyecektir. Vahşeti,kanı sevsem de beni çok sürükleyemedi açıkçası. Ama kaliteli bir yapım olduğu için izlememek hata olurdu. (Chibi lerinde çok güldüm.)
(Not: Chibi; anime serilerinin karakterlerinin küçücük,sevimli halleriyle yapılan kısa,eğlenceli bölümler..)


İlk sezonu 25 bölüm olan serinin, senelerdir beklediğimiz 2. sezonu sonunda geliyor. Daha dün yeni sezon tanıtım videosu yayınlandı. Gümbür gümbür geldiği belli. İlk anime sanırım 2013te çıkmıştı. 2.sezon 2017de. İyi bekledik yani :) Hem farklı bir hikaye olsun, hem fantastik olsa da gerçekçi görüntülü olsun, hem de karakterlerin enteresan koşma şeklini göreyim diyorsanız izlemelisiniz. Eren parmağını ısırdığında görüşelim :) Şimdiden iyi seyirler diliyor ve yorumlarınızı bekliyorum.

2 yorum:

  1. bu seri iki yıldır myanimelist'imde bekler vaziyette duruyor. mangasını güncel olarak takip ediyorum. çizim yönünden beni tatmin etmese de, olaylar sürükleyici. serinin animesine başlayıp başlamama konusunda inan ki kendimle iç çatışma yaşıyorum (tam iki senedir) bir ara bahsetmiştim sana anımsarsan death note konusunda altında, popüler serilere bir ön yargınım olduğunu. tek bu nedenle başlamıyorum. um, günün birinde izlerim fakat. death note gibi, bekler, bekler keyfimin en uygun bulduğu an açar bakarım. çok kapsamlı ve ilgi çekici anlatmışsın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar beklettiysen ve mangayı takip ediyorsan animeden o kadar beklentiye girmemeli zaten. Çünkü mangasını takip eden tüm tanıdıklarım hikaye çok iyi noktalara gitti,anime de napacaklar acaba diyor. Mangayı takip etmesemde animede o kadar başarı sağlayabileceklerinden emin olamıyorum. Her hafta yeni bölüm heyecanı yaşamak hoşuma gidiyor benim. Bitmiş seriler gözümde büyür genelde. Onun için popüler seri durumu beni rahatsz etmiyor. Saygı duyuyorum durumuna. Çok popüler oldu diye kesinlikle hiç izlemeyeceğim diyen tanıdıklarım var. Onlara göre çok iyi bir noktadasın. Kendini mahrum etmemek lazım :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.