Avatar: The Legend of Korra - Avatar: Korra Efsanesi


Dün anlattığım Avatar:Son Hava Bükücü animesinin devamı niteliğinde bir anime The Legend of Korra. Aynı evrende geçiyor ama 70 sene sonrasındayız. Avatar Aang dünyaya düzeni getirdikten sonra huzurlu seneler başlamıştır. Tüm uluslar uyum içindedir. Aang öldükten sonra avatarın devam bedeni Korra olur.




Korra hem avatar olmanın etkisiyle bence biraz kendini beğenmiş durumda, hem de kendi yapısı gereği biraz fazla asi. 3 elementi bükme yeteneğini edindikten sonra tanışıyoruz kendisiyle.Uzun süren barış devrinden sonra şu an şehirlerde bükme karşıtı eylemler başlamıştır. Bunlara son vermek de tabii ki Avatar Korra'ya düşer. Korra'da her avatar gibi 4 elementte ustalaşmaya çalışıyor.


Hem bükme-karşıtı eylemlere karşı savaş verirken hem de Avatar Aang ve Katara'nın en küçük oğlu olan Tenzin'in yanında, tek öğrenmediği element olan hava bükücülüğü eğitimine devam eden Korra, anime serisi sürecinde bir dönem dövüş gösterilerine bile katılacak. Element bükücü insanları koruyabilecek mi, bu arada kendisi ne kadar zarar görecek ya da avatarlığının hakkını verebilecek mi göreceğiz. Zira kendisi büyük bir avatardan sonraki gelen beden, üstündeki yük büyük.


Korra'ya yardım eden insanlar elbette bir sürü. Önceki animeden tanıdık simalar ya da onların akrabalarını görüyoruz. Bu güzel bir hoşluk katıyor animeye. Ama ben Aang'den sonra Korra'yı sevemedim. Ergen tripleri, aşk ilişkileri, aldığı yanlış kararlar beni çok yordu. Yeni çıkan yan karakterlerden de hoşlanamadım bir türlü. Bu sefer olaya zihin kontrolünden, teknolojik keşiflere kadar bir çok farklılık dahil oluyor. Tenzin'in çocukları en çok neşe katan karakterler oldu diziye.


Bu anime de 52 bölüm ve 4 kitaptan oluşuyor. Kitaplar; hava,ruh,değişim ve denge. Korrayı da bir çok kez içsel yolculukta göreceğiz. Reenkarne olduğu avatarlara ulaşmaya,destek görmeye çalışacak. Yani Aang'ten sonra benim için hayal kırıklığı olan bir devam serisi olsa da seri devamlılığı açısından izlenebilirliği var. Yorumlarınzı bekliyorum :)

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.