Gece Hayvanları - Nocturnal Animals

Amy Adams ve Jake Gyllenhaal'in filmin başından sonuna döktürdüğü film Gece Hayvanları - Nocturnal Animals film severlerin kesinlikle izlemesi gereken filmlerden biri. Peki ne anlatıyor bu film merak ediyor musunuz?

Susan Morrow günün birinde 19 yıl önce evli olduğu gençlik aşkı Edward'dan bir posta alır. Posta'da aslında bir matematikçi olan Edward'ın kitap yazmaktaki ısrarına hiçbir zaman destek vermeyen Susan yazdığı kitabın bir nüshasıyla karşı karşıya kalır. Susan'a ithaf ettiği kitabıyla ilgili Susan'ın fikrini de almak istemektedir Edward. İsmi Nocturnal Animals - Gece Hayvanları olan kitap şiddet içerikli bir korku hikayesidir.

Evli oldukları dönemde, geceleri hiç uyuyamadığı için, Susan'a da "gece hayvanı" diyen Edward'ın kitabını okurken geçmişe de dönmektedir Susan. Yaptığı tüm seçimlerle hem kendi hayatını hem de Edward'ın hayatını çok farklı yollara sokan Susan sonrasında evlendiği kocası Hutton'la da mutlu bir evlilik sürememektedir. Kitaptaki vahşet hikayelerini okurken kendi kendisiyle de hesaplaşmaya giren Susan Edward'a belki de büyük bir yanlış yaptığını fark edecektir.

Okuyucusunu sonuna kadar dehşete sokabilecek bir hikaye olan Gece Hayvanları - Nocturnal Animals ilerledikçe sanıyorum her izleyicide farklı hisler uyandıracak ve içerisinde Susan için bir takım mesajlar barındırdığını düşünecektir. Filmin sonunda hayatının hiçbir yönünden memnun olmayan Susan geçmiş hatalarından en azından birini düzeltmek ister. Gerçek son ise tamamen izleyicinin takdirine bırakılır.

Oyuncularının her biriyle eksiksiz bir oyunculuk izleyeceğiniz Gece Hayvanları - Nocturnal Animals izleyicisini zorlayan ve yoran filmlerden. Yoğun tempo içermeyen ve genellikle durağan ilerleyen sahnelerde mimikler, kostümler, ışık ve duygular ön plana çıkıyor ve filmle iç içe geçmeniz bekleniyor. Beğenerek izleyeceğinizi düşündüğüm film için keyifli seyirler :)


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.