Sword Art Online - Anime

Gerçekleşmesi belki çok uzak değildir. Konusu 2022 yılında geçen ve belki bizim 2022 yılımızda da bu derece olmasa da ucundan kıyısından benzer deneyimlere ulaşabileceğimiz bir konu var animemizde.  Sword Art Online adlı MMORPG (massively multiplayer online role-playing game/ devasa çok oyunculu çevrim içi rol yapma oyunu) piyasaya sürülmüştür. Bizim şuan piyasada gördüğümüz sanal gerçeklik gözlüklerine benzer bir aygıtla oynanan oyunda gözlüğü takıp oyunun evresine giriş yapılmaktadır. Ve oyuna girince uzuuun uzuun süreler oyunda kalabilmektedir oyuncular.

Ana karakterlerimizden biri olan Kirito da oyuna diğer oyuncularla beraber giriş yapar.  Oyunda geliştikçe kılıç kabiliyetlerin artıyor, ekstra ekipman bulabiliyorsun ve savaş deneyimlerin de artmakta. Her rpg de olduğu gibi ilerledikçe daha güçlü bosslarla savaşman gerekmekte. Oyun başladıktan bir süre sonra oyuncular oyundan çıkamadıklarını fark ediyor ve farklı bir yere ışınlanıyorlar. Toplandıkları yerde oyun yapımcıları, oyundan çıkmak için 100 katlı SAO dünyasını temizlemeleri,  tüm bossları yenmeleri gerektiğini açıklıyor ve anime de heyecan başlıyor. Krito online oyunlar konusunda deneyimli, tek umudumuz Krito oluyor onun için J Zaten minik bir spoiler olarak; daha sonradan öğreniyoruz ki oyun piyasaya çıkmadan önce SAO beta sürümünü denemeye hak kazanan sınırlı sayıda oyuncudan biri Krito.

Hem bol bol savaş göreceğimiz, hem de diğer bir ana karakter olan Asuna ile Kritonun ilişkilerini izleyeceğimiz animede bir diğer heyecan konusuysa oyuncular oyunda ölürse gerçek dünyada da ölmeleri. Dışarıdan birisi kafasından oyunla bağlantı kuran aygıtı çıkarırsa yine oyuncu ölüyor. Sanırım tüm zihniyle oyunda olan oyuncu,beyin sinir ağı olarak aygıtla tam bağlantı kurmuş oluyordur, çıkarınca ondan ölüyordur, ben öyle yorumlamıştım.
Oyuncuların gerçek kimlikleri ve oyun kimlikleri farklı olurken Asuna kendi kimliğini kullanan az sayıda oyunculardan birisi. Kılıç yeteneği yüksek seviyede ve kan şövalyelerinin 2. Komutanı. Yükseklerden biri yani J Kadın karakterlerin çok önde olmadığı bir oyunda güzel Asunanın böyle güçlü olması hoşuma gitmişti. Kritoyla tanışması aslında Asuna için gelişim noktası oluyor. Karakterin  hem kişilik olarak hem fiziksel olarak değişimini  anime boyunca gözlemliyoruz.  SAO evreninde kötü olarak sadece bossların olmadığını da belirtmek isterim. SAO evreninden kurtulunca Alfheim Online evrenine girmesi gerekiyor Kiritonun kötüler sebebiyle. Neden olduğu da sürpriz olsun size.

İlk sezonunu daha çok sevdiğim SAO’nun 2. Sezonu Phantom Bullet olarak da geçmekte. 2. sezonda işin içine silahlar da karışıyor. Yeni oyun evreni Gun Gale Online. Oyunculardan birisi gizemli biri tarafından öldürülüyor ve olayları çözmek için Krito yeni oyun evrenine gönderiliyor.Ve aslında Kiritoya yeni oyun evreninde rehberlikte yapan Sinon isimli sniper 2. Sezonda daha ön planda. Favori karakterim de Alfheim Online da karşımıza çıkan Yui oldu J  

3. sezon çıkış tarihi halen belli değil ama 17 Şubatta Sword Art Online Ordinal Scale ismiyle bir filmi çıkacak. Filmin trailerı başarılı görünüyor, hayal kırıklığı yaşatmayacak gibi. Filmdeki oyunun adı Ordinal Scale ve filme ismini vermiş. Mangalardan tamamen farklı bir hikaye anlatılacakmış. Sanal gerçekliğe devam..

Oyun benim tarzım değil ama her RPG oyuncusunun hayalidir oyunun bu kadar içinde olmak. Online oyunculardansanız, kılıç sahnelerinden sıkılmam diyorsanız ya da farklı bir tür denemek istiyorum diyorsanız bence şans verebilirsiniz. Yorumlarınızı merakla bekliyorum J

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.