Büyücü - John Fowles

John Fowles'in yazdığı Büyücü ile yaklaşık 700 sayfalık kafanızı çok karıştıracak bir hikaye sizleri bekliyor. Zaman zaman ipin ucunu kaçırabileceğiniz, dur şimdi burada neden böyle oldu diye sorabileceğiniz ama her şey bittiğinde "Vayy bee!" ne yazmış adam diye yorumlayacağınız bir serüven var bu kitapta.

Olan biten her şey Nicholas Urfe isimli iyi eğitim almış bir İngiliz'in başından geçiyor. Hayatını çok da sevmeyen, onu çok tatmin etmeyen işlerde çalışan Nicholas yine işsiz kaldığı bir dönemde hiç de aklına gelmeyecek bir yerde taa Yunan Adaları'ndaki bir okulda çalışmak için teklif alıyor. Neden olmasın fikriyle girdiği bu yolda Phraxos isimli adada İngilizce öğretmenliği yapmak üzere yola çıkıyor. 

Hava güzel, deniz muhteşem olsa da yapılacak hiçbir şey olmayan bu adada Nicholas'ın canı sıkılmak için hiç de gecikmiyor ve adayı keşfe çıkıyor. İşte hayatının temellerinden sarsılmasını sağlayacak olan adam Maurice Conchis ile bu şekilde tanışıyor. Çok ama çok zengin bir adam olan Conchis daha ilk andan itibaren Nicholas'ın aklını karıştırsa da ondan uzak kalmayı başaramıyor çünkü Conchis'in mekanında Nicholas'ın oldukça ilgisini çeken şeyler oluyor.

Gerçekle hayali birbirine karıştıran, kendisini oyun mu gerçek mi olduğunu bilmediği bir ortamda bulan Nicholas olanlara ve yaşadıklarına akıl sır erdirmeye çalışırken öncesinde bildiği şeylerden bile şüphe duymaya başlıyor. 

Kendi hayat karmaşasının, kendi kişiliğinin kendisine yansıtıldığı bu ortamdan dışlandığında da pes etmeden her şeyi çözüme ulaştırabilmek, belki de son noktayı kendisi koyabilmek için elinden geleni yapıyor. Peki başarılı olabiliyor mu?

Aklın sınırlarını zorlayan ve zaman zaman okurken yorulacağınız bir kitap Büyücü fakat her seferinde yeniden sayfalarına dönüp sonrasında neler olacağını merak ettiren de bir kitap. İşte bu nedenle ya hiç yanına yaklaşmayın ya da elinize alıp bir an önce okumaya başlayın.
Keyifli okumalar dilerim :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.